Meerdere voertuigbranden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Meerdere voertuigbranden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Meerdere voertuigbranden in Utrecht

Meerdere voertuigbranden in Utrecht
Archieffoto DUIC / Robert Oosterbroek
De brandweer is gisteravond druk geweest met meerdere voertuigbranden in Utrecht. De brandweer moest vier keer uitrukken.

De brandweer is gisteravond druk geweest met meerdere voertuigbranden in Utrecht. De brandweer moest vier keer uitrukken.

Dinsdagavond iets voor 20.00 uur was het de eerste keer raak, op de Van Kleffenslaan in Kanaleneiland stond een voertuig in de brand. Daarna was het om 21.20 uur raak op de Tigrisdreef in Overvecht, om 22.40 uur op ’t Goylaan in Hoograven en rond 23.00 uur op de Agamemnondreef in Overvecht. Brandstichting wordt in  alle gevallen niet uitgesloten.

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 december brandden er ook al twee auto’s uit in Utrecht.

7 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Blijf met je tengels van andermans spullen af…

 2. Berend

  Gezellig hoor. Waar de een de kerst spendeert met vrienden en familie, gaat de ander de straat op om auto’s in brand te steken.

 3. Lombokker

  Afgelopen jaar zijn er in Utrecht (stad) 92 auto’s in vlammen opgegaan. Vreemd genoeg is daar het afgelopen half jaar in de media vrijwel nooit meer melding van gemaakt. Het lijkt erop dat dit bewust uit de pers wordt gehouden, al is de reden daarvan mij niet duidelijk.

  In 2016 zijn in totaal trouwens 113 auto’s afgebrand, dus het lijkt erop dat we dit jaar iets lager uit gaan komen. De tellingen zijn gebaseerd op meldingen uit het P2000 systeem.

 4. Katja

  Hoograven en Overvecht, zegt genoeg lijkt me.

 5. PD

  “Brandstichting wordt in alle gevallen niet uitgesloten”

  No shit, Sherlock.
  Politiek correcte taal om het verband te duiden tussen de reeds bekende wijkproblematiek en het toenemende aantal brandstichtingen op het moment dat er weer vuurwerk in het land is.

 6. Reguurder

  Het is wel stigmatiserend om de wijken erbij te vernoemen ……

 7. Yoshua

  Het zou een beetje vreemd worden wanneer de media aandacht geeft aan alle voertuig gerelateerde zaken als openbreken, diefstal en brandstichting.
  Er is helemaal niets nieuwswaardig te melden over opengebroken voertuigen en voertuig brandstichtingen.
  Jaarlijks worden er alleen al in de stad honderden voertuigen gestolen, daar lees je nooit iets over.
  Dat ze de bus voor bejaardenvervoer in de fik hebben gestoken vindt ik een zieke daad, maar het is vaker voorgekomen en helaas is dit ook geen nieuws.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).