Meubelzaak Aba-i aan de Lijnmarkt in Utrecht sluit na 34 jaar de deuren | De Utrechtse Internet Courant Meubelzaak Aba-i aan de Lijnmarkt in Utrecht sluit na 34 jaar de deuren | De Utrechtse Internet Courant

Meubelzaak Aba-i aan de Lijnmarkt in Utrecht sluit na 34 jaar de deuren

Meubelzaak Aba-i aan de Lijnmarkt in Utrecht sluit na 34 jaar de deuren
Meubelzaak Aba-i aan de Lijnmarkt in de Utrechtse binnenstad gaat op 1 mei definitief sluiten. Eigenaren Noud van Woerkom en zijn vrouw Lise Drachmann hebben na 34 jaar besloten om met pensioen te gaan.

Meubelzaak Aba-i aan de Lijnmarkt in de Utrechtse binnenstad gaat op 1 mei definitief sluiten. Eigenaren Noud van Woerkom en zijn vrouw Lise Drachmann hebben na 34 jaar besloten om met pensioen te gaan.

“De reacties zijn overweldigend, heel erg lief! We hebben toch echt betekenis gehad voor veel Utrechters. Dat had ik eigenlijk nooit zo door”, vertelt Lise Drachmann terwijl ze gaat zitten op een van de kleurrijke banken in de winkel. “Het is een weloverwogen besluit. Ongeveer een jaar geleden hebben we het er samen goed over gehad. Nu is dan toch echt het einde in zicht, there’s no way back en dat is goed. Ik heb er zin in.”

Aba-i is een begrip in de binnenstad, met kleurrijke, duurzaam geproduceerde meubels en woonaccessoires springt de winkel in het oog aan de Lijnmarkt. Met een knaller nemen ze afscheid van winkelend Utrecht. Nog één keer is er flink ingekocht voor de uitverkoop. “We willen de klant nog een laatste keer goed verwennen dus hebben we gezorgd dat de schappen lekker vol staan en iedereen keus genoeg heeft.”

Wat nu?

Drachmann krijgt geregeld vragen over haar toekomstplannen na haar pensioen in mei. “Ik krijg vaak de vraag of we gaan reizen, maar voor dit bedrijf hebben we natuurlijk al ontzettend veel gereisd. Ik heb altijd heel erg genoten en met veel plezier gewerkt, maar je bent er wel iedere dag fulltime mee bezig. Voorlopig gaan we lekker met de benen omhoog. Tijd spenderen met de kinderen en kleinkinderen. We zien wel wat er op ons pad komt.”

Het pand aan de lijnmarkt heeft al een nieuwe huurder, maar welke winkel er in de toekomst inkomt is nog niet bekend.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Jetta Ernst

  Met alle begrip voor de eigenaren, die ik een prachtige tijd gun; echter voor Utrecht is het weer één van de bijzondere winkels die gaat verdwijnen; een groot gemis.

 2. Lily Henket-Conemans

  Wat is dat jammer dat Aba I gaat sluiten. Een van de weinige winkels die gerund werd door mensen die zo intens betrokken waren. Een hele eigen stijl en dat is zo vreselijk belangrijk in een tijd waar bijna iedere winkel merk gebonden is waardoor je in elke stad hetzelfde aan treft. Ik vond Aba I een parel.
  Ik dank de mensen die dit gerund hebben ik heb er altijd van genoten. Dank dank dank.
  Lily Henket-conemans?

 3. Mirjam Perquin

  Heel erg jammer zeg. Een hele mooie winkel, waar wij graag kwamen; eerst in Leiden en later in Utrecht. Ook heel jammer dat we geen hoezen meer kunnen bestellen voor onze Aba-i slaapbank.

 4. Melle

  Jaren geleden gordijnen gekocht. Ga verhuizen en wilde zo graag weer iets van aba-i.
  Is ie er niet meer… snik!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).