Michael P. gaat in hoger beroep | De Utrechtse Internet Courant Michael P. gaat in hoger beroep | De Utrechtse Internet Courant

Michael P. gaat in hoger beroep

Michael P. gaat in hoger beroep
Michael P. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling tot een gevangenisstraf van 28 jaar en tbs met dwangverpleging voor het doden en verkrachten van de Utrechtse Anne Faber. Dat meldt zijn advocaat bij RTL Nieuws.

Michael P. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling tot een gevangenisstraf van 28 jaar en tbs met dwangverpleging voor het doden en verkrachten van de Utrechtse Anne Faber. Dat meldt zijn advocaat bij RTL Nieuws.

Na de uitspraak sprak de familie van Anne Faber de hoop uit dat het boek zou zijn gesloten en er geen hoger beroep meer zou dienen. Nu maakt de advocaat van P., Niels Dorrestein bekend dat er toch een hoger beroep zal dienen.

Dorrestein zegt tegen RTL: “Alle begrip voor het standpunt van de familie en dat is logisch ook. Maar wij vinden principieel dat het politieoptreden in deze zaak niet in de haak is en een hogere rechter hier toch nog eens goed naar moet kijken.”

Hardhandig

In de strafzaak bleek dat P. op hardhandige wijze was aangehouden en er niet op zijn zwijgrecht werd gewezen. Hij zou daarbij ook zijn bedreigd met een politiehond. P. liep een schouderbreuk op bij de arrestatie.

De rechter zei eerder in het vonnis dat er inderdaad fouten zijn gemaakt door de politie, maar dit zou geen invloed hebben gehad op het strafproces. Het werd daarom niet meegenomen in de strafoplegging.

Het politieoptreden moet volgens de advocaat van de verdachte nu toch tot strafvermindering leiden.

Vermissing

Anne verdween op 29 september 2017. Tijdens deze stormachtige avond besloot ze om een rondje door de regio te gaan fietsen. De Utrechtse kwam nooit meer terug. Haar lichaam werd op 12 oktober gevonden nabij Zeewolde op aanwijzingen van Michael P.

Aan de arrestatie van de verdachte en de vondst van haar lichaam ging een intensieve zoektocht vooraf waarbij honderden vrijwilligers dagenlang zochten naar de Utrechtse vrouw.

Michael P. zat al een celstraf van elf jaar uit voor onder meer twee gruwelijke verkrachtingen en vijf afpersingen.

5 Reacties

Reageren
 1. Hetty van de Geer

  Ach, zielige Michael P, op hardhandige wijze aangehouden, niet op zijn zwijgplicht gewezen en met een politiehond bedreigd, En dan nog een schouderbreuk opgelopen ook, het is toch schandalig, je zou medelijden met dit slachtoffer krijgen. Maar dan zullen we het maar niet hebben over de wijze, waarop hij Anne heeft mishandeld, te gruwelijk voor woorden. Ik hoop, en velen met mij, dat hij in hoger beroep een nog hogere straf krijgt opgelegd.

 2. [email protected]

  Tja dit was te verwachten juridisch gezien, je merkt wel vaker dat het O.M de rechtstaat met handen en voeten betreed, een geen rechtbank die zich daar over opwindt.
  Hij blijft een monster in mijn ogen, maar ook juist daarom heeft hij ook rechten omdat wij nu eenmaal in een rechtstaat leven.
  Laten wij hopen dat het hoger beroep iets anders uitpakt met een hogere straf voor deze laffe dr.l.
  Ik vind het ook erg voor de nabestaanden van Anne, weer dit schouwspel.

 3. Thomas

  Het politieoptreden zou NATUURLIJK NOOIT tot strafvermindering moeten leiden. Waarom ook? Het doet niets af aan wat dit heerschap/ beest op zijn geweten heeft.

  Als de politie al iets verkeerd gedaan heeft dan horen die betreffende agenten daar hun straf voor te krijgen. Zo hoort dat te werken.

  Sterkte voor de familie van Anne.

 4. herman

  Goed plan, 28 jaar is nog 28 jaar te weinig voor wat hij aangericht heeft.

 5. Yoshua

  Hij heeft het recht om in beroep te gaan.
  Wanneer die 28 jaar 24 jaar gaat worden is er nog niets aan de hand, TBS blijft toch gehandhaafd.
  Theo Heinrichs heeft ooit 54 jaar in de TBS gezeten, voor mindere delicten dan Panhuis.
  Panhuis komt toch nooit meer vrij.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).