Meerdere bekeuringen en een arrestatie na een dag in een onopvallende politieauto in Utrecht Meerdere bekeuringen en een arrestatie na een dag in een onopvallende politieauto in Utrecht

Meerdere bekeuringen en een arrestatie na een dag in een onopvallende politieauto in Utrecht

Meerdere bekeuringen en een arrestatie na een dag in een onopvallende politieauto in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Basisteam Utrecht Nrd
Agenten zijn zaterdagmiddag in een onopvallende politieauto de weg opgegaan in het noorden van Utrecht. Dat resulteerde in meerdere bekeuringen en een arrestatie.

Agenten zijn zaterdagmiddag in een onopvallende politieauto de weg opgegaan in het noorden van Utrecht. Dat resulteerde in meerdere bekeuringen en een arrestatie.

Agenten van het basisteam Utrecht Noord, waar de gebieden Overvecht, Zuilen, Ondiep, Geuzenwijk en Pijlsweerd onder vallen, schrijven over de actie op sociale media. Er zijn meerdere bestuurders op de bon geslingerd die te hard reden. Degene die het pedaal het hardst indrukte werd geklokt op 120 kilometer per uur op een weg waar 70 was toegestaan.

Een aantal van de aan de kant gezette bestuurders reed zonder rijbewijs. Eén daarvan was zelfs voor de derde keer voor dit vergrijp betrapt.

Cannabis

Op een gegeven moment zagen de agenten een automobilist die meerdere keren door rood reed. Toen het voertuig aan de kant was gezet kwam er volgens de politie een ‘flinke’ henneplucht uit de auto. “Wij hebben de bestuurder onderworpen aan de speekseltest en deze testte helaas positief op cannabis.”

De automobilist is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Vervolgens werd bloed afgenomen dat naar een laboratorium gestuurd zal worden. “Als hier een te hoge waarde uitkomt van een verdovend middel wordt er een proces verbaal opgemaakt.”


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

7 Reacties

Reageren
 1. Binnenstad

  Complimenten voor de politie

 2. mees kees

  Aloude videosurveillance. Moeten ze van maandag t/m zondag elke avond/nacht doen. Helaas ontbreekt nu de capaciteit. Kost even een investering, maar die verdient zichzelf ruimschoots terug.

 3. Exces

  En wat gaan we nu echt doen om dit soort lieden van de weg, uit de auto, uit de wijk en uit de samenleving te krijgen?

  Het interesseert ze allemaal geen ene reet. Dat andere mensen last van ze hebben of dat ze andere mensen omver kunnen kegelen met de dood tot gevolg interesseert ze ook geen ene reet. Dat er een samenleving is al net zo min.

  Verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen bestaan is er ook al niet bij. We weten toch allemaal welke figuren dit zijn? Normaal gesproken zou je zeggen: opgeruimd staat netjes, maar morgen doen ze weer precies hetzelfde. Ze lijken er ook nogal genoegen in te scheppen de politie te irriteren.

  Dus, wat gaan we nu ineens aan dit grote maatschappelijke probleem doen dat hele wijken en buurten verpest? De onschuldigen zijn altijd de dupe.

 4. Aanpakken

  Goed bezig politie! Keihard aanpakken dit soort overtredingen.

 5. Thuisblijver

  Heel goede actie, helaas zal dit vaker moeten plaatsvinden, dit soort figuren moeten we, zoals Exces zegt: “uit de samenleving zien te krijgen”.
  En prioriteit, daar kunnen we als burgers van Utrecht wel wat aan doen: blijven melden bij gemeente en politie.

 6. Lombokker

  Goede oogst, dat moeten ze vaker doen. En misschien kan de wetgever ook iets bedenken tegen figuren die al voor de twintigste keer met drugs én zonder rijbewijs achter het stuur vandaan worden geplukt.

 7. Fred

  Goedzo. Eindelijk weer handhaven. Van mij mogen ze ook heel de stad vol hangen met camera’s.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).