Milieugroep Zuilen naar rechter omdat er nog geen geluidswal is bij motorcrossers - De Utrechtse Internet Courant Milieugroep Zuilen naar rechter omdat er nog geen geluidswal is bij motorcrossers - De Utrechtse Internet Courant

Milieugroep Zuilen naar rechter omdat er nog geen geluidswal is bij motorcrossers

Milieugroep Zuilen naar rechter omdat er nog geen geluidswal is bij motorcrossers
Het crossterrein van MCU. Beeld: Google Maps
Milieugroep Zuilen gaat naar de rechter vanwege het ‘niet nakomen van een belofte door de gemeente Utrecht’. De gemeente zei in 2017 dat er een geluidswal rond het terrein van Motorcross Club Utrecht (MCU) zou komen, maar deze staat er nog niet. De groep is het wachten beu en eist dat de gemeente de huur van het terrein opzegt.

Milieugroep Zuilen gaat naar de rechter vanwege het ‘niet nakomen van een belofte door de gemeente Utrecht’. De gemeente zei in 2017 dat er een geluidswal rond het terrein van Motorcross Club Utrecht (MCU) zou komen, maar deze staat er nog niet. De groep is het wachten beu en eist dat de gemeente de huur van het terrein opzegt.

In 2017 heeft de gemeente gezegd dat MCU een geluidswal moet bouwen rond het crossterrein op bedrijventerrein Lage Weide. De gemeente verhuurt het stuk grond aan de club.

Milieugroep Zuilen ageert al langer tijd tegen MCU vanwege geluidsoverlast die de motorcrossers zouden veroorzaken. Voor de financiering van de geluidswal verkoopt de gemeente een stuk grond van het crossterrein aan een nabijgelegen bedrijf. De rest van de muur wordt betaald door MCU.

Omdat er inmiddels nog steeds niet gestart is met de bouw, is de maat volgens Milieugroep Zuilen vol. “Die wal had er volgens ons allang al moeten staan”, aldus Lokke Rang, lid van de milieugroep.

Beloofde geluidswal niet verplicht

De groep stuurde in april een brief naar de gemeente waarin geëist werd dat de huur van het terrein werd opgezegd. Als reden werd gegeven dat er verzuimd was de geluidswal te bouwen. Nu de groep twee maanden later nog geen reactie heeft ontvangen gaan ze hun eis voor de rechter leggen.

Rang vertelt dat de groep al eerder naar de rechter is gegaan. Deze zei toen dat ze eerst met de gemeente en MCU in gesprek moesten gaan. Vervolgens werd er afgesproken dat MCU de herrie zou proberen te beperken. Echter is hier volgens Rang niks mee gebeurd.

De gemeente laat weten dat de MCU zich aan alle eisen van de huidige vergunning houdt, en dat de geluidswal niet verplicht is. De vergunning intrekken op deze gronden is volgens de gemeente dan ook niet mogelijk. Wanneer de geluidswal er wel komt kan de gemeente niet zeggen: hiervoor moet eerst de verkoop van het perceel grond rond zijn.

9 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  Fietste er laatst langs, terwijl ik de motoren hun sprongen zag oefenen. Snap de ophef niet echt, het maakt helemaal niet zoveel geluid. Beter zet je die geluidswal langs het spoor.

 2. Simon

  Laat ze lekker met elektrische brommertjes over die bulten stuiteren.

 3. JdV

  Krijgt de milieugroep wellicht subsidie? Die kan dan met onmiddelijke ingang worden stopgezet. Iets over bijten in de hand die je voedt en zo.

 4. Berk

  Waar heb je het precies over JdV?

 5. MJPD

  @Angelique
  Er is natuurlijk een verschil in geluidsbeleving als je er kortstondig langs fietst of dat je er continu naast woont…

 6. Massegast

  Waar kun je in dit land nog zonder geluidsoverlast wonen? Zelf zult u ook wel eens geluidsoverlast produceren. Met uw auto, vliegend vanaf Schiphol naar een rustige vakantiebestemming of met een bbq in de tuin. Wen er maar aan.

 7. Zuilen 030

  Het is met dit stadsbestuur dat de pretentie heeft om alle scooters (2-takt) en brommers (ook merendeel 2-takt), auto`s en diesels uit de stad te weren een aanfluiting en schande dat een stel hobbyisten op een baantje binnen de stadsgrenzen ongestoord hun gang kunnen gaan, enkele jaren geleden is de vergunning verruimt en nu zijn 2-takt motoren ook toegestaan. Het begint erop te lijken dat er andere belangen in het spel zijn (op de crossbaan schijnt de politie wel eens te oefenen??).
  Voor alle mensen die de overlast wel mee vinden vallen, kom op 25 mei, 1 en 8 juni maar eens luisteren in Zuilen, het is hoorbaar tot aan de volkstuinen bij de ijsbaan.

 8. Cico

  @Angelique: stond de wind de andere kant op? Cross motoren klinken als muggen, heel wat anders dan een trein. Kan me voorstellen dat je er gek van wordt als er in de buurt woont. Geweldige sport, maar niet iets voor de bebouwde kom.

 9. bee

  @Cico

  het is ook niet in de bebouwde kom maar op het industrieterrein.
  de elektrische crossmotoren zijn al in de handel dus het is een kwestie van tijd dan zullen ze ook op de lagerweide rijden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).