Moet de Utrechtse burgemeester de winkel van Hudson’s Bay wel openen? | De Utrechtse Internet Courant Moet de Utrechtse burgemeester de winkel van Hudson’s Bay wel openen? | De Utrechtse Internet Courant

Moet de Utrechtse burgemeester de winkel van Hudson’s Bay wel openen?

Moet de Utrechtse burgemeester de winkel van Hudson’s Bay wel openen?
Waarom gaat burgemeester Jan van Zanen het warenhuis Hudson’s Bay openen? Dat vragen verschillende politieke partijen vragen zich af. De winkel, die op 21 maart opent in Hoog Catharijne, zou zich namelijk niet scharen achter duurzame doelstellingen.

Waarom gaat burgemeester Jan van Zanen het warenhuis Hudson’s Bay openen? Dat vragen verschillende politieke partijen vragen zich af. De winkel, die op 21 maart opent in Hoog Catharijne, zou zich namelijk niet scharen achter duurzame doelstellingen.

Het warenhuis werd al jaren geleden aangekondigd en gaat donderdag 21 maart eindelijk open. De Utrechtse burgemeester gaat de openingshandeling doen. Daarbij worden 200 tegoedbonnen, met een waarde tussen de 10 en 500 euro, de lucht in geschoten.

Maar een vijftal Utrechtse partijen – Partij voor de Dieren, Denk, ChristenUnie, PvdA en de SP – vragen bij de gemeente om opheldering over zijn aanwezigheid. Hudson’s Bay zou namelijk niet vooroplopen op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf zou zich te weinig inzetten voor verantwoorde consumptie en productie van kleding.

De partijen hopen dan ook dat de burgemeester tijdens de opening Hudson’s Bay oproept om alsnog een akkoord te ondertekenen waarmee ze zich inzetten voor betere werkomstandigheden voor degenen die de kleding maken.

De burgemeester zou zich niet moeten lenen voor de opening van een Hudson’s Bay in Utrecht

View Results

Loading ... Loading …

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Utrechter

  Het is toch fijn dat de voormalige V&D op deze manier weer is ingevuld. Ook top dat deze partij bereid is zoveel geld te investeren en het risico te lopen. Ik snap niet wat het probleem is. Het zou naar mijn mening een groot probleem zijn als de ruimte langjarig leeg zou staan en zeer negatief bijdragen aan de uitstraling van de stad. Ik wens ze alle succes toe (zal nog niet meevallen).

 2. Herman

  De burgermeester is er voor Utrecht en niet voor zaken die de gemeente overstijgen daar hebben we de landelijke overheid voor.

  Hudson Bay is goed voor Utrecht, zowel voor de lokale economie (werkgelegenheid) als, winkelaanbod!
  Daarom is het niet meer dan normaal dat de burgermeester voor de opening komt.

 3. Gerard Brugmans

  Los van de discussie over duurzaamheid lijkt het mij verstandig dat onze burgemeester enige afstand bewaard tot het commerciële circus van Klépierre. Maar kennelijk reikt de invloed van deze vastgoedboer zo ver dat hij toch gewoon moet komen opdraven. Erg jammer en bijzonder slecht voor zijn reputatie!

 4. Katja

  Laat hem dan maar gelijk voor èlke winkelopening komen…

 5. Scherpschutter

  De vraag hier is: moet een volstrekt legitiem, eerlijk en moreel bedrijf als Hudson’s Bay wel de deuren laten openen door een burgemeester of andere politieke afgevaardigde als deze weer eens een feestje proberen te verstieren om wat goedkope duurzaamheidspunten te scoren in verkiezingstijd, indirect de vrijwillig kopende klanten van Hudson’s Bay schofferende….?

  Ik zou de burgemeester afbellen als ik Hudson’s Bay was. Hier moet je je ver van distantiëren.

 6. w

  komt ie ook bij de opening van mijn coffeeshop?

 7. Joost

  Uhhh Gerard. Dit pand is niet van Kleppiere.

 8. Marko

  Het zou fijn zijn als deze marginale oppositiepartijtjes zich druk zouden maken over meer belangrijke zaken. Evenals deze website. Dit is niet echt nieuwswaardig toch?

 9. Marco Knol

  Lintjesknippen en handenschudden is toch de core-bussiness van een burgemeester?

 10. Henk

  @gerard

  Mooi betoog ware het niet dat kleppiere hier helemaal niets mee te maken heeft. Dit is niet hun pand.

 11. Erwin

  @Utrechter Eens! Amen! 🙂

 12. Gerard Brugmans

  @Joost, je hebt kennelijk geen idee van de omvang van het bezit van Klépierre en de bijbehorende machtspostitie in Utrecht.
  @Marko, en om die reden is het dus ook echt geen marginaal nieuws als de burgemeester besluit voor deze dubieuze vastgoedboer een openingskunstje te gaan doen!

 13. Joost

  Gerard

  Daar heb ik wel degelijk een idee van. Alleen is het gewoon een feit dat het voormalig V&D pand GEEN eigendom is van Kleppiere , ze zijn dus ook niet de verhuurder. Dat je het als onderdeel kan zien van HC is een ander verhaal

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).