Persoon gewond na schietpartij in Julianapark in Utrecht Persoon gewond na schietpartij in Julianapark in Utrecht

Persoon gewond na schietpartij in Julianapark in Utrecht

Persoon gewond na schietpartij in Julianapark in Utrecht
Verschillende hulpdiensten zijn dinsdagavond druk met een melding van een schietpartij in het Julianapark in Utrecht. Het schietincident zou rond 20.50 uur hebben plaatsgevonden. Er is onder meer een traumahelikopter geland in het park en twee politiehelikopters zijn ingezet bij het incident. Er is volgens de politie een persoon gewond geraakt die naar het ziekenhuis is gebracht.

Verschillende hulpdiensten zijn dinsdagavond druk met een melding van een schietpartij in het Julianapark in Utrecht. Het schietincident zou rond 20.50 uur hebben plaatsgevonden. Er is onder meer een traumahelikopter geland in het park en twee politiehelikopters zijn ingezet bij het incident. Er is volgens de politie een persoon gewond geraakt die naar het ziekenhuis is gebracht.

Een getuige meldt vier mogelijke schoten gehoord te hebben.  “Er werd geschreeuwd om een ambulance en ik zag iemand op de grond liggen”, laat de getuige aan DUIC weten. Het slachtoffer zou in zijn been zijn geraakt. De getuige beschrijft verder dat er geen paniek was in het park waar tientallen mensen aanwezig waren.

De politie is dinsdagavond bezig met een uitgebreid onderzoek. Een deel van het park en de Amsterdamsestraatweg is afgesloten. Ook wordt nog gezocht naar een of meerdere verdachten. De politie roept getuigen op zich te melden.

27 Reacties

Reageren
 1. Aa

  Op RTVutrecht staat een foto van de huls. Volgens mij het is het .22 kaliber kogel dat hier is gebruikt. Het kleinste veelgebruikte kaliber dat er bestaat. Je moet eigenlijk goed getraind zijn om hiermee iemand dodelijk te verwonden. Ik heb (legaal) ook met dit kaliber geschoten; het heeft vooral weinig kracht. Dit ter extra informatie bij dit artikel.

 2. Tim

  Hmm Ik heb mensen het park UIT zien rennen (leek een achtervolging) waarna er uit mijn zicht op de Amsterdamsestraatweg werd geschoten. Er waren op het kruispunt ASW/SvZw veel mensen, die kunnen het vast beter beschrijven

 3. Realist

  Schietpartijen, steekpartijen, explosies en ander geweld teisteren ons land. Op naar de 20 miljoen, dat gaat gezellig worden.

 4. Fred

  @realist: wat heeft het een met het ander te maken..?

 5. Jos Berendonk

  @realist. Dit lijkt zo, omdat je de hele dag op je mobieltje aan het kijken bent naar het nieuws en de nieuwssites gevuld moeten blijven. Realiteit is dat er een dalende trend is in moord en doodslag. Vergeleken met twintig jaar eerder is er een sterke daling zichtbaar, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De grootste afname in dodelijke slachtoffers in de afgelopen twee decennia is te zien onder de dertigers, in die leeftijd vielen de afgelopen vijf jaar ruim tweeëneenhalf keer minder doden dan in de periode 2000 tot 2005.

  Kortom: Onderbuikgevoel is geen goede raadgever

 6. CvD

  @Aa: Die ‘extra informatie’ is dus onzin. Een .22 is hartstikke dodelijk. Dat je niet je halve hoofd eraf knalt, betekent niet dat een kleiner kaliber hetzelfde is als een luchtdrukbuks. En je moet altijd goed mikken om iemand te doden, pardon ‘trainen’.

 7. Aa

  @CvD: tuurlijk is dat dodelijk maar op afstanden wordt het snel lastig en de wonden zijn doorgaans minder groot. Ik zeg ook nergens dat het lijkt op een luchtbuks. Echt goed mikken leer je niet zomaar hoor, daar moet je wel degelijk voor trainen/oefenen. Maar jij bent zo te horen expert? Ik heb in de VS gewoond en daar alle vuurwapens aangeraakt die Nederlandse criminelen hier gebruiken, inclusief AK47.

 8. Confusius

  @ Jos Berendonk.

  Ik hou helemaal niet van de ophitsende toontjes van de Realistjes van deze wereld, maar je hebt helaas geen gelijk.

  De cijfers van politie en justitie zijn onbetrouwbaar. Dalingen in cijfers zeggen helaas niets. 65.000 zaken per jaar blijven liggen of worden gesloten door achterstanden van jaren en personeelstekort. Hieronder. Hieronder ook erntige zaken zoals moord/ doodslag en verkrachting.

 9. passalacqua

  @Aa
  ook zonder enige kennis is je relaas volstrekt ongeloofwaardig, een kogel die niet dodelijk is haha

 10. jan

  In Nederland heb je samen met de Scandinavische landen de laagste kans om vermoord te worden. En als dat al gebeurd dan is de kans groot dat het in de relationele sfeer zit of dat je zelf je verdiensten uit de criminaliteit haalt

 11. Confusius

  Lekker miljoenen in Tour, Giro en Vuelta pompen (ipv in noodzakelijk stadsbestuur).

  De rijken worden rijker, het bedrijfsleven wordt rijker. De stad bestaat steeds meer uit welgestelden of juist extreme pauper en armoede en dus ook steeds harder wordende criminaliteit. Hetgeen je altijd ziet toenemen in neo-liberale regio’s, steden en landen, waar een select groepje zich met steun vd overheid verrijkt. De rest mag het uitzoeken en is steeds meer aan haar lot overgeleverd.

 12. passalacqua

  @Aa
  ik heb ook in de USA (LA,NYC en Miami) gewoond, maar ik heb nog nooit in al die jaren een wapen aangeraakt, zelfs niet gezien… gehoord wel overigens

 13. W.

  @Confusius: Dat geldt dan toch eveneens voor degenen die het tegendeel beweren?

 14. Koel Hoofd

  .22 dat is toch zo’n dingetje wat in een handtasje of sok past?
  Afhankelijk van de kunde van de schutter en schotsafstand meestal niet dodelijk omdat de loop gewoon te klein is om accuraat te zijn. Dat is gewoon natuurkunde.
  Dat een debiel het gebruikt in het Julianapark is gewoon absurd want een stuk rondvliegend lood kan wel dodelijk zijn.
  Ze hebben hem/haar/het/hen gearresteerd, dus nu ff geen foeigesprekje maar genadeloos ‘over de knie’ aub.

 15. Jos Berendonk

  @Confusius Je commentaar lijkt meer op onderbuikgevoelens dan ergens op gebasseer. Officiele cijfers vind je onbetrouwbaar, maar waar haal jij je informatie dan vandaan? Je suggereert dat er mensen worden vermoord maar deze doordat het te druk is niet in de statistieken worden meegenomen. Het klopt dat de rijker rijker worden, maar ook de armen worden rijker.

 16. Scherpschutter

  @Confusius

  Kun je huilie huilie over doen, of je wordt een grote vent en je gaat het spel meespelen. Het systeem gaat in ieder geval nooit veranderen, ok? Punt. Accepteer het en belangrijker: maak er gebruik van. Play the game! Versla de etatisten. Het is een geweldig spel als je het door hebt, vooral omdat etatisten zo voorspelbaar zijn. Iedereen kan rijk worden dankzij overheidsmalloten. Jij ook.

  Begin eens met de Euro-Dollar te shorten! Dat is gratis geld man! Je hoeft alleen te bukken om die 30% in een jaartje even op te rapen….De Euro, een van de socialistische wortels van de door jou beschreven problemen is compleet fucked. De afgrond in shorten en van de winst in 2023 koop je een indexje op -40%. S&P ofzo.

  Je hoeft geen pauper te zijn Confucius! Rijk worden kan iedereen. Ook jij. Just play the game! Maar het systeem zal nooit veranderen. Juist omdat diegenen die het spel snappen daar alle belang bij hebben.

 17. Massegast

  @Confusius — Uw maatschappij-schets is eigenlijk al werkelijkheid, maar zal zich in de niet al te verre toekomst verder verscherpen. De nu nog bestaande middenklasse zal met belastingen (eigen huis) en inflatie worden aangepakt. Automatisering en robotisering van middenklasse-werk doet de rest. Wat overblijft is een onderklasse, met als enig mogelijke ambitie een carrière in de criminaliteit. En een toplaag, die zich legitimeert met een marginale democratie. Ja, wat zo’n schietpartij bij het Julianapark niet kan oproepen!

 18. Aa

  @passalacqua: ik woonde in Arkansas dus in 1 van de meest conservatieve staten. Had een kennis uit de reserves. Die had gruwelijk veel wapens, waaronder een AK47 en een F2000. Ik wilde bewust met wapens leren omgaan, ik vind dat een belangrijke vaardigheid in het leven.

 19. Realist

  @Fred. Redelijk naïeve vraag..
  @Confusius. Neoliberaal bestaat niet, de term is door links verzonnen om de huidige problematiek aan rechts beleid toe te schuiven. De problemen die je benoemt vinden vooral plaats in steden met progressief linkse besturen. Die besturen kenmerken zich door bepaalde problemen niet te benoemen en aan te pakken. Wat ze vooral wel doen is de burger laten betalen voor (vaak idiote) idealen die deze besturen hebben waardoor alleen de progressief linkse yuppen het nog kunnen en willem veroorloven. Vandaar ook dat het steeds duurder wordt in die regio’s.

 20. Confusius

  @ Realist

  Je tactiek om links de schuld te geven voor wat neoliberaal-rechts beleid aanricht begint tenenkrommend te worden.

  Er is eerder te weinig links beleid dan te veel. Het neoliberalisme in Nederland heeft al in de jaren dertig voet aan de grond gekregen. Daarnaast: We leven al sinds de jaren tachtig in een neoliberaal wereldbeeld (Thatcher, Reagen en Lubbers). https://www.uu.nl/publicatie/neoliberalisme-een-nederlandse-geschiedenis

  Dan je gewazel over een links stadsbestuur in Utrecht. In dit en het vorige stadsbestuur zit 1 soort van linkse partij. 1!!!. D’66 is niet links, net als dat Christen Unie dat niet was en is. Die ene linkse partij voert ook niet echt superlinks beleid, anders was de bevolkingssamenstelling in Utrecht niet zo erg aan het verschuiven richting de welgestelden.

  En het neoliberalisme is zeker niet door links uitgevonden. Het is een rechts-liberaal-conservcatieve stroming die al vanaf de jaren tachtig bestaat. Wel is er vanaf eind jaren zeventig en begin jaren tachtig kritiek vanuit linkse hoek op de steeds verdergaande neoliberalisering van de wereld. En terecht. Wat wil je ook, de positie van de onderkant van de samenleving en zelfs de middenklasse wordt volledig uitgehold. Juist mensen die nu op rechtsere ideologiën stemmen zouden dat niet moeten doen. Ze stemmen hun eigen maatschappelijke positie kapot en dat doen ze al decennia.

 21. Yo

  @ Realist

  Yuppen zijn bij uitstek rechts denkende en stemmende mensen. D’66 en VVD met name. Waar haal jij vandaan dat het yup zijn ook maar iets te maken heeft met een linkse manier van denken?

  Bedoel je dat Den Haag of Rotterdam de afgelopen jaren overwegend linkse besturen hebben gehad? Dacht het niet. Ja, er mocht wel eens een PvdA of GL aanschuiven, maar in Den Haag en Rotterdam kregen toch echt andere partijen de boventoon en de meeste stemmen. Laat me toch niet lachen jochie. Je hebt echt geen idee waar je het over hebt.

  En het wordt overal duurder. Dat krijg je na 10 jaar VVD en 40 jaar neoliberaal beleid.

 22. Confusius

  @ Jos Berendonk

  Voordat je mij van de onderbuik en gezwam beticht, zou je wat beter op de hoogte moeten zijn van de maatschappelijk stand van zaken. De officiële cijfers van politie en justitie laten een veel te rooskleurig (politiek gewenst) beeld zien en wel hierom:

  https://www.parool.nl/nederland/aangiftes-misdrijven-overtredingen-en-zedenzaken-blijven-steeds-langer-op-de-plank-liggen

  En dit is maar 1 van de vele artikelen die over dit onderwerp gaan die de laatste jaren zijn verschenen. Een let wel, de politiewoordvoerders proberen zelfs binnen dit verhaal er nog een positieve draai aan te geven.

  Daarnaast worden bepaalde criminele zaken als klein afgeschilderd, terwijl ze groot zijn, want grote maatschappelijke impact. Waarschijnlijk wordt het incident in het Julianapark ook als klein verwerkt in de cijfers van politie en justitie.

  Dan even wat recente voorbeelden van hoe de politie tegenwoordig te werk gaat die afgelopen week het landelijk nieuws haalden (je kan letterlijk duizenden van dit soort voorbeelden vinden alleen over 2022 al):

  https://nos.nl/artikel/2440874-camerabeelden-masturberende-man-in-trein-gewist-door-fout-politie

  https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/politie-sluit-onderzoek-naar-mishandeling

 23. vak K

  @ Confisius

  Wat heb je toch iedere x een lap tekst nodig om links te verdedigen….lachwekkend

 24. WP

  @Confusius, dat zaken op de plank blijven liggen betekent niet dat ze niet worden opgenomen in de statistieken.

 25. Einstein

  @fred als ze snugger roepen moet jij als eerste heel hard weg lopen.

 26. Einstein

  @confusius er zit hier 1 persoon onder verschillende namen, namens het gemeentebestuur. trap er niet in.

 27. Confusius

  Grappig dat zeer rechtse mannetjes (onder meerdere pseudoniemen met dezelfde strekking) altijd in complotten denken en altijd mensen verdacht moeten maken. Dat doen ze als het inhoudelijk niet meer lukt. En dat lukt dus zelden tot nooit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).