Meerdere stadionverboden voor aanhangers FC Utrecht: ‘De maat is vol’ Meerdere stadionverboden voor aanhangers FC Utrecht: ‘De maat is vol’

Meerdere stadionverboden voor aanhangers FC Utrecht: ‘De maat is vol’

Meerdere stadionverboden voor aanhangers FC Utrecht: ‘De maat is vol’
Stadion Galgenwaard. Archiefbeeld DUIC
Meerdere personen die zich tijdens de afgelopen twee wedstrijden van FC Utrecht hebben misdragen, hebben een stadionverbod gekregen. Een toeschouwer die vuurwerk op het veld zou hebben gegooid wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Volgens algemeen directeur Thijs van Es is ‘de maat vol’.

Meerdere personen die zich tijdens de afgelopen twee wedstrijden van FC Utrecht hebben misdragen, hebben een stadionverbod gekregen. Een toeschouwer die vuurwerk op het veld zou hebben gegooid wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Volgens algemeen directeur Thijs van Es is ‘de maat vol’.

Toen FC Utrecht vrijdag de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard speelde, werd vanuit het bezoekersvak vuurwerk op het veld gegooid, onder meer in de richting van een speler van FC Utrecht. Er zijn nu vijf mensen in beeld die vuurwerk zouden hebben afgestoken en één persoon die deze actie zou hebben gefaciliteerd. Zij worden volgens FC Utrecht ‘geïdentificeerd’ en vervolgens aangemeld voor een stadionverbod.

Daarnaast is er ook een supporter van FC Utrecht in beeld die tijdens deze wedstrijd bier op het veld gooide. Ook deze persoon krijgt een stadionverbod.

Ajax

Ongeveer een week voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard speelde FC Utrecht in de Galgenwaard tegen Ajax. Er was na dit duel al iemand opgepakt die vuurwerk op het veld zou hebben gegooid. Deze persoon wordt vervolgd door het OM. Daarnaast werden er drie anderen gearresteerd die zich zouden hebben misdragen na afloop van de wedstrijd.

Vier andere aanhangers van FC Utrecht hebben een stadionverbod gekregen vanwege discriminerende spreekkoren. Tijdens de wedstrijd werden richting Ajax-speler Brian Brobbey oerwoudgeluiden gemaakt. De vier aanhangers zijn door FC Utrecht aangemeld bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod. Tot slot heeft een persoon die na afloop van deze wedstrijd het veld opliep ook een stadionverbod gekregen.

Excuses

Thijs van Es spreekt van een ‘opsomming waarvoor wij ons schamen’. Aan de mensen, waaronder de spelers, die zich de afgelopen twee wedstrijden niet veilig hebben gevoeld biedt de algemeen directeur zijn excuses aan. “Een wedstrijd van FC Utrecht, uit en thuis, zou een uitje moeten zijn voor iedereen en een plek waar íedereen zich welkom zou moeten voelen. Dat is het niet geweest afgelopen twee wedstrijden, waarvoor wij onze excuses aanbieden aan eenieder die zich niet welkom of veilig heeft gevoeld, waaronder een van onze spelers. De maat is vol. Er is een grens bereikt en overschreden, we zijn dit gedrag zat. Deze raddraaiers willen en gaan we weren, dit heeft niets met support te maken.”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Excuses voor “de afgelopen 2 wedstrijden”, over alles wat daarvoor is gebeurd praten we niet meer. Het kleinmaken gaat gewoon door, en deze algemeen directeur doet daar weer hard aan mee!

 2. W

  @baliekluiver. Zelfs als de Utrecht directie optreed is het niet goed. Heb je misschien een beetje negatieve kijk op het leven?

 3. Rutger

  FC Utrecht heeft geloof ik wel het meeste tuig tussen hun supporters zitten van alle Nederlandse clubs. Dus goed dat het nu eens aangepakt wordt, en nu niet verslappen maar door blijven gaan tot al het geteisem uit het stadion verbannen is.

 4. Luuk Upuuk

  Ben benieuwd hoe effectief zo’n stadionverbod zal blijken. Hoe ga je zoiets handhaven?

 5. Pee

  Die stadionverboden stellen niets voor want je ziet die figuren steeds weer in het stadion.

 6. Vak J

  @ Luuk Upuuk en Pee

  Als je een stadionverbod kom je niet ongezien het stadion binnen, omdat er ruim 200 camera’s hangen die je kunnen zien, politie rondloopt, en bij wel binnen treden je een dubbele straf krijgt…..dus ipv 450 euro 900 euro er b,j en verdubbeling van de lengte van de straf. Dus 99% vd stadionverboden denkt wel na om toch naar binnen te gaan.

  @ Rutger….is dat zo? kijk eens naar de andere grote steden en clubs, is nog veel erger, volg bvb morgen maar de berichten rond de wedstrijd tegen Gl.Rangers in de hoofdstad. Wel graag met harde feiten komen, ik zie veel onwetenheid hier voorbij komen.

 7. Joey

  @luuk en pee!

  Dat is niet waar, gezichtsherkenning de de agenten die met de fc bezig zijn kennen en herkennen iedereen met een stadionverbod. Mocht je binnen zijn dat krijg je later een langer stadionverbod plus een enorme boete en je kan meteen voorkomen ivm huisvredebreuk die je dan pleegt. Dus ook van justitie een straf naast de knvb.
  Het gebeuren wat dus vooral in het stadion steeds is worden niet gepleegd door de geharde hooligans, die kunnen niet naar binnen en/of branden hun vingers niet aan dat soort dingen.

  Overigens is morgen een gesprek tussen de harde kern en van seumeren.
  Verwacht dat veel verboden zullen worden ingetrokken

 8. Joep

  Dat van Seumeren überhaupt al in gesprek gaat met jochies zonder manieren en zich onder druk laat zetten door lui die zijn club kapot maken en onze stad te kakken zetten. Die hele groep verdient een stadionverbod. Geweldssreiging en chantage.

 9. N.

  Dinsdag 6 september: een waarschijnlijk heerlijk avondje (vrouwen)voetbal, met — ook voor omwonenden van het Stadion, met hun tuin- en balkondeuren open — gezellig geroezemoes en soms uitbundig gejuich. Ook het leeglopen van het stadion en vertrek van de supporters uit de buurt ging gewoon goed en rustig. Wat een verademing vergeleken met wanneer in een vaak opgefokt sfeertje FC Utrecht speelt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).