Meerdere automobilisten filmen ongeluk op snelweg en kunnen boete verwachten | De Utrechtse Internet Courant Meerdere automobilisten filmen ongeluk op snelweg en kunnen boete verwachten | De Utrechtse Internet Courant

Meerdere automobilisten filmen ongeluk op snelweg en kunnen boete verwachten

Meerdere automobilisten filmen ongeluk op snelweg en kunnen boete verwachten
Foto: Twitter Politie Leidsche Rijn
De politie Leidsche Rijn heeft dinsdag meerdere bekeuringen moeten geven voor filmende automobilisten. Bij een ongeluk op de snelweg bij De Meern kwamen meerdere automobilisten voorbij met de camera in de hand.

De politie Leidsche Rijn heeft dinsdag meerdere bekeuringen moeten geven voor filmende automobilisten. Bij een ongeluk op de snelweg bij De Meern kwamen meerdere automobilisten voorbij met de camera in de hand.

Er was een aanrijding op de A12 tussen twee voertuigen met een gewonde. De politie was bezig met het onderzoek toen meerdere filmende automobilisten voorbij het ongeval reden.

De politie meldt dat zij post zullen krijgen van het Centraal Justitieel Incassobureau.

17 Reacties

Reageren
 1. Jasper

  Goed nieuws. Vraag me alleen af welk verbod er dan overtreden is ?

 2. slAPPjanus

  Strak plan fotograferen en auto rijden gaan niet samen .je ziet wat er van kan komen als je met andere dingen bezig bent als auto rijden.!!!

 3. Harry

  @Jasper: Minimaal: telefoon in hand tijdens het rijden.

 4. w

  @Jasper
  dat je terwijl je rijdt je mobiel niet mag gebruiken natuurlijk!

  hopelijk is/wordt de boete dusdanig hoog dat je t volgende keer echt niet meer doet, want stel je voor dat jij daar op t asfalt als slachtoffer ligt en een wildvreemde filmt dat, en plaatst t online, realiseren die stumpers zich dat wel?

 5. Wim

  Dat zou de enigste reden kunnen zijn.
  Maar vraag is ook of je als passagier bekeurd wordt

 6. Berend

  Maar buiten wel of geen verbod, wat ga je doen, er lekker nog eens even naar kijken met het gezin na de avondhap ?

 7. G.H.

  @Wim: in het artikel wordt gesproken over filmende automobilisten.
  Als je passagier bent ben je geen automobilist en word je dus ook niet bekeurd voor het vasthouden van je telefoon.

 8. Kadoendra

  Het is allemaal de schuld van de grote dikke ik.

 9. Harry

  Geen leuker vermaak dan leedvermaak? Walgelijk om de ellende van anderen te filmen!

 10. Vingervlug

  Lijkt mij dat dit niet kan.
  Je kan nl ook filmen met iets anders dan je telefoon,

 11. Kadoendra

  @Vingervlug

  Bedoel jij dat de politieagenten allemaal blind waren en dat het hun trouwe en lieve blindengeleidehonden waren die de overtredingen hebben gezien?

 12. bee

  het is gewoon uit fatsoen om niet iemands ellende te filmen .
  net wat @berend al aangeeft ,wat wil je met die beelden gaan doen ?.
  dat je kijkt als er iets is gebeurt is een reactie van de mens maar om het ook nog even te filmen vind ik onfatsoenlijk .

 13. Cor

  Misschien dat Duitse campagnefilmpje hier ook nog maar eens laten zien. In dat filmpje haalde een Duitse agent filmende automobilisten uit de auto om te vragen of ze misschien een mooie close-up van het overleden lichaam wilde hebben.

 14. MJPD

  @Cor
  Het enige dat helpt is niet de zoveelste reclamecampagne of boete, maar een volledige rijontzegging van minimaal 1 jaar. Je lost het zelf maar op hoe je op je werk verschijnt. Het “roze papiertje” is veels te heilig en moet sneller worden ingenomen om dit soort wangedrag de kop in te drukken.

 15. Jeroen

  @Vingervlug Boete zal worden opgelegd volgens artikel 5: Onnodig hinder en/of gevaar veroorzaken. Het maakt dan niet uit of iemand filmt met een telefoon, aardappel of wat dan ook.

 16. Cor

  @MPJD: ik beweer toch ook helemaal niet dat dat dé oplossing is. Prima als ze er forsere straffen voor gaan uitdelen, maar bedenk je wel dat straffen alleen achteraf kan. Het enige wat je vooraf kunt doen is bewustwording.

 17. Katja

  Inleveren rijbewijs+auto, ben je nou helemaal gek geworden…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).