Explosief gevonden bij kledingwinkel in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Explosief gevonden bij kledingwinkel in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Explosief gevonden bij kledingwinkel in Leidsche Rijn

Explosief gevonden bij kledingwinkel in Leidsche Rijn
De omgeving van de Parijsboulevard werd afgezet na de vondst van een explosief. Foto: DUIC/Peterson Tijhuis
Er is maandagochtend een explosief aangetroffen bij een kledingwinkel aan de Parijsboulevard in Leidsche Rijn. De granaat werd met tape op de deur van Mon Amis geplakt.

Er is maandagochtend een explosief aangetroffen bij een kledingwinkel aan de Parijsboulevard in Leidsche Rijn. De granaat werd met tape op de deur van Mon Amis geplakt.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) van de politie werd opgeroepen om onderzoek te doen. Die hebben het voorwerp veiliggesteld en meegenomen. Het explosief zal onschadelijk worden gemaakt.

De winkels werden gesloten en de omgeving van het winkelgebied ruim afgezet. De politie kreeg om 08.30 uur een melding en was snel ter plaatse. Rond 11.30 uur was de afzetting deels opgeheven. Er wordt verder onderzoek gedaan.

 

9 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Een contributie-akkefietje?

 2. Rottebert Peermans

  De burgemeester zal wel weer het vuile werk opknappen voor de criminelen en het pand sluiten. Zo werkt het college van B&W mee aan de afpersing en bedreiging van ondernemers. Nu wachten op de eerste handgranaat of kogels bij de AH, Primark of Schaap + Citroen. Eens zien of de burgervader dan nog zo “daadkrachtig” is…

 3. Dakhaes

  Als van Zanen konsequent is winkel minimaal 5 weken dicht.

 4. Lombokker

  @Rotte Peer
  De betreffende ondernemers kunnen naar de rechter stappen als ze het niet eens zijn met zo’n sluiting. Bij mijn weten is dat hier in Utrecht nog nooit het geval geweest. Kennelijk schatten ze de kans om gelijk te krijgen nogal laag in, en dat zal niet voor niets zijn.

 5. Rottebert Peermans

  @Lombokker: De enige manier om binnen die vijf weken de sluiting ongedaan te maken is door middel van een kort geding. De kans dat dat zin heeft is inderdaad klein, want de burgemeester sluit niet op basis van verdenkingen of bewijs van strafbare feiten door de ondernemer maar op basis van “gevaar voor de openbare orde en veiligheid”. Bij voorbaat een verloren strijd dus want je kunt je daar niet tegen verweren. Als er strafbare feiten zijn gepleegd door de ondernemer zou de gemeente op basis van die feiten de zaak moeten sluiten (Wet BIBOB). Dat dat niet gebeurt betekent dat er geen (bewijs is van) strafbare feiten gepleegd door bewuste ondernemer. Ook ga jij er van uit dat er niemand naar de rechter is gestapt, maar kun jij met zekerheid zeggen dat er geen schikkingen of schadeloosstellingen hebben plaatsgevonden zonder dat er een persberichtje vanuit de gemeente is gestuurd?

 6. Thomas

  Hoort LR eindelijk écht bij Utrecht. De (drugs-)criminaliteit is gearriveerd!

 7. Robbeknol

  Vroeger waren criminelen de underdog. Nu zijn het de gewone mensen. Verder is het verschil tussen een politiestaat en een staat die door criminelen wordt beheerst griezelig klein. In beide is angst het zaaigoed. Hoe kom je eigenlijk aan een handgranaat?

 8. Nlz

  Als ik de Instagram-pagina van Mon Amis bekijk (een reguliere website hebben ze niet), dan is het wel een bepaald type mensen waar ze op mikken, en daar zitten overduidelijk ook minder frisse figuren tussen die bij een gebrek aan het vermogen tot verbale communicatie dan maar een handgranaat tegen je gevel tapen.

 9. w

  @Nlz
  idd, een winkel met kleding voor eencellige patsertjes, ik vermoed dat er relatief vaak/uitsluitend contant wordt afgerekend

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).