Mondkapjesautomaat in Hoog Catharijne biedt uitkomst voor vergeetachtige reizigers | De Utrechtse Internet Courant Mondkapjesautomaat in Hoog Catharijne biedt uitkomst voor vergeetachtige reizigers | De Utrechtse Internet Courant

Mondkapjesautomaat in Hoog Catharijne biedt uitkomst voor vergeetachtige reizigers

Mondkapjesautomaat in Hoog Catharijne biedt uitkomst voor vergeetachtige reizigers
Foto: Willem van Zeeland
Utrechtse reizigers die hun mondkapje zijn vergeten en toch met de trein moeten, kunnen vanaf nu terecht bij een automaat in Hoog Catharijne.

Utrechtse reizigers die hun mondkapje zijn vergeten en toch met de trein moeten, kunnen vanaf nu terecht bij een automaat in Hoog Catharijne.

Ter hoogte van de Jumbo in het winkelcentrum staat een automaat waar, naast de gebruikelijke flesjes water, mondkapjes en desinfectiegel te koop zijn. Reizigers die hun mondkapje vergeten zijn, kunnen dus in Hoog Catharijne terecht om alsnog een mondkapje aan te schaffen.

Vanaf 1 juni is het in het openbaar vervoer verplicht op een mondkapje te dragen. Reizigers die dat niet doen, kunnen een boete van 95 euro krijgen. Onder meer Hema en Etos hebben eerder al aangekondigd op stations mondkapjes te gaan verkopen.

11 Reacties

Reageren
 1. De Mondkapjesautomaat

  “Ik schijn veiligheid te verkopen.”

 2. scager

  en wat met mensen die geen of weinig geld hebben?

 3. Scherpschutter

  @scager 20/5/2020 – 13:57

  Geen zorgen! U kunt op de website van het Ministerie een filmpje vinden van hoe u zelf een mondkapje in elkaar kunt flansen, en zo’n mondkapje biedt exact(!) even weinig bescherming tegen aerosols als alle varianten die u uit de automaat kunt trekken…

 4. bawang putih

  @scager
  wel geld voor ov maar niet voor een mondkapje? oooh je bedoelt de zwartrijders?
  😉

 5. Herman

  Wanneer zal de eerste plofkraak plaats vinden?

 6. Hetty

  Vliegende mondkapjes op CS. .

  Bij een plofkraak op Utrecht CS, vlogen de mondkapjes uit de net geplaatste mondkapjes/automaat alle kanten op. De plofkrakers waren zo druk met het oprapen van de soms tientallen meters ver liggende mondkapjes, dat ze de politie niet zagen aankomen. Ze konden met gemak worden ingerekend. Als straf worden ze een half jaar te werk gesteld in een mondkapjesfabriek

 7. waldorff

  Ik vind het maar bizar-uit meerdere testen blijkt inmiddels dat deze (on)dingen geen enkel nut dienen-het is weggegooid geld.

 8. Beatrix

  Hoe duur zijn ze?

 9. Koel Hoofd

  Verwarrend, burka of nikabs zijn verboden maar mondkapjes zijn verplicht.
  In beide gevallen zijn slechts de oogjes zichtbaar…

  Maarre, is die automaat niet een bron van besmetting? Automaten worden nooit schoongemaakt, daar zijn ze automaat voor. Dus dan haal je het schijnvheilige mondkapje uit de automaat, en besmet je jezelf alsnog tijdens het opdoen.

 10. Luuk Upuuk

  Maar hoe kom ik dan aan het mondkapje om met de bus naar het station te gaan?

 11. Yoshua

  @Luuk Upuuk.

  Je kan toch een mondkapje kopen bij de straatdealer in jouw buurt voordat je de bus pakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).