Hoogste punt bereikt bij bouw Leidsche Rijn Centrum | De Utrechtse Internet Courant Hoogste punt bereikt bij bouw Leidsche Rijn Centrum | De Utrechtse Internet Courant

Hoogste punt bereikt bij bouw Leidsche Rijn Centrum

Hoogste punt bereikt bij bouw Leidsche Rijn Centrum
Wethouder Kees Geldof onthulde maandag feestelijk het hoogste punt van Leidsche Rijn Centrum: het topje van de gevel van de Jumbo Foodmarket. Al zo’n tien jaar lang wordt er gewerkt aan het tweede stadscentrum van Utrecht. Het einde is in zicht: steigers worden verwijderd van de gebouwen en hijskranen rijden de bouwplaats uit.

Wethouder Kees Geldof onthulde maandag feestelijk het hoogste punt van Leidsche Rijn Centrum: het topje van de gevel van de Jumbo Foodmarket. Al zo’n tien jaar lang wordt er gewerkt aan het tweede stadscentrum van Utrecht. Het einde is in zicht: steigers worden verwijderd van de gebouwen en hijskranen rijden de bouwplaats uit.

“Er moet nog wat gebeuren, maar het hoogste punt is echt een feestje apart waard”, luidde de woorden van de wethouder. Onder vrolijk trompetgeschal liet hij een doek zakken langs de vijfentwintig meter hoge gevel. “Het is een mijlpaal voor de gemeente Utrecht en ik ben trots dat ik hier vandaag mag staan. Dit wordt een levendig gebied waar mensen leuk kunnen uitgaan, winkelen, wonen en werken. ”

In eerste instantie was het plan dat er in plaats van de Jumbo Foodmarket van 5.600 vierkante meter, een vestiging van V&D zou komen. “We hebben moeilijke tijden meegemaakt, vanaf het begin af aan al, toen de economie instortte. De retailmarkt begint gelukkig weer op te krabbelen: we tekenen veel contracten en ook de woningen gaan er als warme broodjes uit”, vertelt Jaco Plompen van aannemer Dura Vermeer. De verkoop van woonblok Frederik start binnenkort en ook daar wordt een succes verwacht. “Dit zorgt straks voor een kloppend hart van Leidsche Rijn.”

De eerste kantoorhuurder is ook al binnen: Michael Page komt tegenover de Jumbo Foodmarket te zitten. “En de gemeente start de bouw van de bibliotheek en het wijkbureau na de zomer, waardoor het Brusselplein steeds completer wordt”, aldus Geldof.

Naast de Jumbo komen er onder andere een H&M, Scapino, Ici Paris XL, Kruidvat, Mango, Vero Moda en Only in het gebied. Aan lokale ondernemers zal het ook niet ontbreken: Grieks restaurant Ká Vos, Stomerij Kwiek-Klien, Bloemenmagazijn Johan en Hairstudio I M hebben al een plekje uitgekozen. De Utrechtse koffiebar 30ML zal een vestiging krijgen op de kruising tussen de Parijsboulevard en de Grauwaartsingel.

4 Reacties

Reageren
 1. Cico

  Een gebouw van zes verdiepingen behandelen als een wolkenkrabber. En de lokale Jumbo supermarkt, pardon, ‘Foodmarket’, wordt geopend alsof Apple er zijn hoofdkwartier heeft gevestigd.
  Alleen de Calimero’s uit een Vinexwijk zijn in staat om iets supersufs te presenteren als ‘echt grootstedelijks’.

 2. Atilla Vigh

  @Cico,
  Ik begrijp dat jij in de buurt een supermarkt hebt van 5600 m2?
  Volgens mij besef je de enorme grootte van deze supermarkt niet.

  En je mist ook de grootte van Leidscherijn (wat een Vinex locatie is). Het heeft de omvang van een stad als Almere. Hoezo Calimero?

  Overigens is het vieren van het hoogste punt een normale gang van zaken in de bouw, dat heeft niets met de hoogte van het gebouw te maken.

 3. WvR

  @Cico:
  Wat lief.
  Je woont in of rondom het centrum, binnen de ring, of iets in die geest.
  En iedereen die daar niet woont, niet wil wonen, of gewoon tevreden is met een huisje in een vinexwijk is een lulletje rozenwater.

  Als dat is hoe je jezelf groter of beter voelt, denk ik niet dat de vinex bewoners de calimero’s zijn.

 4. Herman

  @Coco 8n middels wonen er aardig wat mensen in het vinex oord Leidsche rijn. En die willen oh zo graag meetellen.
  Maar je hebt helemaal gelijk met je constatering.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).