Morgen wederom demonstraties voor en tegen asielzoekers in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Morgen wederom demonstraties voor en tegen asielzoekers in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Morgen wederom demonstraties voor en tegen asielzoekers in Utrecht

Morgen wederom demonstraties voor en tegen asielzoekers in Utrecht
In de binnenstad zullen zaterdag opnieuw voor- en tegenstanders voor (tijdelijke) asielopvang in Utrecht gaan demonstreren. De demonstraties vinden gelijktijdig plaats, maar beide partijen zullen een andere route lopen.

In de binnenstad zullen zaterdag opnieuw voor- en tegenstanders voor (tijdelijke) asielopvang in Utrecht gaan demonstreren. De demonstraties vinden gelijktijdig plaats, maar beide partijen zullen een andere route lopen.

De organisatie ‘Utrecht bekent kleur’ die voor een asielzoekerscentrum strijdt zal tussen 13:00 en 16:00 uur een tocht lopen. De route begint op de Neude en gaat via het Domplein naar Janskerkhof.

De tegenstanders waren met hun organisatie ‘AZC instemming Utrecht’ van plan te demonstreren bij het gemeentehuis op de Korte Minrebroederstraat, een plek die dichtbij de route ligt die de voorstanders afleggen. Om die reden moet deze groep van burgemeester Jan van Zanen uitwijken naar het Lucas Bolwerk.

De gemeente heeft laten weten dat voor de demonstraties diverse maatregelen worden getroffen: zo is er extra politie aanwezig. Verder mogen de demonstranten hun gezicht niet bedekken, mogen er geen discriminerende teksten geroepen worden en moet er begeleiding door eigen ordedienst zijn.

Eerder dit jaar liepen demonstraties uit de hand tijdens een informatieavond aan de Einsteindreef in Overvecht.

13 Reacties

Reageren
 1. Wern

  Janskerkhof en Lucasbolwerk? dat is inderdaad een aanzienlijke afstand van elkaar verwijderd…

 2. Willem

  Kunnen voor- en tegenstanders niet ergens anders demonstreren? Tokkie Power op het Berlijnplein bijvoorbeeld?

 3. Toine Goossens

  De dictatuur slaat ook bij de ´open´ groep ´AZC instemming Utrecht´ toe. Ik plaatste daar net het volgende bericht:

  ´Uitgebreid onderzoek naar de achtergrond van de arrestanten in Keulen op Oudjaar bewijst dat de anonieme bronnen die door de Duitse media zijn geciteerd gelogen hebben. De achtergrond van de gearresteerden is als volgt:

  30 Marokkanen
  27 Algerijnen
  3 Tunesiers
  4 Irakezen
  3 Duitsers
  2 Syriërs, waarvan niet duidelijk is of zij vluchteling zijn.

  De anonieme Duitse politiebronnen hebben hun verklaringen gelardeerd met allerlei misselijk makende uitspraken door ´Syrische vluchtelingen´.

  In Keulen is een vuil spel gespeeld dat, in mijn ogen gelet op de gevolgen, verachtelijk is.´

  Een 2e bericht waarin ik aan de initiatiefnemers een pluim wilde uitdelen voor het feit dat zij een OPEN, NIET ANONIEME, groep hebben opgezet, werd niet meer geplaatst.

  Ik roep de redactie van DUIC op geen enkele aandacht meer te geven aan dictatoriale facebookgroepen. Daar zitten mensen achter die helemaal niets met democratie te maken willen hebben.

 4. Chantal

  Ha gezellig, kunnen we morgen weer bruingehemde tokkies kijken!

 5. [email protected]

  Beste Toine, er was zelfs iemand bij vanuit Montenegro die als verdachte gearresteerd is, maar misschien zijn de mensen bang voor het linkse geweld van zgn voorstanders van AZC”s.
  Maar anoniem of niet, ook dit is en blijft nieuws, hoe graag jij ook dit soort groepen wil doodzwijgen, en jij de verdachtmakingen vuil spel vind zoals jij dus aangeeft.
  Nee beste Toine, Nederlanders zijn de multiculturele samenleving meer dan zat, en dat is best jammer vind ik zelf, maar ook weer begrijpelijk.

 6. De vrolijke noot.

  @Toine, de feiten in heel Europa laten toch anders een andere realiteit zien dan die jij ons voorspiegelt, een echte linkse wegkijk reactie van je, jammer.

 7. Chantal

  @Toine: of het nou Syriers of Marokkanen of wat dan ook zijn is niet zo relevant. Het feit blijft dat het gaat om mensen die als vluchteling naar Duitsland zijn gekomen en daar in de asielprocedure zitten en in azc’s. Dus snap het punt niet zo goed dat je tracht te maken.

 8. Toine Goossens

  @ Vrolijke noot, ik heb het over Keulen en niet over de rest van Europa, en ik heb het over buitenproportionele manipulatie. In no time werd de Keulse commissaris als een weg te schoppen nitwit weggezet. Dat is in een democratie ontoelaatbaar.
  Het is opzettelijk leugens verspreiden ken ik slechts van dictatoriale regimes.

  @Geenstijl,

  Ik maak een andere analyse voor het toenemen van angst en onzekerheid in Nederland. VVD en PvdA hebben op een volstrekt onverantwoordelijke wijze het delegeren van zorg- en welzijnstaken aan gemeenten toebedeeld. De chaos die dat teweeg heeft gebracht heeft bij kwetsbare en zwakke groepen onzekerheid en angst doen toenemen. Het rigoureus snijden in inkomensregelingen voor kwetsbaren daarvoor had al voor meer angst en onzekerheid geleid.

  Tel daar de manieren bij waarop kleine problemen tot enorme proporties worden opgeblazen, om eens te noemen; de luchtkwaliteit, asbestproblemen (Kanaleneiland), de Groningers die trillingen tot zware aardbevingen bestempelen.
  Vrijwel elke dag worden burgers met bla, bla risico´s geconfronteerd waar zij geen weet van hebben en die zij dus zeer serieus nemen. Dat is de basis van onzekerheids- en angstgevoelens in Nederland.

  Burgers hebben geen enkele invloed op die ontwikkelingen. De elite blijft het maar over hen uitstorten. Bij de eerste de beste bedreiging van buitenaf is dan de reactie: ´Dit pikken we niet, nou gaan we ervoor liggen, nou hebben we invloed.´

  Extremistische, naar ik aanneem, ultra rechtse groepen, maken daar dankbaar gebruik van. Ultra linkse groepen komen op hun beurt in verzet tegen de rechtsen, en dan zijn de rapen gaar.
  Dit is precies wat er in de pre Hitler tijd in Duitsland gebeurd is. Dat moeten we stoppen.

  Groepen die de vrijheid van meningsuiting niet respecteren dienen verboden te worden. Ook op facebook.

 9. Toine Goossens

  @ Chantal, ik zal het je uitleggen. De mensen uit Noord Afrika zijn geen vluchtelingen, als zij een beroep op de vluchtelingenstatus doen worden zij stante pede terug gestuurd. Marokko en Algerije zijn veilige landen. Ook in Tunesië wordt geen oorlog.
  Wij, hier in Nederland, bepalen wie vluchteling is, dat mogen zij niet zelf.

 10. Wilko

  @Chantal

  Dat is juist het punt, van al die eikels zaten er maar twee in een AZC. De rest was 1. geen vluchteling en 2. woonde er vaak al jaren.

  Beetje lullig om dat dan in de schoenen van vluchtelingen te schuiven.

  Overigens, zelfs al zouden het vluchtelingen geweest zijn. Als we een hele groep zouden straffen op basis van een paar, dan was voetbal al afgeschaft in Nederland.

  @De Vrolijke Noot

  Voel je vrij om met bewijs te komen dat er door de circa 1-2 miljoen vluchtelingen in heel Europa (bevolking 560 miljoen) er bovenmatig veel misdaden worden gepleegd. Voor de duidelijkheid: In Nederland waren er in 2014 iets meer dan 200.000 geregistreerde verdachten.
  http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=81947NED&D1=0-28,39,45,49,52-53&D2=0&D3=0&D4=0&D5=l&HDR=G2,G1,G3,G4&STB=T&VW=T

 11. [email protected]

  @Wilko, misschien moet je deze site eens bezoeken en lezen wat de Joodse gemeenschap meemaakt aan opkomend antisemitische in Nederland,http://www.niw.nl/met-de-paplepel-555/.
  En die cijfers van criminaliteit onder vluchtelingen zijn onbetrouwbaar, zolang alles door overheden in de doofpot word gestopt en verzwegen, het CBS is het politbureau van de overheid.

 12. Chantal

  @Wilko: de Marokkananen en overigen waren ook “vluchtelingen” en zaten ook in de procedure.

 13. Toine Goossens

  @Chantal, Dit begint vervelend te worden. Je blijft je idee herhalen hoewel dat keer op keer wordt weerlegd. Wat wil je eigenlijk?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).