Motorrijder overleden na zwaar ongeluk op Utrecht Science Park | De Utrechtse Internet Courant Motorrijder overleden na zwaar ongeluk op Utrecht Science Park | De Utrechtse Internet Courant

Motorrijder overleden na zwaar ongeluk op Utrecht Science Park

Motorrijder overleden na zwaar ongeluk op Utrecht Science Park
Utrecht Science Park (2016). Foto: Robert Oosterbroek
Een 22-jarige motorrijder uit Maartensdijk is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de Universiteitsweg.

Een 22-jarige motorrijder uit Maartensdijk is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de Universiteitsweg.

Rond 12.45 uur was er een zwaar ongeval op de Universiteitsweg. Een motorrijder kwam op de kruising Universiteitsweg – Leuvenlaan in botsing met een auto. De motorrijder kwam ten val en raakte ernstig gewond.

Hij werd direct geholpen door omstanders en er werd een traumahelikopter ingezet, maar het mocht niet meer baten. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De inzittenden van de auto hebben geen letsel opgelopen.

Meerdere getuigen zagen het ongeluk gebeuren en zijn opgevangen voor slachtofferhulp.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Jordi

  Wat vreselijk voor de motorrijder en zijn of haar familie.

  Weet niet wat er gebeurd is, maar ik rij er vaak met fiets en auto en het is een zeer rommelige, drukke en onoverzichtelijke kruising voor fietsers, voetgangers motorvoertuigen. Door de rij aan afslaande auto’s is vaak niet te zien of er ook auto’s rechtdoorgaan. Ook de fietsers zijn lastig zichtbaar, ook als auto’s wél goed uitkijken.

 2. JdV

  Ik begreep uit een artikel op een ander medium dat de motorrijder probeerde de auto rechts in te halen en dat de auto toen ook naar rechts moest of ging. Inderdaad vreselijk. Motoren zijn echt heel gevaarlijk. Heel veel sterkte voor de nabestasnden. Een drama voor alle betrokkenen.

 3. Harry

  Dit is inderdaad een van de meest gevaarlijke punten in Utrecht. Een echt black spot.
  Hoogste tijd dat het hier veiliger wordt. Er vallen hier doden!

 4. Tostelli

  Gisteren heb ik de afwikkeling van dit ongeluk mogen aanschouwen, vreselijk. Heel veel sterkte aan de nabestaanden van de verongelukte motorrijder.

  Ik onderstreep de reactie van Jordi: dit is inderdaad een erg gevaarlijk kruispunt. Het is een uitritconstructie waarbij overstekende fietsers en voetgangers dus voorrang behoren te krijgen van alle motorvoertuigen. Maar met de regelmaat van de klok krijg ik geen voorrang omdat ik over het hoofd wordt gezien, zowel als fietser als als voetganger.

  Vanuit noordelijke richting begint de stoep pas NA het fietspad op de Leuvenlaan. Dat zorgt ervoor dat een automobilist die rechtsaf slaat vanaf de Universiteitsweg naar de Leuvenlaan een voetganger zonder stoep ziet en er dus vanuit gaat dat hij die geen voorrang hoeft te geven.

  Daarnaast wordt het fietspad regelmatig geblokkeerd door een lang voertuig uit de Leuvenlaan: het is erg aanlokkelijk om het fietspad over te steken en dan op te stellen om af te slaan. Daar is echter maar een klein strookje asfalt voor, met als gevolg dat voertuigen vaak (een deel van) het fietspad blokkeren. Fietsers die uit zuidelijke richting achter zo’n voertuig langs rijden, zijn volledig onzichtbaar voor alle verkeer uit noordelijke richting en duiken dan plotseling op.

  Gemeente, mocht u meelezen: doe iets aan deze levensgevaarlijke verkeerssituatie.

 5. Tostelli

  Nota bene: het probleem is goed zichtbaar op Google Streetview: https://goo.gl/maps/pWraG5cPqXT2

 6. Bertus

  Ik kom hier beroepshalve een paar keer per dag. Het lastigste en gevaarlijkste kruispunt van de regio Utrecht maar mijn mening. Ik heb ook meermaals mensen zien spookrijden. Dit door onoverzichtelijke verkeersstromen en wegindeling. Dit kruispunt moet snel op de schop!

 7. Tim

  Wat afschuwelijk. Wat er ook gebeurd mag zijn, als motorrijder ben je altijd de verliezer. Ik weet dat maar al te goed. Erg veel sterkte toegewenst aan de familie. En hoop inderdaad ook dat er naar de gevaarlijke situatie gekeken wordt, maar Utrecht is koning in gevaarlijke kruispunten, dus heb weinig hoop.

 8. Harry

  Ik weet niet wie hier bevoegd gezag is. De gemeente, provincie of universiteit. Leg er alsjeblieft een rotonde in en maak het veel overzichterlijker. Al decenia is dit een zeer groot probleem wat maar niet opgelost wordt.

 9. Dennis

  Het is niet alleen een onoverzichtelijk kruispunt. Het is ook extreem druk. Het verkeer op de uithof loopt aan het einde van de middag altijd vast. Te veel fietser, te veel auto’s en veel te weinig uitwegen. De files beginnen/kruizen vaak al bij dit punt. Een rondweg om de uithof zou wenselijk zijn met een uitvalsweg naar de A12 bij Bunnik. Dat kan dit punt heel erg ontlasten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).