Meerdere meldingen van ongevraagd gewassen ramen in Utrechtse Wittevrouwen Meerdere meldingen van ongevraagd gewassen ramen in Utrechtse Wittevrouwen

Meerdere meldingen van ongevraagd gewassen ramen in Utrechtse Wittevrouwen

Meerdere meldingen van ongevraagd gewassen ramen in Utrechtse Wittevrouwen
Archiefbeeld Wittevrouwen
De politie heeft de afgelopen tijd meerdere meldingen gekregen uit de Utrechtse wijk Wittevrouwen over ongevraagde gewassen ramen. Ramenwassers gingen zonder het te vragen aan de slag bij verschillende woningen en stuurden vervolgens de rekening naar de bewoners.

De politie heeft de afgelopen tijd meerdere meldingen gekregen uit de Utrechtse wijk Wittevrouwen over ongevraagde gewassen ramen. Ramenwassers gingen zonder het te vragen aan de slag bij verschillende woningen en stuurden vervolgens de rekening naar de bewoners.

Inwoners uit de wijk kregen briefjes door de brievenbus van deze onbekende ‘glazenwassers’ met daarop een rekening. Het was in sommige gevallen niet eens duidelijk of de ramen überhaupt gewassen waren. In een bericht op Facebook laat de politie weten dat er in dit soort situaties sprake in van oplichting en dat de rekeningen uiteraard niet betaald hoeven te worden.

De politie laat in het bericht ook weten dat 112 gebeld kan worden, wanneer een onbekende glazenwasser aan de deur staat en op dreigende manier om geld komt vragen. Er kan ook naderhand melding worden gedaan op de website van de politie.

14 Reacties

Reageren
 1. Hans van Voonebosch

  Geen zinnig mens gaat toch betalen als er geen opdracht gegeven is? Dat is een heel korte discussie hoor als iemand mij zo’n factuur zou sturen.

 2. Jolien Bal

  Hans van Voonebosch, niet iedereen is zo bijdehand als jij. Er wonen ook kwetsbare, misschien beginnend dementerende ouderen, onervaren jongeren en ga zo maar door !
  Fijn dat er voor gewaarschuwd wordt dus !

 3. Ooginaller

  Hans: jij misschien, maar voor bijvoorbeeld een alleenstaande oudere die drie potige kerels op de stoep heeft staan ligt dat wellicht anders.

 4. G.H.

  @Hans: maar als er naderhand 2 potige Bulgaren dreigend voor je deur staan om je tot betalen te bewegen is er wellicht toch reden om de politie in te schakelen.

 5. Erwin

  @hans: reken maar dat jij ook betaalt als er een intimiderende getatoeëerde klerenkast voor je deur staat…

 6. Hadjememaar

  @Hans, “het verzoek om betaling” gaat gepaard aan intimiderend gedrag. Vooral kwetsbare mensen betalen liever dan dar ze risico lopen. Als niemand zou betalen is de lol er wel af.

 7. Yoshua

  Ze hebben bij een vriend van mij de ramen boven en beneden gewassen zonder afspraak.
  Het zijn mensen uit Zaandam die dat doen.
  Hij heeft ze uitgelachen en ze waren een beetje gepikeerd dat ze geen geld kregen voor de geleverde diensten waar niet om was gevraagd.
  Nu hoop ik dat ze binnenkort ook bij ons de ramen ongevraagd komen wassen, het is boven hard nodig.
  Het zijn wettelijk gezien geen oplichters, de ramen worden gewassen.

 8. Kadoendra

  @Yoshua

  “Het zijn wettelijk gezien geen oplichters, de ramen worden gewassen”.

  Maar ze maken wel gebruik van een overval techniek, ze zetten de “klant” voor het blok en kwetsbare mensen zijn hier in de regel slachtoffer van.

 9. P van Deijssel

  Heb het ook meegemaakt .. en inderdaad proberen men je te intimideren. Waar ze bijstaan de politie bellen doet ineens wonderen ; … Tijdens het weglopen wordt er nog wel gedreigd .. wacht maar … we komen terug etc. ; Foto’s van betreffende ‘vriendelijke’ luitjes maken … en weg zijn ze .. ;

 10. Wim Vreeswijk

  Je moet die ongevraagde glazenwassers gewoon natspuiten, dan lopen ze geheid weg.

 11. wollie

  @wim ik was voortaan ongevraagd de ramen van hun busje. vervolgens factuur naar het adres op de zijkant.

 12. Kadoendra

  @wollie

  Als jij eruit ziet als een getatoeëerde klerenkast kan je veel beter even aanbellen bij hun woning en dan hebben ze gelijk door dat het spelletje even iets anders voor hun loopt.

 13. Pee

  Dus mensen betalen maar omdat ze ge-intimideert worden?
  Dan laten ze zich ook op andere gebieden in hun zak ”ontlasten”
  Bij ons zijn er ook van die glazenwassers geweest.
  Ik was toevallig thuis en zag vanuit de woonkamer dat iemand een ladder tegen de gevel zette .
  Ik heb degene die die ladder beklom 3 tellen gegeven om naar beneden te komen voordat ik die ladder onder zijn voeten vandaan zou trekken.
  Door het tumult kwamen bewoners er ook op af die het niet eens waren met de opgedrongen werkwijze van deze figuren .
  Zelfs de politie kwam er op af maar die doen verder niets tegen die figuren die komen alleen in actie als ik die ladder omver had getrapt.
  Buurtbewoners moeten voor elkaar opkomen want niet iedereen heeft de mogelijkheid of het lef die ladder omver te gooien,samen sta je sterk.

 14. Kadoendra

  @Pee

  “Dus mensen betalen maar omdat ze ge-intimideert worden?”
  “Dan laten ze zich ook op andere gebieden in hun zak ”ontlasten”

  Jij weet je wel te handhaven bij zulke gasten, maar denk ook eens aan de oude en de zwakkere medemens.
  Het verdienmodel met die overval tactiek van die glazenwassers is verweven met intimidatie en elke oude en zwakkere medeburger is daar een potentieel slachtoffer van.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).