Mogelijk nieuwe coffeeshop op Elektronweg in Utrecht; betrokkenen kunnen reageren op de plannen Mogelijk nieuwe coffeeshop op Elektronweg in Utrecht; betrokkenen kunnen reageren op de plannen

Mogelijk nieuwe coffeeshop op Elektronweg in Utrecht; betrokkenen kunnen reageren op de plannen

Mogelijk nieuwe coffeeshop op Elektronweg in Utrecht; betrokkenen kunnen reageren op de plannen
Archieffoto
De gemeente Utrecht heeft een aanvraag gekregen voor het openen van een nieuwe coffeeshop aan de Elektronweg op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Het college van B&W staat naar eigen zeggen positief tegenover de locatie en heeft de plannen ter inzage gelegd.

De gemeente Utrecht heeft een aanvraag gekregen voor het openen van een nieuwe coffeeshop aan de Elektronweg op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Het college van B&W staat naar eigen zeggen positief tegenover de locatie en heeft de plannen ter inzage gelegd.

Volgens het gemeentebestuur zou de locatie aan de Elektronweg geschikt zijn omdat die buiten een woonwijk op een industrieterrein en aan verschillende uitvalswegen ligt. De plek voldoet volgens de gemeente aan de criteria van het Utrechtse coffeeshopbeleid.

Een nieuwe coffeeshop zorgt voor spreiding van het aanbod door Utrecht, waardoor de druk op andere coffeeshops in de stad afneemt. Te weinig locaties in de stad kan volgens de gemeente negatieve gevolgen hebben, waaronder illegale verkooppunten en een hoge (verkeers)druk op bestaande shops. Dat kan dan weer leiden tot overlast voor de buurt.

In Utrecht is vastgelegd dat ruimte is voor maximaal zeventien coffeeshops. Op dit moment zijn er elf en dus is er binnen het beleid ruimte voor nieuwe locaties. Coffeeshophouders die een nieuwe coffeeshop willen beginnen, moeten voldoen aan een aantal eisen. Ze moeten een beheerplan maken, waarin ook afspraken over de veiligheid van de omgeving zijn opgenomen. Shophouders moeten beveiligers inzetten en overlast voorkomen.

Informatieavond

De gemeente erkent dat de aanvraag voor de coffeeshop vragen kan oproepen bij ondernemers, organisaties en bewoners in de buurt van de Elektronweg. Voor direct betrokkenen wordt een informatieavond georganiseerd, waar meer wordt verteld over de aanvraag. Daar is ook de coffeeshophouder aanwezig, die uitleg kan geven over het beheerplan dat overlast moet beperken.

Betrokkenen kunnen ook reageren op de aanvraag voor de coffeeshop door bij de gemeente een zienswijze in te dienen. De binnengekomen zienswijzen worden volgens de gemeente meegewogen voordat een vergunning wordt verleend.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. JdV

  1 down, 5 to go. Ga nou eens die vergunningen verstrekken. Papendorp. De Uithof.
  In de buurt van het Holland Casino. Autoboulevard Overvecht. Stadionterrein Galgenwaard.
  Allemaal locaties die aan dit soort eisen voloden qua bereikbaarheid en bestemming.
  En (op landelijk niveau), leer eens wat van de VS en Canada en legaliseer cannabis en reguleer de voordeur. Hef accijns en stop met het idiote gedoogbeleid.

 2. Katja

  Prima, pleur ze maar allemaal naar de Lage Weide, scheelt een hoop overlast.

 3. Len

  Je kunt de overlast en alle overgestigmatiseerde neveneffecten in 1 klap in de kiem smoren, door gewoon niet meer zo conservatief te zijn en de boel te legaliseren. In welk jaar leven we nou jongens?

 4. Claudia M.

  Als je in Utrecht zuidoost woont, kan je dus beter gewoon naar Hilversum rijden.

  Enfin, wat JdV zegt; legaliseer die handel, scheelt criminaliteit, dus ook heel erg veel centjes.

  Vanaf het moment dat geestverruimende middelen zijn ontdekt heeft men het ook gebruikt, of dat nu wel of niet mocht van overheid of godsdienst. Echte informatie wat dat met je lichaam doet, liefst gelardeerd met beelden, heeft volgens mij een beter effect dan de boel verbieden.

  Bij de productie van coke gebruiken ze bijv. haast accuzuur…, en dat stop jij in je neus? Ik sla graag over…

 5. Savrion

  Dacht eerst …. “Welke mongool gaot er helemaol naor Lage Weide om zijn jointjue te halen?”

  Maar het is natuurlijk voor Maarssen, Vleuten, De Meern etcetera. en de werkenden op industrie-terrein lage weide. En de forenzen niet te vergeten …

  Slimme ondernemer om op die plek een vergunning aan te vragen!!

 6. Jan

  Hebben we nog niet genoeg van die shops. Gewoon stoppen met die vergunningen.

 7. Pee

  Van een kroeg heb je meer overlast.

 8. Binnenstadbewoner

  Gemeente ondersteunt zware criminaliteit. Stoppen met die coffeeshops. Gebruikers moeten zich realiseren dat zij door hier te kopen zware criminaliteit stimuleren. Als je dan toch zo nodig een jointje ‘moet’ roken, kweek dit dan zelf met een handvol potten/ planten. Niemand die daar last van heeft en scheelt nog geld ook.

 9. JvS

  @jan,heeft u wel eens gehoord van optellen en aftrekken?
  Ik kom op zes te weinig. Hoeveel U?

  Of vindt U dat het rekenmodel niet klopt?

  Goed dat er weer een vergunning vrijkomt.

 10. Wies

  Legaliseer de productie @Binnenstadbewoner! Dan is het zo uit de criminele sfeer. Hoe staat het eigenlijk met het wietexperiment voor gemeenten? Duurt lang.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).