Plan voor freerunning-park in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Plan voor freerunning-park in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Plan voor freerunning-park in Utrecht

Plan voor freerunning-park in Utrecht
De plek waar het freerunning-park moet komen
Er wordt onderzocht of er een freerunning-park kan komen nabij de Baden-Powellweg in Utrecht. De gemeente heeft namelijk een plan ontvangen voor de mogelijke realisatie van zo’n park.

Er wordt onderzocht of er een freerunning-park kan komen nabij de Baden-Powellweg in Utrecht. De gemeente heeft namelijk een plan ontvangen voor de mogelijke realisatie van zo’n park.

Freerunning is een sport waarbij de deelnemers zo snel mogelijk van A naar B verplaatsen op een creatieve en atletische wijze met verre sprongen, salto’s en uitdagende stunts. De sport wordt veel in de openbare ruimte beoefend.

Er ligt een initiatiefplan bij de gemeente voor het maken van een special park waar deze sport beoefend kan worden. De gemeente laat weten dat het park een multifunctioneel karakter zou moeten krijgen, zodat het park ook gebruikt kan worden voor bootcamp, calisthenics en outdoor fitness.

De bedenkers van het plan hebben de groenstrook naast het spoor bij de Baden-Powellweg op het oog. De gemeente is bezig te onderzoeken of de komst van zo’n park haalbaar is en organiseert een avond voor omwonenden en andere betrokken om naar het plan van de initiatiefnemers te luisteren.

8 Reacties

Reageren
 1. Hendrik

  En ik maar denken dat die groenstrook gereserveerd was voor een extra ontsluitingsweg van Lunetten…

 2. Erwin

  Lekker laten zoals het nu is, het is juist top dat er nu zo’n mooi stukje groenstrook ligt daar. Al helemaal als het voor een niche (mooie) sport is als freerunning (graffiti) park is..Waar na de eerste week geen (figuurlijk, waarschijnlijk wel letterlijk) hond meer op afkomt..

 3. Ineke

  Ha, dacht werkelijk dat met Free running park er een fijn losloopgebied voor honden werd bedoeld…., maar nee… het is serieus een idee voor een losloopgebied voor mensen!

 4. Kadoendra

  Een visie voor het bevorderen en uitbreiden van stadsnatuur heeft de gemeente Utrecht ook blijkbaar niet.

 5. bee

  de prioriteiten horen op ander gebied gefocust te worden en niet op dit soort dingen waar waarschijnlijk maar een handjevol mensen van gebruik gaat maken ,en heel snel zal uitsterven.

 6. Michiel

  Ja gaaf! Doen! Inderdaad ook geschikt maken voor andere sporten

 7. MJPD

  Ik woon er tegenover. Dit park gaat er wat mij betreft niet komen, overige bewoners van Tolsteegplantsoen denken er net zo over. Het zijn in ieder geval niet bewoners van Tolsteegplantsoen geweest die dit initiatief hebben ingediend, simpelweg omdat de beoogde doelgroep helemaal niet in onze wijk woont. Dit initiatief biedt geen enkele meerwaarde voor de buurt en is een potentiele overlastgever. Het is nu een grasveld waar buurtbewoners en omwonenden hun hond uitlaten en om te picknicken/recreëren. Laat dat vooral zo blijven. Nota bene: een paar honderd meter verder is er al een soortgelijk park wat aldaar voor overlast zorgt door hangjongeren.

 8. MJPD

  De gemeente heeft besloten dat er geen freerunningpark komt in Tolsteegplantsoen, omdat er onvoldoende draagvlak is in de buurt. De initiatiefnemers zijn met een aantal andere freerunning-organisaties op zoek naar alternatieve locaties in de stad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).