Meerdere huizen beschadigd na explosie aan Alexander de Grotelaan in Utrecht Meerdere huizen beschadigd na explosie aan Alexander de Grotelaan in Utrecht

Meerdere huizen beschadigd na explosie aan Alexander de Grotelaan in Utrecht

Meerdere huizen beschadigd na explosie aan Alexander de Grotelaan in Utrecht
Bewoners van een flat aan de Alexander de Grotelaan in het Utrechtse Kanaleneiland zijn vannacht opgeschrikt door een flinke explosie. Meerdere woningen liepen schade op, zeven daarvan zijn ontruimd. De politie doet nader onderzoek naar de ontploffing.

Bewoners van een flat aan de Alexander de Grotelaan in het Utrechtse Kanaleneiland zijn vannacht opgeschrikt door een flinke explosie. Meerdere woningen liepen schade op, zeven daarvan zijn ontruimd. De politie doet nader onderzoek naar de ontploffing.

In de nacht van zondag op maandag rond 2.30 uur vond er een stevige explosie plaats in de flat. Hierdoor knalde het raam uit de portiek en raakten meerdere woningen beschadigd.

Zeven gezinnen moesten hun woning verlaten. Ze zijn later ondergebracht in hotels. Het is nog niet bekend wanneer zij terug naar huis kunnen.

Explosief

De politie gaat ervan uit dat de ontploffing niet door een gaslek is ontstaan, maar dat iemand iets tot ontploffing heeft gebracht. Een deel van de omgeving is afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld voor nader onderzoek. 

Volgens de politie is er rond de tijd van de ontploffing iemand gezien die wegrende bij de flat. De persoon zou waarschijnlijk richting de Columbuslaan en Aziëlaan zijn gerend.

De recherche is op zoek naar personen die vannacht tussen 0.15 en 02.45 uur iets verdachts hebben gezien, of een beveiligingscamera in de omgeving hebben.

Overval en inbraak

Tijdens de drukte rondom de explosie meldt de politie nog twee andere voorvallen: een man die verslag van de ontploffing wilde doen, werd overvallen. Twee mannen op een scooter beroofden hem rond 5.30 uur met geweld van zijn spullen.

Op een onbekend moment in dezelfde nacht vond er ook een autoinbraak plaats. De politie is voor deze overval en inbraak eveneens op zoek naar getuigen.

16 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Akelig. Sterkte allemaal.

 2. Dennis Zwager

  “Volgens de politie is iemand van de pers beroofd toen hij ging kijken bij de flat. Ook is er ingebroken in een auto. Ook van deze incidenten zoekt de politie getuigen”

  Maar er is verder niets aan de hand in deze wijken hoor. Gewoon blijven pappen en nathouden mevrouw de burgemeester. Hard optreden tegen dit tuig is alleen maar polariserend toch?

 3. Uuutje

  je verwacht het niet in de wijk die de thuisbasis is van internationale plofkraakbendes

 4. buurtbewoner

  getto vol met alle gradaties van criminaliteit!

 5. Pee

  Ik sluit me geheel bij voorgaande reacties aan.

 6. Ponsianus

  Jammer dat deze wijk ten gronde gaat. In de jaren 60 van de vorige eeuw gebouwd met de beste ideeën en bedoelingen maar sinds begin deze eeuw totaal aan het verloederen. Zie Wikipedia voor het verhaal van toen. Ik heb het zien bouwen en teloorgaan, jammer.

 7. Probleem

  Net als in Denemarken moeten er speciale wetten komen voor deze wijk. Politiek correcte mensen maken deze wijken onleefbaar voor fatsoenlijke mensen.

 8. Lombokker

  Iedereen die wat heeft gezien zal de kaken wel weer stijf op elkaar houden. Dan heb je het dus aan jezelf te danken dat het van kwaad naar erger gaat.

 9. Bernhard

  Utrecht gaat steeds meer Amsterdam achterna als stad van ‘hoop en liefde’. Meer, meer, meer!

 10. [email protected] 🤔

  Het probleem in Utrecht dat er teveel wordt weg gekeken voor de feiten zoals die er zijn in deze wijken.
  De overheid is de controle over deze wijken kwijt,en die krijg je niet terug door welzijnsclubjes te sponseren.

 11. misterc

  ben er geboren maar dat was een tijd geleden oorspronkelijk een prima buurt. Hopelijk straks ook weer.

 12. Koel Hoofd

  @Dennis Zwager
  Kanaleneiland was een vogelaarwijk (pvda) maar D66/GL hadden andere prioriteiten. Van Zanen was ook ongeschikt voor veiligheid (komen ze in Den Haag nu ook achter) en zijn voorganger had die baan gekregen omdat hij echt niets kan.
  De burgemeesteres is hier net nieuw en moet het puin gaan ruimen van dat jarenlange wanbestuur. Laat haar maar schuiven, daar hebben we voor de verandering echt een hele goede aan.

 13. Bram Tienen

  Ah, ik zie dat onze burgemeester de standaard Twitter reactie weer uit de kast heeft gehaald: ze leeft mee met de bewoners/betrokkenen/getroffenen.

  Alleen kunnen we met medeleven zo weinig. Probeer eens iets met optreden, naleven en aanpakken, Sharon

 14. Ray

  Idem met de wijk Overvecht. wordt ook steeds erger. Woon je ook niet echt veilig meer met die scheurende auto’s en Asoos. Politie rijd er alleen door als er op de dag niets aan de hand is. S’avonds zie je de Politie niet rond rijden.

 15. Bezorgde Utrechter.

  Ik ben bang dat deze burgemeester vooral daadkrachtig op Twitter is,maar in de praktijk is er weinig daadkrachtig optreden tegen uitwassen van dit soort terreur.

 16. Katja

  Vorige week ook al een explosie bij een flat in die wijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).