Moke Architecten ontwerpt wijkwinkelcentrum De Gaard | De Utrechtse Internet Courant Moke Architecten ontwerpt wijkwinkelcentrum De Gaard | De Utrechtse Internet Courant

Moke Architecten ontwerpt wijkwinkelcentrum De Gaard

Moke Architecten ontwerpt wijkwinkelcentrum De Gaard

Projectontwikkelaar Top-Vastgoed heeft Gianni Cito van Moke Architecten geselecteerd voor het ontwerp van winkelcentrum De Gaard in Tuindorp/Utrecht. De ontwikkeling omvat 9.400 m2 winkelruimte. Het bestaande winkelcentrum van 4.600 m2 wordt herontwikkeld en uitgebreid met ongeveer 4.800 m2. Uitgangspunt voor de vernieuwing van de Gaard is dat het winkelcentrum een veelzijdig aanbod heeft  en de kwaliteit van de openbare ruimte wordt verbeterd. De Gaard bestaat al sinds 1966.

De gemeente onderzocht eerder, sinds juli 2008, samen met TOP-Vastgoed (projectontwikkelaar) de mogelijkheden om winkelcentrum De Gaard in Tuindorp-Oost beter te laten voldoen aan de eisen van deze tijd. De eigenaar van het winkelcentrum (voorheen ING en inmiddels Van der Vorm Vastgoed) en de ondernemers hadden om zo’n onderzoek gevraagd. Uit een eerste inventarisatie in samenwerking met de klankbordgroep is een aantal sterke en zwakke punten van het huidige centrum naar voren gekomen. De resultaten van deze inventarisatie zijn vastgelegd in het document ‘Haalbaarheidsstudie winkelcentrum De Gaard’, dat op 19 mei 2009 heeft geleid tot het Collegebesluit over te gaan tot het opstellen van een Stedenbouwkundig programma van Eisen (SPvE). Sinds begin 2010 wordt er nader onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om het winkelcentrum uit te breiden en daarbij de openbare ruimte te verbeteren. Met name het bepalen van het benodigd aantal parkeerplaatsen en het inpassen daarvan blijkt hierbij een zeer intensieve klus.

Eind vorig jaar gaf de gemeente Utrecht haar goedkeuring aan de plannen van Top Vastgoed. Top verwacht over een jaar met de uitvoering te kunnen beginnen. Het projectmanagement is in handen van FiMek uit Zaltbommel. Gianni Cito was tot eind vorig jaar verbonden aan Dok Architecten, het bureau van Liesbeth van der Pol. Recent richtte hij samen met Ludo Grooteman Moke Architecten op.

Bron:  www.vastgoedmarkt.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).