Ministerie van Defensie betaalt miljoenen aan huur voor honderden lege werkplekken Kromhoutkazerne | De Utrechtse Internet Courant Ministerie van Defensie betaalt miljoenen aan huur voor honderden lege werkplekken Kromhoutkazerne | De Utrechtse Internet Courant

Ministerie van Defensie betaalt miljoenen aan huur voor honderden lege werkplekken Kromhoutkazerne

Ministerie van Defensie betaalt miljoenen aan huur voor honderden lege werkplekken Kromhoutkazerne

Het ministerie van Defensie blijkt de afgelopen twee jaar miljoenen aan huur te hebben betaald voor honderden lege werkplekken op de Utrechtse Kromhoutkazerne. Dit blijkt uit eigen onderzoek van de Volkskrant waarover de krant vrijdag publiceert.

Als gevolg van de bezuinigingen bij Defensie kampt de Kromhoutkazerne, gelegen tegenover Stadion Galgenwaard, met onderbezetting. Een deel van de kazerne wordt niet gebruikt door een conflict over de verhuizing van de Defensie Materiaal Organisatie (DMO) van Den Haag naar Utrecht.

De kazerne wordt tot 2035 verhuurd aan Defensie door de bouwer, het consortium Komfort. Tot dat jaar verzorgt Komfort ook het beheer en het onderhoud van de kazerne. De huurkosten die het ministerie hiervoor betaalt zijn circa 20 miljoen, ongeacht het aantal personeelsleden dat er werkt.

Leegstand

Om leegstand van de Kromhoutkazerne tegen te gaan is vorig jaar besloten dat DMO met circa 1.000 man personeel naar Utrecht moet verhuizen, zo schrijft de Volkskrant. Maar omdat de DMO-medewerkers vooral in en rond Den Haag wonen, houden zij de verhuizing al een jaar tegen. Met honderden lege werkplekken tot gevolg.

De Kromhoutkazerne opende in het voorjaar van 2012 haar deuren na een grondige verbouwing. Er zijn circa 3.300 flexibele werkplekken gebouwd, voor zowel militairen als burgerpersoneel.

3 Reacties

Reageren
 1. Frank

  Leuk is dat. Als Defensie zo’n bedrag kwijt is aan huur schreeuwt iedereen moord en brand. Maar als elders een kazerne gerenoveerd wordt voor honderd miljoen en drie jaar daarna wordt hij vanwege bezuinigingen gesloten waarmee die honderd miljoen effectief down the drain gaat, kraait er geen haan naar…

 2. Toine Goossens

  Ik heb altijd gedacht dat juist een legerorganisatie zich snel en flexibel aanpast aan veranderende omstandigheden. En dat de mensen die bij het leger werken daar trots op zijn.

  Zit toch even anders, het zijn oudbakken ambtenaren die niet van verandering houden. Dat is volledig uit de tijd.

 3. Frank

  @Toine:
  Dat ligt toch wat anders. Defendie heeft heel veel burgerpersoneel dat een gewone ambtelijke kantoorbaan heeft. Er is geen enkele militair-operationele reden om daarmee te gaan slepen. Bovendien is het goed gebruik om in zo’n geval tevoren te peilen hoe het met de bereidheid zit voordat je een beleidsbeslissing van deze orde neemt.
  Hou daarbij in de gaten dat de Kromhout vanuit Den Haag vanwege de zeer ongunstige ligging t.o.v. OV gewoon een volkomen bezopen extra reistijd voor die mensem oplevert, die op geen enkele manier gecompenseerd wordt.

  Defensie gaat er prat op goed voor z’n personeel te zorgen. In de praktijk gaan ze echter met zowel militair als burgerpersoneel gewoon ongelofelijk onbehoorlijk om.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).