Moeten er boetes voor de milieuzone worden verscheurd? | De Utrechtse Internet Courant Moeten er boetes voor de milieuzone worden verscheurd? | De Utrechtse Internet Courant

Moeten er boetes voor de milieuzone worden verscheurd?

Moeten er boetes voor de milieuzone worden verscheurd?
Archiefbeeld.
Er zou veel mis zijn met borden bij de Utrechtse milieuzone. Het CDA en de VVD in Utrecht willen dat de gemeente tekst en uitleg geeft over de chaotische opstelling van borden bij de milieuzone. Automobilisten zouden niet aan te rekenen zijn dat de zone in zijn gereden in Utrecht.

Er zou veel mis zijn met borden bij de Utrechtse milieuzone. Het CDA en de VVD in Utrecht willen dat de gemeente tekst en uitleg geeft over de chaotische opstelling van borden bij de milieuzone. Automobilisten zouden niet aan te rekenen zijn dat de zone in zijn gereden in Utrecht.

De politieke partijen vragen opheldering na een artikel van RTV Utrecht vorige maand. Er zouden borden verkeerd geplaatst zijn, ontbreken of niet meer van toepassing zijn. Inmiddels zou de gemeente de borden al hebben verwijderd.

“Op het moment dat er een chaos van verkeersborden is ontstaan, waarbij borden voor de milieuzone mogelijk niet meer gelden, is het voor verkeersdeelnemers niet meer duidelijk wat geldig is”, schrijven Martijn van Dalen (VVD) en Sander van Waveren (CDA).

De politici willen weten of er boetes zijn, die ongeldig zijn door een chaotische situatie. Overigens vinden deze partijen de milieuzone een symboolmaatregel en pleiten ze voor inzet van bijvoorbeeld elektrische bussen in plaats van geld investeren in de milieuzone.

15 Reacties

Reageren
 1. cas

  Dat is heel simpel, als het niet duidelijk is moeten ze worden verscheurd.

 2. bee

  het is toch gewoon een melkkoe want waarom zal ik die zone niet in mogen terwijl mijn auto gewoon goed gekeurd is bij de APK.

 3. Henk

  Laat Utrecht een voorbeeld aan Rotterdam en Amsterdam nemen. Manshoge borden met dikke blauwe lijnen op het wegdek die aangeven waar de zone begint. Heel wat anders dan die prutsbordjes in Utrecht.

 4. Lombokker

  Inderdaad, dat oerwoud aan borden geeft alleen maar verwarring. Bij sommige palen kan je maar beter een halve minuut stil gaan staan om ze allemaal te kunnen bekijken.
  Daarnaast vraag ik mij af of die paar diesels van vóór 2001 die er nog rondrijden nou echt zo veel verschil maken. Voor al dat geld zijn er veel betere maatregelen te bedenken die het milieu te goede komen.

 5. Sjaak

  @bee: omdat apk niks er mee te maken heeft. Daarom.

 6. Scherpschutter

  Die milieuzone moet verscheurd worden. Nul effect.. en al die onschuldige mensen beboeten voor niets is eenvoudigweg struikroverij bij daglicht. Het gaat alleen maar om geld!

 7. André

  Even los van het nut en de milieuwinst van de zone: als de borden niet kloppen moeten de bonnen verscheurd worden. Een verbod dat onduidelijk en/of onvolledig wordt aangegeven kan en mag niet worden gehandhaafd en de rechtsgrond onder de uitgeschreven sancties ontbreekt.

 8. Piet

  Er staan inmiddels zoveel borden als je het nog niet begrepen hebt dient de boete verdubbeld te worden.

 9. Tim

  Eigenlijk beetje zelfde verhaal als dat van de verkeersborden voor het fietsverbod in de binnenstad, die ook zowat cryptisch zijn.

 10. Wim

  @ piet

  Jij begrijpt het probleem niet. Ze zijn zo klein en er staat zoveel tekst op, dat je er de eerste keer dat je er langs komt stil moet staan om ze goed te kunnen lezen en te begrijpen. Echt weer een voorbeeld van hoe aan ambtelijk Utrecht elke inlevingsvermogen ontbreekt.
  En inderdaad, als je in Rotterdam de zone inrijdt kom je langs loeigrote borden en dikke strepen op de weg; dan laat je het wel om er in te rijden met je oude dieseltje.

 11. Harry

  Elke auto, diesel en benzine, is in het verleden door het RDW toegelaten om op de openbare weg te rijden. Onder die voorwaarde is de auto gekocht. Dus ook in de stad Utrecht.
  Er is geen aantoonbaar bewijs dat de fijnstofniveaus zijn verbeterd door de Utrechtse maatregelen.
  En wanneer de gemeente Utrecht zich niet houdt aan de voorschriften is de automobilist hier ook niet aan te houden.

  Puur politiek activisme. En ook nog eens onwettelijk.

 12. Martijn

  Zie ook een dit bericht, met veel foto’s: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1885235/opnieuw-veel-mis-met-borden-utrechtse-milieuzone.html. Vanaf 1 januari 2020 gelden echter nieuwe, geharmoniseerde regels: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/06/29/milieuzones-twee-varianten-voor-diesels. Daar zal de gemeente Utrecht wel op willen wachten met het plaatsen van nieuwe borden.

 13. Johan

  @ Martijn

  Die nieuwe regels zeggen niets over de borden. Het Utrechtse onbenul zal wel voort blijven woekeren vermoed ik zo.

 14. Piet

  @Wim als je de borden niet kan lezen moet je opnieuw rijexamen doen. Ik zou wel eerst eens een (nieuwe) bril gaan kopen als ik jou was.

 15. bee

  @Sjaak
  bij de apk word de uitstoot gemeten .
  en waar is die milieuzone voor…..schonere lucht .
  1+1 is 2.
  waar heeft het volgens jou dan niets mee te maken?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).