Meldingen homodiscriminatie Utrecht verdrievoudigd | Meldingen homodiscriminatie Utrecht verdrievoudigd – De Utrechtse Internet Courant

Meldingen homodiscriminatie Utrecht verdrievoudigd

Meldingen homodiscriminatie Utrecht verdrievoudigd

Het aantal meldingen van homodiscriminatie in de provincie Utrecht is het afgelopen jaar verdrievoudigd. Volgens het antidiscriminatiebureau art. 1 Midden-Nederland en het COC betekent dit niet dat de discriminatie is toegenomen, maar dat homo’s beter weten waar ze terecht kunnen.  

De website van het art. 1 Midden-Nederland heeft sinds vorig jaar een speciale roze knop waarmee homodiscriminatie kan worden gemeld. Deze knop is een initiatief van gemeente Utrecht, het OM en COC Midden-Nederland.

Er werden dit jaar 58 meldingen van discriminatie. Vorig jaar waren dit er maar 19. ‘Maar het is een illusie om te denken dat er slechts 19 incidenten waren,’ aldus Erik valk, voorzitter van COC Midden-Nederland in het AD/UN. Valk zegt ook een verschuiving te zien van de locaties waar homodiscriminatie plaatsvindt. ‘Na Kanaleneiland, Overvecht en Utrecht Centrum, staat nu ook Leidsche Rijn op de kaart.’

2 Reacties

Reageren
  1. Rob

    En dat zal waarschijnlijk een topje van de ijsberg zijn.
    Zijn wij eigenlijk wel zoveel beter als de gemiddelde Rus? Ik betwijfel het!!

  2. JP

    Ik snap niet zo goed wat die foto van het regenboog-zebrapad hierbij doet.. Wat wil DUIC hiermee uitstralen? Stereotypering..?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).