Meerdere ruiten van nieuwe fietsenstalling ingeslagen | De Utrechtse Internet Courant Meerdere ruiten van nieuwe fietsenstalling ingeslagen | De Utrechtse Internet Courant

Meerdere ruiten van nieuwe fietsenstalling ingeslagen

Meerdere ruiten van nieuwe fietsenstalling ingeslagen
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
Drie minderjarige jongens hebben maar liefst tien ruiten vernield van een gloednieuwe fietsenstalling bij een tramhalte van de Uithoflijn aan de Weg tot de Wetenschap. De drie zijn niet veel later gearresteerd.

Drie minderjarige jongens hebben maar liefst tien ruiten vernield van een gloednieuwe fietsenstalling bij een tramhalte van de Uithoflijn aan de Weg tot de Wetenschap. De drie zijn niet veel later gearresteerd.

Een getuige zag dat de jongens met een voorwerp de glazen overkapping van de fietsenstalling aan het vernielen waren. “Door snel 112 te bellen en een goed signalement door te geven hebben wij samen met collega’s de jongens aanhouden op het Herculesplein”, aldus de politie.

De schade zal volgens de politie op de jongens of op hun ouders worden verhaald. De baldadige jongemannen moeten zich daarnaast ook melden bij Halt.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Theo

  En nu vrees ik dat van dat verhalen van de schade weinig terecht zal komen.

 2. Willem

  Op pakken en in de bak gooien met water en brood.
  En voor mij pak op hun donder gegeven 1 maand lang.
  Misschien dat men het dan afleert zulke dingen doen.

 3. mees kees

  Glazen wanden van een abri zijn nog wel functioneel ( al zou ik het heel begrijpelijk vinden als de exploitant/eigenaar ervan in bepaalde regio’s in het vervolg liever kiest voor staal of beton), maar hoe dom kan je zijn om zelfs de overkapping van een fietsenstalling van vandalismegevoelig materiaal te maken! Dit is bijna ‘uitlokking’. Deze vandaaltjes doen het waarschijnlijk nooit meer (én pappa en mamma gaat vast beter op hun kroost letten), maar de copycats lopen zich al warm…….

 4. Wim

  Waarom naar Halt stuur zer door naar een opvoed kolonie en laat ze werken om de kosten te vergoeden.

 5. Dakhaes

  Leren we het dan nooit?
  Kennelijk niet hufterproof.

 6. Diagonaal

  @mees kees, jij wilt graag in een donker grauw oost-blok stad wonen? Laten we ons aub niet leiden door angst voor vernielingen van dit soort gespuis. Jammer dat het gesloopt is maar dit is natuurlijk een uitzondering.

  Naar mijn mening zou de schade 2x verhaald moeten worden bij de daders. Waarbij het restant geïnvesteerd dient te worden in de leefbaarheid van de wijk.

 7. Wouter

  Zullen we aan de hand van de locatie van de mobiele telefoon ook even kijken of deze jongens heel toevallig in de buurt waren van de bushokjes? Er lijkt mij meer dan genoeg aanleiding.

  Voordat er allerlei bezwaren opgaan mbt privacy. Het lijkt mij logisch om uit te gaan van de locatie van de hokjes, en dan bij omliggende zendmasten te kijken of de jongens daar wel / niet in de buurt zijn geweest in de laatste dagen. De impact op privacy is daarmee lijkt mij zeer beperkt en de controle is duidelijk doelgericht.

  Deze jongens aansprakelijk stellen is waarschijnlijk niet mogelijk om puur die informatie, maar het geeft pragmatische helderheid over de daders mbt de bushokjes.

  Tevens ben ik voorstander van een soort 3 strikes out principe. Je bent jong en zoekt grenzen op. Soms ga je daarin te ver. Daar moet duidelijk een straf op staan, maar het moet niet overdreven zijn. Benut de kans om er van te leren. Doe je dat echter niet, dan moeten we als maatschappij duidelijkere actie ondernemen.

 8. MJPD

  Foei, Jan, Piet en Joris!

  @mees kees
  “Uitlokking”, serieus…?

 9. Sjaak

  @ MJPD

  Aangezien ze in Utrecht Oost in de buurt van de Uithof aan het rondstruinen waren is de kans inderdaad erg groot dat ze Job, Pieter, en dergelijke geheten hebben. Alleen deze kinderen komen vaak met een waarschuwende vinger weg. Vandaar dat ze vaak niet opgenomen worden in de misdaadcijfers. Ook kinderen uit Oost houden zich bezig met vandalisme.

  Ik zou als ik de ouders van de kinderen op Volt was me ernstig zorgen gaan maken over de samenvoeging met Amadeus. 😉

 10. Frits

  @MJPD

  Foei? Ik vind dat er wel meer dan een foei.mag volgen, ook al zijn het Fleur en Floris-Jan uit Rijnsweerd. Geen klassenjustitie!

  @Mees-Kees
  Nou, volgens mij groeit nu de tweede of derde generatie op die de verlokkingen van het vernielen van glazen abri’s moet doorstaan. Kennelijk is het vrijwel iedereen gelukt. Ja, soms sneuvelt er een ruit – de wat ouderen onder ons herinneren zich de stinkhokken die de betonnen abri’s vroeger waren. Lekker afgesloten van de buitenwereld, een ideale hangplek, mooie locatie om fik te stoken of drugs te gebruiken.

 11. Massegast

  @Allen Job, Pieter en Joris hebben het niet gedaan. Het waren Diederik en Lodewijk. Zelf gezien. O nee, het was je reinste uitlokking. De Gemeente heeft het gedaan! Jan dus. Jan van Zanen. Zo simpel kan het zijn…..

 12. Jopie

  Jeetje wat een ellende allemaal. Zelf nooit wat gesloopt? Hard aanpakken en dan leren ze er wat van. En ja dit hoort er ook bij

 13. Wim Vreeswijk

  Dan wordt het tijd dat breekbaar glas vervangen gaat worden door onbreekbaar plexiglas !

 14. Frits

  @Wim Vreeswijk
  Ik nodig je uit eens hier in Leidsche Rijn te komen kijken hoe de hangplekken, die zijn uitgevoerd met plexiglas, er nu uitzien.

  Weliswaar breekt het niet, maar vandalen kunnen zoveel meer met plexiglas uithalen dan met gewoon glas….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).