Michael Silberbauer is de nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht Michael Silberbauer is de nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht

Michael Silberbauer is de nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht

Michael Silberbauer is de nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht
Michael SIlberbauer vervangt Henk Fraser als hoofdtrainer van FC Utrecht. Bron: FC Utrecht.
Michael Silberbauer vervangt Henk Fraser als hoofdtrainer bij FC Utrecht, nadat die eerder deze maand zijn functie neerlegde in verband met een incident met een speler. De Deense oud-international tekende een contract tot medio 2025 en gaat per direct aan de slag bij de club.

Michael Silberbauer vervangt Henk Fraser als hoofdtrainer bij FC Utrecht, nadat die eerder deze maand zijn functie neerlegde in verband met een incident met een speler. De Deense oud-international tekende een contract tot medio 2025 en gaat per direct aan de slag bij de club.

Silberbauer is geen onbekende in Utrecht. Hij speelde tussen 2008 en 2011 al 113 wedstrijden voor FC Utrecht, onder meer tijdens de succesvolle Europese campagne in het seizoen van 2010. Hij was toen aanvoerder. Na zijn voetbalcarrière ging hij aan de slag als assistent-trainer bij FC Luzern, FC Basel, FC Utrecht en meest recent het Deense FC Midtjylland. Eerder was hij ook hoofdtrainer bij Pacific FC.

“We zijn erg blij dat Michael terugkeert bij FC Utrecht”, aldus technisch directeur van FC Utrecht Jordy Zuidam. “Michael kent de club, kent een deel van de selectie en weet als geen ander wat er gevraagd wordt van een FC Utrecht-speler. Hij omarmt onze plannen en was enthousiast om terug te keren bij FC Utrecht. Met FC Midtjylland hebben we een passende oplossing gevonden, ook omdat die club hem de kans gunde om als Hoofdtrainer bij FC Utrecht aan de slag te gaan.”

De Deen ging woensdagochtend direct aan de slag met zijn eerste training. “Het doet me buitengewoon veel deugd terug te keren bij de club waar ik een mooie historie heb”, aldus Silberbauer. “Ik kijk enorm uit naar het nieuwe hoofdstuk in mijn FC Utrecht-boek en kan niet wachten om weer in Stadion Galgenwaard terug te keren.”

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Neeeee!!! Waarom potverdikkeme nou Silberbauer…?! Een van mijn lievelingsvoetballers aller tijden bij FC Utrecht. Verdorie, Zuidam…

  Trap er niet in, Michael! Zie je het dan niet?! Die eersteklas gladjanus en faalhaas van een Zuidam heeft je heel specifiek geselecteerd als ideale volgende zondebok om onder zijn eigen ontspoorde misplaatste-ambitietrein te flikkeren….Kijk nou eens goed. Open je ogen! Zie je het dan echt niet?? Je bent aangetrokken voor een onmogelijk missie. Je kunt niet slagen. Hired to be fired.

  Dat is exact(!) waarom Zuidam jou als totaal beginnende trainer wil hebben voor een trainersklus bij de moeilijkste club van Nederland met godsonmogelijk-misplaatste absurde ambities. Zuidam wil je specifiek OMDAT je een (nog) totaal ongeschikte kandidaat ben! Je bent als een 18-jarige middelmatige HAVO scholier die uit het niets door een corporate wordt aangesteld als CEO. ‘You’re the fall guy’ voor een falend bestuur…

  Doe het niet Michael! Gooi je clubicoonschap niet te grabbel. Trap niet in Zuidam’s nieuwe val, zoals de vele trainers voor je al deden op het trainerskerkhof genaamd FC Utrecht….Ga eerst eens lekker een paar jaar een rustig middenmotortje trainen, heb succes bij andere clubs en kom het dan misschien eens met volle rugzak proberen in het wespennest van backstabber Zuidam.

  Maar NU, Michael? Denk even na please! Na enkel een hoofdtrainerschapje van een paar maanden bij een Canadees dwergclubje dat je nota bene ontsloeg na 8 maanden, wil Zuidam je ineens als hoofdtrainer hebben van FC Utrecht? Vind je dat nou echt logisch? Doe het alsjeblieft niet! Weiger om je prachtige karakteristieke koppie vrijwillig in Zuidam’s strop te steken, want ik garandeer je dat ie achter de schermen nu al bezig is met de touwen aan te trekken waarmee hij jou als trainer EN je nalatenschap als clubicoon zal opknopen.

  Zuidam heeft je afscheidsspeech voor de zomer van 2023 al klaar staan. “We vinden het ontzettend jammer dat het niet is geworden met Michael wat we ervan verwacht hadden en we gedwongen afscheid hebben moeten nemen. Na een half jaar keihard werken moeten we toch concluderen dat de resultaten niet aansluiten op onze verwachtingen en het ambitieniveau, waardoor we….”

  Doe het niet! Laat je niet misbruiken zodat Zuidam in het zadel kan blijven.

 2. Janah

  Poor man!

 3. Scherpschutter

  De volgende zondebok die de val moet maken om Zuidam’s onkunde te blijven maskeren. Hired to be fired. Je gunt een clubicoon als Silberbauer beter.

 4. Vak J

  Succes Michael!

 5. Steve

  Michael is een toptrainer in wording.
  Let maar op.
  Gooi alleen Rankovic en Scheepers ( totaal geen meerwaarde) er uit.
  Wapenaar uiteraard behouden.
  Voor de rest succes in de 2e competitiehelft.
  Begin maar met Feyenoord over de knie te leggen op Zondag 8 Januari.
  Trauner en Timber zijn geblesseerd.
  Dus ik hoop dat de 3 punten in Galgenwaard blijven.

 6. Katja

  2,5 jaar lijkt mij lang, 1,5 jaar om te beginnen.
  Hoop op succes !

 7. vak K

  Inderdaad Katja dat valt me ook op, doe 1 1/2 jaar en kijk dan verder

 8. Fan

  Nog nooit van sibebouer gehoord

 9. Yoshua

  In de wandelgangen gaan al de geruchten dat het een Erik ten Hag killer is.
  Een betere trainer dan Michael Silberbauwer kun je niet vinden.
  De man kan goed filmpjes kijken en analyseren.
  En hij wil de zesde plek aanvallen.
  Voordeel is dat we alleen nog een zware wedstrijd tegen René Hake moeten spelen.
  De rest stelt niets voor.

 10. Pee

  Die Zuidam hoor of zie je niet maar gaat wel graag met nieuwe aanwinsten op de foto.
  Het word tijd dat ze die Zuidam de laan uit gooien

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).