Motoragenten door jongeren bekogeld met stenen in Utrechtse Rivierenwijk | De Utrechtse Internet Courant Motoragenten door jongeren bekogeld met stenen in Utrechtse Rivierenwijk | De Utrechtse Internet Courant

Motoragenten door jongeren bekogeld met stenen in Utrechtse Rivierenwijk

Motoragenten door jongeren bekogeld met stenen in Utrechtse Rivierenwijk
Motoragenten die zondag achter de bestuurder van een gestolen motorscooter aanzaten werden door jongeren bekogeld met stenen en banden. Het incident gebeurde in de Utrechtse Rivierenwijk.

Motoragenten die zondag achter de bestuurder van een gestolen motorscooter aanzaten werden door jongeren bekogeld met stenen en banden. Het incident gebeurde in de Utrechtse Rivierenwijk.

Bij de politie kwam zondag een melding binnen over scooteroverlast in de omgeving van de Waalstraat. Twee motoragenten die een kijkje gingen nemen zagen een motorscooter zonder kenteken die er bij het zien van de politie vandoor ging.

De agenten zetten daarop de achtervolging in. Hierbij werden rondjes door de wijk gereden en volgens een woordvoerder van de politie zeer hoge snelheden behaald. Vanwege het tumult verzamelde zich een groep jongeren in de buurt.

Trap

Deze bekogelden de agenten met stenen en banden. Een 19-jarige Utrechter probeerde een agent zelfs van zijn motorfiets te trappen. Deze verdachte is later gearresteerd.

Er zijn geen andere personen aangehouden. Ook de bestuurder van de gestolen motorscooter wist via een balkon en een woning te ontkomen. Bij de zoektocht naar de verdachte is ook de politiehelikopter ingezet.

De woordvoerder van de politie sluit niet uit dat er meerdere arrestaties plaats gaan vinden.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Sally Mens

  Bij de benzinepomp op de Beneluxlaan was het de afgelopen dagen opvallend druk met motorscooterrijders die af en aan vanaf de Rijnlaan kwamen. Daaronder zeer waarschijnlijk ook die ene die op een gestolen motorscooter zonder nummerborden rondreed. Deze heeft zeer waarschijnlijk getankt zonder te betalen.

 2. Robert

  We mogen wat mij betreft echt wat ‘Amerikaanser’ gaan reageren specifiek op het gedrag van dit soort wegwerpers en als maatschappij ook gaan accepteren dat de politie zich mag verdedigen in dergelijke situaties.

 3. Lombokker

  “De woordvoerder van de politie sluit niet uit dat er meerdere arrestaties plaats gaan vinden.”

  Dat zeiden ze vorig jaar ook na de rellen bij de demonstratie van Pegida op de Kop van Lombok. Daar hebben we nooit meer iets over gehoord. Dan is het niet zo gek dat ze nu weer met stenen lopen te gooien.

 4. GeenStijl@Utrecht😉

  Jan van Zanen gaat natuurlijk een kopje thee drinken met deze super lieve jongemannen en hun ouders.
  Karate kit komt er vanaf met een fopstrafje en de agenten zitten met een rot gevoel.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, en die heelmeesters worden er dik voor betaald om te falen,want dat is de gemeente Utrecht.

 5. Jos

  Hebben ze zeker afgekeken uit Brussel?

  Overigens betekent dit in het geval van deze Coronacrisis minstens een verdubbeling van de straf, wegens het niet in acht nemen van de Coronaregels er nog bij en de ernst van de crisis en situatie. Ook, omdat hulpverleners zich bezig moeten houden met deze ongein.

  Dat betekent dus straf op straf stapelen en boete op boete. Zou moeten betekenen 1,5 jaar in de cel ofzo, als je alle overtredingen gaat stapelen. Mag best wat mij betreft.

 6. M.Klaasse

  Als je solliciteert naar een fiks pak op je donder moet je het maar hebben. Die gasten moeten langdurig beklopt worden. Een weekje niet kunnen lopen werkt louterend en werkt de juiste gezagsverhoudingen in de hand.

 7. Djawash

  Ik blijf het toch vreemd vinden dat de schuld wordt doorgeschoven naar een overheid die niet hard genoeg optreedt. De bron van de ellende ligt bij ouders die hun kinderen geen normbesef bijbrengen.

 8. Peet

  Onze kansenparels laten zich weer van hun beste kant zien
  Pamperen pamperen,,,ellende ellende

 9. Willow

  Djawash: zou kunnen, maar zelfs ouders die hun best doen hebben niet altijd “geluk” met hun eigen kinderen is mijn ervaring. Kijk hoe groot het verschillen kan zijn binnen families: een zoon ide modelburger, de andere een crimineel. M.a.w. als het de ouders niet lukt op een goede normbesef over te brengen, dan moet de overheid harder ingrijpen. Zelfs de eigen familie vind dat vaak. Vind jij van niet?

 10. Herman

  Idiote!
  En dan vinden hun familie, belangenbehartigers het nog raar dat er steeds meer discriminatie is?
  Laat deze groep het zelf maar intern oplossen door die bezorgde familie en belangenbehartigers. Komen die er niet uit dan rest alleen nog de keiharde aanpak. Daar is dan zelf om gevraagd, geen gezeur daarover dus.

  Ik rij dit als GL stemmer, niet als PVV ofzo het is genoeg geweest.

 11. Bernhard

  Geef ze een paar kicksbokslessen en een stageplek. Dan houdt dit gedrag wel op.

 12. Fred Jansen

  Dankzij dit soort figuren kan/ gaat de overheid een noodverordening uitroepen, dan zijn we klaar, de avondklok is dan nog het minste van de onaangename maatregels die genomen kunnen worden! Een noord-Korea. 2 dus! Het gebruik van geweld tegen de burgers is dan gerechtvaardigd!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).