Meerdere arrestaties bij vecht- en steekpartij op Stationsplein Utrecht Meerdere arrestaties bij vecht- en steekpartij op Stationsplein Utrecht

Meerdere arrestaties bij vecht- en steekpartij op Stationsplein Utrecht

Meerdere arrestaties bij vecht- en steekpartij op Stationsplein Utrecht
Bron: regio nieuws Utrecht
De politie heeft meerdere personen gearresteerd na een vechtpartij op het Stationsplein in Utrecht waarbij ook gestoken is. Een slachtoffer is vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie heeft meerdere personen gearresteerd na een vechtpartij op het Stationsplein in Utrecht waarbij ook gestoken is. Een slachtoffer is vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Het incident vond rond 19.20 uur plaats. De politie heeft nog niet bekendgemaakt wat de aanleiding voor de vechtpartij was.

Een traumahelikopter werd opgeroepen om medische assistentie te verlenen, maar is uiteindelijk niet geland.

25 Reacties

Reageren
 1. Vincent

  19:20! Wat is dat vroeg voor zulk gedrag 😦 iets moet hier veranderen, dat hele Stationsplein heeft een heel onveilige sfeer

 2. Rottebert Peermans

  Herinnert me aan een gedicht dat ik schreef in 2022:

  Veiligelanders doen ook mee
  Retourtje Utrecht met OV
  Beetje drinken beetje dollen
  Onder het dak met de bollen
  En als jij de stationshal zoekt
  Word je zomaar neergedjoekt

  -Je Boy Rottebert, Urban Poet

 3. George

  Het ging een tijdje goed – jammer 😔

 4. Wilma

  Echt een succes het stationsplein

 5. Katja

  Plein is niet zozeer onveilig, de mensen maken het onveilig.

 6. Jaap

  Bollendak verwijderen maakt het verblijf voor dit soort types wellicht wat minder aantrekkelijk.

 7. Herman

  @Wilma, stationsplein is niet het probleem!
  Je draait oorzaak en gevolg om. Het gaat in het echt om het beleid en mentaliteit in Nederland

 8. Scherpschutter

  @Rottebert Peermans

  Vakwerk.

 9. WMJ

  Echt een veilig gevoel als je met het OV moet rijden!
  Vooral voor vrouwen!

 10. Jeroen

  Het ouwe station & de traverse. En niet heel verbazend het nieuwe stationsgebied ook. Dit is dus de reden dat ik ov mijdt als de pest.

 11. de Roeptoeter

  Je zult lekker dagje Utrecht doen met je kinderen en je moet over dat plein. Veel van die agressie is ook onderling en ze (handhaving) kunnen niks doen want illegalen kunnen we niet uitzetten, mensen die alleen maar verbaal zijn kan je niet manen weg te gaan. Je moet dus wachten op een incident en je kan ze 6 uur vast zetten. Daarna staan ze er gewoon weer. Net als de junks en de zwervers.

 12. Koel Hoofd

  Dat hele stationsgebied is echt aan alle kanten mislukt.
  Het heeft mij voorgoed uit het OV de auto in gekregen.

 13. Martijn

  Voor iedereen die loopt te klagen over de veiligheid van het Stationsplein, en het plein zelf hiervan de schuld geeft. Ik kom hier dagelijks. Ik reis vaak met de trein en woon hier om de hoek. Er komen hier overdag zeer veel mensen, tot laat in de nacht. Er gebeuren hier zeker incidenten, en dat zou niet moeten gebeuren, maar over het algemeen is de sfeer hier prima. Zelfs als hier een incident bezig is (wat ook overdag gebeurt) dan is hier snel politie en handhaving bij dus ik voel me ondanks de incidenten helemaal niet onveilig. Ook genoeg gezinnen met kinderen hier maar die lijken het allemaal niet zoveel te kunnen schelen als er iets is.

 14. Uuu

  @ Katja en Herman

  Het is menselijk gedrag IN COMBINATIE met het ontwerp. Men heeft bij het ontwerp van het nieuwe station en het nieuwe Hoog Catherijne niks geleerd.

  Het ontwerp zit vol met rare hoeken, onlogische looproutes kleine rare hoekjes, veel schaduwplekken. Veel plekken die een aanzuigende werking hebben op mensen die kwaad in de zin hebben. En ja, dat is in 2007/ 2008 al voorspeld.

  Voorbeeld, als Hoog Catherijne (Kleppièrre) niet had geëist dat de grote wandelstroom aan mensen door Hoog Catherijne zou moeten, had het ontwerp er anders uit gezien, dan had de hoofdingang aan de kopse kant van het plein gestaan en was de pleinkant, op wat nu de plek van vele incidenten is, al veel drukker geweest, dan was ook de looproute richting Mariaplaats, nu een duistere rare wandelroute die bewust zo gemaakt is om te ontmoedingen lijkt het wel, 1 van DE hoofdwandelroutes het centrum in geweest (korter) en dus druk geweest en minder aantrekkelijk voor louche volk om rond te hangen. Het was dan een doorgaande verbindingswandelroute. Idem voor het kunnen doorlopen van uit de tramhalte CS centrumkant, wat nu niet kan door die stomme glazen wand. Te achterlijk voor woorden.

  Nu zitten er ook nog rare knikjes in de wandelroute van HC richting station, want de snelheid uit het wandelen haalt en zorgt dat je opgewacht en tot stilstand gehouden kan worden door louche verkopers en bedelaars

 15. Pleiner

  Ik denk dat ieder groot, centraal, plein in elke grote stad in Nederland wel last heeft van dit verschijnsel. Vervelend, maar niet extreem, helaas.
  Je weet ook nooit wat de oorzaak van zo’n gevecht is. Meestal een onderling conflict.
  Ik denk dat dit actie-locatie nummer 1 van de politie is, en zij daar de nodige aandacht aan besteden, maar je kunt er moeilijk de hele dag een politie-agent neerzetten. Ik denk dat wat meer handhaving daar evt. iets in zou kunnen betekenen?!

  Om je hierdoor te laten afschrikken, en daardoor geen ov meer te gebruiken, vind ik onzin. Wat kan ‘helpen’ is: geen aandacht/tijd besteden aan bedelaars en verkopers, en een gestage tred.
  En wat het ontwerp betreft, kun je het natuurlijk nooit goed doen voor iedereen. Verder zou ik zeggen: breng extra verlichting aan in de donkere hoekjes en de route naar de Mariaplaats. Die laatste voelt idd wat onveilig mede door de plaatsvindende verbouwing bij het Godebaldkwartier. Een paar flinke bouwlampen zouden hier al voldoen.

 16. Johnny

  Tja, nog minder zin om op deze plein noch het HC shoppingcomplex krot te komen nu mijn ov stufi verlopen is.

 17. Marcel

  De daders staan zeker alweer buiten?
  Dat is het probleem.
  De daders worden beschermd en de slachtoffers krijgen geen recht.

 18. Nico

  Handhaving kan niks doen want illegalen kunnen we niet uitzetten. Handhaving doet zowiezo weinig onder het bollendak. Toen ik er nog werkte zag ik met grote regelmaat ruzie zoekend volk. En Handhaving? Ze liepen voorbij. En was er ellende dan zag je Handhaving vaak pas komen als veiligheid en service van NS en de politie het probleem al hadden opgelost. Zet er dan permanent Handhaving neer en misschien dat dat een beetje wertkt. Dus hele dag zichtbaar aanwezig Handhaving.

 19. Steve

  Zwerfafval, verdwaalde winkelkarretjes en rolcontainers.
  Een tochtgat is het .
  Beneden bij de taxistandplaats word het groen niet bij gehouden.
  Grote ratten lopen daar over het plein.
  Afvalcontainers van de sportschool die geplunderd worden door lieden die op zoek zijn naar statiegeld.
  Roltrappen en lift die het regelmatig niet werken.
  Zo kansloos dit allemaal…..

 20. Y

  Steek en vechtpartijen gebeuren overal, in elke straat in elke wijk in elke buurt. Ik hoor mensen nu al reageren over Veiliglanders blablabla…. Maar in Bunschoten Spakenburg ben je ook niet bepaald veilig daar wordt je uit het niks geslagen of gestoken door blanke mensen.

 21. Bas

  Waarom heet het eigenlijk Stationsplein? Een hoekje van het plein is verbonden met een hoekje van het station. Weggestopt.
  Niet zoals bij een echt stationsplein over de breedte van het station met meerdere ingangen.
  Het plein is georiënteerd over de breedte met die koophal. Had gewoon Klépierre-plein moeten heten zodat het altijd duidelijk blijft wie de dienst uitmaakt in dat stukkie Utrecht.

 22. Paul

  @ jaap, heeft niets met het fantastisch mooie bollen dak te maken.
  Wel met het feit dat dit het grootste treinstation is van Nederland.
  Ook met daarbij ontbreken van voldoende beveiliging.

 23. de Roeptoeter

  Y 10/7/2024 – 18:04
  Zo is het, moet je eens in de ghetto’s van Mexico-stad komen, daar ben je je leven ook niet zeker, wat je huidskleur ook is! Of om 5 uur ‘s ochtends in johannesburg in de sloppenwijk, uitkijken geblazen!

  Manman wat een comment zeg. Het gaat over incidenten (aan de lopende band, dit is het zoveelste bericht) rondom HC en bollendak. Wat Spakenburg hiermee te maken heeft is mij een raadsel.

 24. Uuu

  @ Paul

  “Nee, het ligt niet aan het ontwerp”………..Misschien dan eens bij Rotterdam Centraal gaan kijken, dat is WEL een goed ontwerp, en daar voorkomt het ontwerp al deels wat er in het menselijk gedrag besloten ligt.

  En waarom zijn de problemen die nu plaats hebben bij Utrecht Centraal dan al voorspeld (rond 2008) toen mensen de ontwerptekeningen onder ogen kregen?

 25. WJM

  Maak er een unit annex kantoorruimte van bureau Handhaving!
  Dat schrikt hopelijk dan af!
  En Pleiner! Stoere taal hoor! Jij bent zeker een hele grote kerel?
  In ieder geval geen vrouw(teenager/seniore vrouw)!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).