Motie van afkeuring tegen Utrechts college vanwege stadsverwarming | De Utrechtse Internet Courant Motie van afkeuring tegen Utrechts college vanwege stadsverwarming | De Utrechtse Internet Courant

Motie van afkeuring tegen Utrechts college vanwege stadsverwarming

Motie van afkeuring tegen Utrechts college vanwege stadsverwarming
Het Utrechts college van B&W heeft gisteravond een motie van afkeuring overleefd. De oppositie is niet blij met de fouten die bij de gemeente zijn gemaakt rond de stadsverwarming in Leidsche Rijn.

Het Utrechts college van B&W heeft gisteravond een motie van afkeuring overleefd. De oppositie is niet blij met de fouten die bij de gemeente zijn gemaakt rond de stadsverwarming in Leidsche Rijn.

Het stadsbestuur heeft in de ogen van de oppositie te laat en te langzaam gereageerd op signalen over fouten in het stadsverwarming systeem. Het college had in hun ogen naar alternatieven moeten kijken die goedkoper én duurzamer zijn voor de woningen in Leidsche Rijn. Zowel vanuit de raad als vanuit de stad zijn eerder al signalen gegeven over de noodzaak om verplichte stadsverwarming los te laten.

CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren liet weten: “De uitrol van de stadsverwarming denderde door als een grote stoomtrein en niemand trok aan de noodrem. Terwijl uit de raampjes links en rechts duidelijk te zien was dat het spoor dood zou gaan lopen.”

Twee maanden geleden werd duidelijk dat de stadsverwarming in Utrecht niet zo duurzaam is als dat de gemeente dacht. Hierdoor zijn andere duurzaamheidsmaatregelen, zoals isolatie of zonnepanelen, achterwege gebleven. Honderden bewoners zijn daar nu de dupe van.

De gemeente gaat uitzoeken of bewoners een onredelijke prijs hebben betaald voor hun verplichte stadsverwarming. Ook heeft de wethouder laten weten gedupeerde bewoners niet te laten opdraaien voor eventuele kosten.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Rob Haak

  Laat de gemeente dan wel kijken of de onredelijke prijs met terug werkendekracht bepaald kan worden.
  Voor warm afvalwater de gekoppelde olie prijs betalen is van de zotte.

 2. Klaas

  Het is weer de gemakzucht van de gemeente om te kiezen voor de dure stadsverwarming van Eneco. Ik had ook gas willen hebben.

 3. [email protected]

  Dit is toch gewoon pure oplichting van de consument, daarom schakel over op andere energie voorzieningen, boycot ENECO.
  http://www.stadsverarming.nl/

 4. J. de Vries

  Laat de gemeente afdwingen dat ALLE gebruikers van stadsverwarming kosteloos bij Eneco kunnen afmelden. Dus niet alleen in Leidse Rijn maar in heel Utrecht. Dan kunnen we eindelijk echt geld gaan besparen.

 5. Michel Post

  De gemeente Utrecht identificeert zich heel sterk met ‘haar’ stadsverwarming. Dat was vroeger zo en dat is tot en met Lot van Hooijdonk nog steeds zo. Daardoor kijkt de gemeente onvoldoende kritisch naar dit systeem en komt er alleen door zeer hardnekkig verzet van burgers iets in beweging. Dit is wat ons nog 35 jaar te wachten staat: strijd tegen de fossiele reuzen. De stadsverwarming van Utrecht is er daar één van. Gaat-ie snel omvallen of wordt het langzame uitholling? Ik hoop het laatste want omvallen betekent terug naar gas en uithollen gaat via all electric.

 6. Jeroen

  “Ook heeft de wethouder laten weten gedupeerde bewoners niet te laten opdraaien voor eventuele kosten.”

  Dan hoop ik dat dit betaald wordt door Eneco want anders draait de Utrechtse belastingbetaler er gewoon voor op wat indirect toch ook weer de gedupeerde bewoners zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).