Meerdere bootjes illegaal aangemeerd in Oog in Al - De Utrechtse Internet Courant Meerdere bootjes illegaal aangemeerd in Oog in Al - De Utrechtse Internet Courant

Meerdere bootjes illegaal aangemeerd in Oog in Al

Meerdere bootjes illegaal aangemeerd in Oog in Al
Bron: Instagramaccount Wijkagenten Oog in Al
De afgelopen dagen hebben meerdere bootjes illegaal aangemeerd op de Leidsche Rijn in Oog in Al. Na een goed gesprek met de politie besloot ten minste één van de schippers door te varen. Dat melden de wijkagenten Peter Bouw en Remco Mol via Instagram.

De afgelopen dagen hebben meerdere bootjes illegaal aangemeerd op de Leidsche Rijn in Oog in Al. Na een goed gesprek met de politie besloot ten minste één van de schippers door te varen. Dat melden de wijkagenten Peter Bouw en Remco Mol via Instagram.

Het eerste bericht over de illegale bootjes werd donderdag gepubliceerd. Hierin schrijven de agenten: “Er kwamen meldingen over drie bootjes die ineens waren aangelegd […] De man leeft een zwervend bestaan en is via het Amsterdam-Rijnkanaal hier gekomen. Na een goed gesprek heeft de man ervoor gekozen om weer verder te varen.”

En op vrijdagavond lag er weer een bootje dat er niet hoort. “Opnieuw meldingen van een bootje die ineens is aangemeerd aan de sluis in Oog In Al. […] Dit weekend nog maar eens een bezoekje brengen. Dit om te voorkomen dat het een aanmeerplaats wordt van boten met illegale bewoning. Want als er één boot over de dam is volgen er meer”, aldus de agenten.

8 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Goh wat een halsmisdrijf zeg, wat doen deze mensen verkeerd dan aan te meren, laat ook weer het hoge klik gehalte van de omwonenden zien, iets wat de overheid graag mag zien.
  Terwijl deze agenten twitteren en er veel tijd insteken,blijven echte criminele zaken liggen, maar blijkbaar als je nou eenmaal uit de toon valt omdat je in een gewoon bootje woont, ben je ongewenst in Utrecht, wat was de strijdkreet van dit college ook al weer,Ruimte voor iedereen, blijkbaar niet als je in een bootje woont.

 2. Jelle

  Prima toch? Volgens mij sta je als keurige burger een jaar of tien op een wachtlijst als je een ligplaats wilt, dus terecht dat iemand die zonder vergunning zijn drijvende verzameling wrakhout ergens aan een schaarse kadeplek legt, mag verder varen.

 3. Janneman

  Deze mensen varen van de vecht bij Oud Zuilen naar de vecht bij Zuilen en via het AR kanaal naar omliggende rivieren en vaarten, doen niemand kwaad en blijven meestal een paar dagen, maar zeker in het keurige Leidse Rijn past dit niet, foei.

 4. Mikel

  Tegen al die autobranden die al jaren voortduren doen ze niks. Voor De verkeershufters op het goyplein hebben ze geen tijd. Maar een belletje uit oog en al en ze springen gelijk met sirenes uit hun wagen om een hele week te posten bij 3 bootjes. Om te kotsen dit.

 5. bee

  @Janneman
  leidse rijn is zelf al niet zo keurig meer hoor.

 6. Herman

  Dat hoort niet in Oog in Al, daar woont alleen de hogere middenklasse en rijdt men Volvo.
  Geen raar ander gedoe s.v.p.

 7. cas

  Dat boten in dergelijke staat nog blijven drijven..
  Is er niet een soort plicht om dit soort wrakken op te knappen?

 8. Lombokker

  Ondertussen heeft vrijwel niemand in de gaten dat de woonboten die er al liggen door de jaren heen steeds ‘ietjepietsje’ langer zijn geworden. Zodat de meesten nu strak tegen elkaar liggen; nogal onhandig als er brand uitbreekt. Het zal mij benieuwen wie daar de Zwarte Piet krijgt als het een keer misloopt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).