Meeste vuurwerkoverlast voorlopig in Overvecht-zuid en Lunetten | De Utrechtse Internet Courant Meeste vuurwerkoverlast voorlopig in Overvecht-zuid en Lunetten | De Utrechtse Internet Courant

Meeste vuurwerkoverlast voorlopig in Overvecht-zuid en Lunetten

Meeste vuurwerkoverlast voorlopig in Overvecht-zuid en Lunetten
In de wijken Overvecht-zuid en Lunetten zijn in Utrecht tot nu toe de meeste klachten over vuurwerk binnengekomen bij het meldpunt vuurwerkoverlast. In totaal zijn er 405 meldingen gedaan in de stad. 

In de wijken Overvecht-zuid en Lunetten zijn in Utrecht tot nu toe de meeste klachten over vuurwerk binnengekomen bij het meldpunt vuurwerkoverlast. In totaal zijn er 405 meldingen gedaan in de stad. 

De klachten van het meldpunt zijn hier te bekijken. In Overvecht-zuid zijn er 36 meldingen binnengekomen en in Lunetten 34. Ook in Kanaleneiland, Hoograven en Lombok zijn veel meldingen in vergelijking met de rest van de stad.

Eind november werd al duidelijk dat er meer geklaagd dan voorgaande jaren over vuurwerk. Zo zijn er bij de meldkamer van de politie in de maand oktober 126 meldingen overlast vuurwerk binnengekomen. Dit zijn er aanzienlijk meer dan voorgaande jaren. In de jaren 2012, 2013 en 2014 waren er in dezelfde maand respectievelijk 22, 14 en 48 meldingen binnengekomen.

7 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Er wordt nog helemaal geen legaal vuurwerk verkocht en afsteken mag ook nog helemaal niet. Zeker als je soms die harde knallen hoort. Dat is overduidelijk illegaal vuurwerk uit het buitenland.

  Alle klachten gaan dus over iets wat al verboden is, dit aangrijpen (zoals sommige doen) als argument voor een algemeen vuurwerkverbod is dan ook een beetje raar.

  Dit mag dus al helemaal niet.

 2. waldorff

  Lees dit manifest van allerlei artsen: http://www.vuurwerkmanifest.nl/#home
  zo snel mogelijk verbieden!

 3. zooibak

  Begrijp me niet verkeerd, I like my fair share of vuurwerk. Maar die gasten liepen in oktober al met vuurwerk te smijten.

  Vuurwerk is leuk maar 1 weekje voor oud en nieuw en een weekje erna is meer dan genoeg.

 4. iAmkuu

  27 Meldingen bij mijn wijk. Verbaasd me dat het niet meer is. Elke avond zitten die tokkies in mijn straat (laan van chartroise) vuurwerk af te steken.

  Best apart eigenlijk. Werken ho maar. Maar voor illegaal vuurwerk is wel genoeg geld.

 5. Ronald

  Zoals de Natte Otter al zei, dit is allang verboden, dus wie dit meldpunt gebruikt als argument voor een algemeen vuurwerkverbod moet niet denken dat er dan veel zal veranderen.

 6. Robb

  Ahhh ik zie het. Een website gemaakt door groenlinks. Tevens is het appels met peren vergelijken. Er zijn heus niet meer meldingen dan afgelopen jaren. Alleen wordt de drempel nu dit jaar erg laag. Email en twitter wordt ook gezien als melding. En vroeger alleen maar de telefonische meldingen. Dus het is weer zeer goedkope scorebordjournalistiek.

 7. Dirk

  Interessant dat ook hier in de reactiepanelen de verbodroepers opduiken.

  Dit vuurwerk heeft niets te maken met het legale vuurwerk. Ik ben zelf helemaal geen vuurwerkafsteker en ik geloof best dat het objectief beter kan zijn om een verbod in te stellen, maar dan wel met de juiste argumentatie in plaats van dit soort intellectuele luiheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).