Milieuvriendelijk je fiets parkeren in de binnenstad | De Utrechtse Internet Courant Milieuvriendelijk je fiets parkeren in de binnenstad | De Utrechtse Internet Courant

Milieuvriendelijk je fiets parkeren in de binnenstad

Milieuvriendelijk je fiets parkeren in de binnenstad
Je fiets parkeren in de stad moet volgens de gemeente makkelijker en milieuvriendelijker gaan worden. Vanaf woensdag wordt de parkeerroute voor fietsers uitgebreid met informatieborden voorzien van een zonnepaneel.

Je fiets parkeren in de stad moet volgens de gemeente makkelijker en milieuvriendelijker gaan worden. Vanaf woensdag wordt de parkeerroute voor fietsers uitgebreid met informatieborden voorzien van een zonnepaneel.

In 2017 moet één derde van de in totaal 26 informatieborden voor fietsers op zonne-energie werken. De borden leiden fietsers in 2017 naar in totaal elf fietsenstallingen in de binnenstad en in het stationsgebied. Op dit moment staan er 21 borden in de stad die leiden naar zes stallingen.

Woensdag begint de gemeente met werkzaamheden in de buurt van de Universiteitsbibliotheek aan de Wittevrouwenstraat. De populaire fietsenstallingen van de bibliotheek worden onder andere opgenomen in het verwijzingssysteem.

Om de informatieborden te kunnen realiseren wordt de straat, ter plaatse van de masten, vanaf aanstaande woensdag tot en met 20 augustus opgebroken.

Werking
Het parkeersysteem werkt hetzelfde als de parkeerroute voor auto’s. Op de aanrijroutes naar de binnenstad en het stationsgebied laten digitale borden het aantal vrije plaatsen in de dichtstbijzijnde fietsenstallingen zien.

11 Reacties

Reageren
 1. Albert

  En waar laat ik mijn (snor)scooter??

 2. Max

  @Albert: De milieustraat?
  Ik denk dat dat de milieu vriendelijkste optie is 🙂

 3. Bernadette

  Geweldige actie!

 4. Henk

  Liever geen scooters Albert, neem de fiets.

 5. Maarten

  Neem de fiets Albert, scooters zijn erg vervuilend

 6. Ron

  Hallo Albert je hebt volkomen gelijk dat de gemeente alleen maar denken aan de fiets en niet aan de snorbrommer terwijl zij er al langer zijn kijk om je heen er rijden er veel van

 7. Martin

  Ik heb het nut van die borden eigenlijk nooit begrepen. Ik heb van de vele keren per week dat ik langs zo’n ding rij nog nooit gezien dat een stalling vol is. En dat het op zaterdagmiddag druk is in de stad weet iedereen. Die borden zijn eigenlijk ontsierend en kunnen wat wij betreft verwijderd worden. Ontwikkel anders een app voor op je mobiel om de info te laten zien als het zo nodig moet.

 8. Anna

  Nu nog even aangeven op de borden waar je wel terecht kan met je bakfiets, of driewieler en dan is het voor iedereen een vooruitgang. Er zijn nog stallingen die dit weren of als brommer willen plaatsen en dan is het al snel het is vol.

 9. Lekkage

  Ik wordt zo moe van al die milieuvriendelijke dingen die al bestonden voordat ze milieuvriendelijk waren.

 10. cas

  Al die borden maken het straatbeeld inmiddels erg rommelig, lelijk en leiden af van het verkeer.
  Een sanering van het aantal borden zou juist goed zijn voor de kwaliteit van de openbare ruimte. Niet onnodig maar toevoegen.

 11. Albert

  Er bestaan ook milieuvriendelijke elektrische scooters….
  Waar kan je die stallen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).