Motorrijder rijdt bijna 100 kilometer per uur door binnenstad Utrecht Motorrijder rijdt bijna 100 kilometer per uur door binnenstad Utrecht

Motorrijder rijdt bijna 100 kilometer per uur door binnenstad Utrecht

Motorrijder rijdt bijna 100 kilometer per uur door binnenstad Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Dennis
Een bestuurder van een motorscooter is in de nacht van zaterdag op zondag op de bon geslingerd nadat hij bijna de dubbele toegestane snelheid reed. Een tweede motorscooter wist de dans te ontspringen.

Een bestuurder van een motorscooter is in de nacht van zaterdag op zondag op de bon geslingerd nadat hij bijna de dubbele toegestane snelheid reed. Een tweede motorscooter wist de dans te ontspringen.

Een motoragent zag twee motorscooters met hoge snelheid vanaf de binnenstad richting de Utrechtse wijk Ondiep rijden. Het leek op een straatrace en de agent zette de achtervolging in.

Eén motorscooter kon aan de kant worden gezet, de andere bestuurder wist te ontkomen. De gepakte snelheidsduivel reed 49 kilometer per uur te hard. “Dus op één kilometer na mocht hij zijn rijbewijs houden. De boete zal fors zijn en door de officier van justitie worden vastgesteld”, laat Dennis Schuring van de politie weten in een reactie.

Er is nog naar de bestuurder van de tweede motorscooter gezocht, maar deze is niet meer gevonden. “Gezien de rijstijl zal deze bestuurder vast snel een keer aan de beurt komen”, aldus Schuring.

16 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Dit is vaste prik op en rondom de Marnixlaan. Tijd om handhaving van de verkeerswet grondig te herzien, aangezien de politie dit duidelijk niet aankan.

 2. Kadoendra

  @Bernhard

  Bedoel je met handhaving dat er in straten om de zoveel meter een politieagent moet gaan staan?
  Mij lijkt het beter om de Nederlandse wegen vol te gooien met flitsers en trajectcontroles, dus wie de asociale wil gaan uithangen in het verkeer gaat er gewoon flink voor betalen.

 3. MJPD

  Als je 49 km/u te hard door de bebouwde kom rijdt, dan moet gewoon je rijbewijs worden ingenomen met een heropvoedingscursus op eigen kosten bij het CBR. Tijd om de wetgeving hieromtrent wat aan te scherpen. Ik neem toch aan dat de tweede motorscooter gewoon op kenteken alsnog een bekeuring krijgt?

 4. Toine Goossens

  @Kadoendra,

  Camera’s zult u bedoelen. De meeste mensen willen dat niet, bang dat ze zijn dat zij gevolgd zouden kunnen worden. Daar ben ik niet bang voor. Ik heb niets te verbergen. Wel wil ik een beperking op het gebruik van de beelden. Niet real time te volgen, maar op afroep als dat voor opsporing nodig is. Een Rechter-commissaris beslist dat.

  Alles opnemen en opslaan, voor uw en mijn veiligheid. Ik ga daarvoor.

 5. Herman

  Hoog tijd om ook deze weg in te richten als stadsboulevard, smal, drempels en obstakels.

 6. Kadoendra

  @Toine Goossens

  Privacy en het vergroten van veiligheid in het verkeer kunnen naar mijn mening best wel goed samen gaan.
  Dat zie ik ook terug in uw verhaal.

 7. Don

  Onmiddellijk een algeheel verbod op motorrijden in Utrecht

 8. HArry

  Precies Don
  En om het beste jongetje van Europa te zijn gewoon in heel Europa Motorrijden verbieden. Of gewoon alles verbieden!

 9. Koel Hoofd

  Wat een hysterische reacties weer.
  Er wonen meer dan 17 miljoen in Nederland waarvan 350.000 in Utrecht.
  Twee mensen rijden als idioten door de stad en worden gepakt. Dat is precies wat de politie moet doen en dus ook doet.
  Maar reaguurders willen iedereen afstraffen (camera’s, drempels, wegversmalling, etc) voor het wangedrag van een enkeling?
  Hou toch op! Doe ff normaal?

  Zelfde is er paar jaar geleden gebeurd op de Cartesiusweg. Daar mocht men 70km/u vanwege de doorstroming. Maar enkele simpele ‘boertjes van buten’ (geen belediging voor de boeren, maar dit waren echt achterlijke idioten van het platteland) moesten er zonodig straatracen. Gevolg: hysterische reactie van de wethouder en nu moet iedereen en 50km/u rijden want dan gebeurt het nooit meer! Wat gebeurt er in werkelijkheid? Mensen rijden zo hard als mogelijk is want de pakkans is nihil.

  Emoties de overhand laten voeren is stomzinnig want het leidt tot emotiepolitiek en daar gaat Nederland kapot aan.

 10. Fred

  @Toine Goossens: uw opmerking “Ik heb niets te verbergen” is duidelijk een drogreden bedoeld om een onwelgevallige mening in een kwaad daglicht te plaatsen. Het spijt me, ik ben beter vanu gewend. Mijn standaardvraag aan mensen, die in persoon zoiets tegen me zeggen is dan: wanneer is bij u de acceptatiegrens bereikt? Met een chip in de nek of al iets eerder?

 11. wollie

  artikel 5; EMG’tje alstublieft dankuwel.

 12. JdV

  Motoren zijn natuurlijk heel slecht voor het milieu en ze rijden altijd veel te hard. Ook raken er veel motorrijders en andere verkeersdeelnemers gewond door ongelukken met motoren. Al met al reden genoeg om motorrijden illegaal te verklaren en te verbieden. How dare you !!!!

 13. Gregor

  Is er al een kopje thee gedronken met de heren motorscooterrijders?

 14. Toine Goossens

  @Fred,
  Dat heb ik al gezegd.
  Gezien worden?, Ja altijd.
  Gebruiken voor opsporing: Alleen na toestemming Rechter-commissaris.

  En lees verder bij: https://www.duic.nl/algemeen/sporter-24-zwaar-mishandeld-op-tolsteegplantsoen/?unapproved=156822&moderation-hash=3ce032e732bbec77bbbb38b83534a264#comment-156822

 15. woutvr

  Het verbaast me dat het kentekennummer van de tweede motor niet ergens op een camera staat. De gemeente heeft nog wat te doen.

 16. Kadoendra

  @Scherpschutter

  “Emoties de overhand laten voeren is stomzinnig want het leidt tot emotiepolitiek en daar gaat Nederland kapot aan”

  Waar vaak mensen echt kapot aan gaan is door de veelvuldige zware verkeersovertredingen van verkeershufters!
  Zware verkeersovertredingen van verkeershufters vult zeer geregeld het nieuws en u vergeet gemakshalve dat het ook wel eens zwaar mis gaat en dan is uw reactie op DUIC dat het schandalig is dat de dader er na een paar maandjes gevangenis al weer buiten loopt!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).