Slecht mobiel internet op station Utrecht Centraal lijkt eindelijk verleden tijd | De Utrechtse Internet Courant Slecht mobiel internet op station Utrecht Centraal lijkt eindelijk verleden tijd | De Utrechtse Internet Courant

Slecht mobiel internet op station Utrecht Centraal lijkt eindelijk verleden tijd

Slecht mobiel internet op station Utrecht Centraal lijkt eindelijk verleden tijd
Er is een nieuw netwerk voor mobiele communicatie geplaatst op station Utrecht Centraal. Het mobiele bereik is daardoor volgens NS verbeterd. Er was al lange tijd slecht internet en telefonie op je mobiel op het station.

Er is een nieuw netwerk voor mobiele communicatie geplaatst op station Utrecht Centraal. Het mobiele bereik is daardoor volgens NS verbeterd. Er was al lange tijd slecht internet en telefonie op je mobiel op het station.

Terwijl er bijna overal bereik is in Nederland bleef het bereik op het station lang onvoldoende. De NS en ProRail melden nu dat T-Mobile, Vodafone en KPN een nieuw toekomstbestendig netwerk voor mobiele communicatie hebben geplaatst op station Utrecht Centraal om het mobiele bereik te verbeteren.

Omdat er veel verschillende partijen een rol spelen bij het oplossen van het probleem, duurde het langer dan gedacht. Zo is het station gebouwd in opdracht van de gemeente Utrecht en de Rijksoverheid, is het tegenwoordig eigendom van de NS en de gemeente, zijn er verschillende netwerkbeheerders die gaan over mobiel internet en is ProRail verantwoordelijk voor de technische installaties die rondom het spoor worden aangebracht.

Capaciteit groter

Door verbouwingen aan het drukste treinstation van Nederland in de afgelopen jaren en de toegenomen drukte bleek de mobiele verbinding niet optimaal. Er is nu een volledig nieuw toekomstbestendig systeem geïnstalleerd dat zelfs geschikt is voor de nieuwe generatie mobiele netwerken, zoals 5G.

“Hierdoor is de mobiele dekking en de capaciteit van het systeem nu een veelvoud van wat het eerst was”, aldus NS in een persbericht. De komende weken wordt het netwerk intensief gemonitord en zal het worden geoptimaliseerd wanneer dat nodig is.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
  1. G.H.

    Dat is goed nieuws!

  2. Lombokker

    Nou, fijn hoor. Straks nog meer zombies die voor je voeten lopen als je de trein moet halen.

  3. Marc

    Prettig nieuws. ik vond het al zo irritant dat ik niet kon opzoeken of mijn trein eraan kwam en hoe lang hij was op CS. Dat kon ik overal behalve op het station.

  4. trol

    Klopt helemaal Lombokker, smombies zijn nogal irritant. Maar wat nog veel irritanter is zijn natuurlijk rennende/haastende mensen.

  5. HArry

    Benieuwd wanneer de eerste appende treinstaander het perron afkukelt.

  6. Jelle

    Fijn om in de vijf minuten voor mijn trein vertrekt de krant nu wel te kunnen lezen!

  7. Forens

    En dan nu door met de slechte afwatering op Utrecht Centraal.

  8. Inez

    Nu nog de WiFi in de treinen zelf verbeteren…

  9. Dirk

    Bizar dat de telco’s en prorail dit zo lang hebben laten duren. Snel internet op strategische locaties verdient prioriteit.

  10. trol

    Inez, waarom? je hebt toch mobiel internet? Bovendien mag je privacy wize niet werken op het wifinetwerk, tenzij je wil dat iedereen, incl NS me kan kijken met wat je aan het doen bent. Al weet ik niet of je werkt in de trein.

  11. Bee

    Is nergens voor nodig .
    Degene die zo nodig willen internetten sluiten maar een abbonnement af.

  12. Koel Hoofd

    De moderne (jonge) mens is compleet verslaafd aan de virtuele wereld en overheid en bedrijven werken er oh zo graag aan mee..
    Inderdaad, wanneer zal de eerste virtueel verslaafde van het perron af voor de trein vallen omdat men niet door heeft dat het perron ophoudt?

  13. Cees

    @ Koel Hoofd

    Kennelijk zit de gemiddelde boomer als jijzelf ook wat te vaak op platformen als DUIC en op sociale media. Hahahahahaha.

    De virtuele wereld en de echte wereld zijn niet twee verschillende zaken trouwens. Dat is 1 en hetzelfde.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).