Motorscooter scheurt met 110 km/h over fietspad in Utrecht tijdens achtervolging Motorscooter scheurt met 110 km/h over fietspad in Utrecht tijdens achtervolging

Motorscooter scheurt met 110 km/h over fietspad in Utrecht tijdens achtervolging

Motorscooter scheurt met 110 km/h over fietspad in Utrecht tijdens achtervolging
Bron: Instagramaccount Politie Basisteam Utrecht Noord
In een poging aan de politie te ontkomen reed de bestuurder van een motorscooter dinsdag met 110 kilometer per uur over een druk fietspad in de Utrechtse wijk Overvecht. Na een val kon de wegpiraat in de kraag worden gevat.

In een poging aan de politie te ontkomen reed de bestuurder van een motorscooter dinsdag met 110 kilometer per uur over een druk fietspad in de Utrechtse wijk Overvecht. Na een val kon de wegpiraat in de kraag worden gevat.

Agenten van het basisteam Utrecht-Noord zagen de motorscooter dinsdag voor het rode verkeerslicht staan. De bestuurder viel op omdat hij geen helm droeg. Toen het licht op groen sprong ging de man er volgens de politie met een ‘bloedgang’ vandoor.

Hij reed met een snelheid van 110 kilometer per uur over het fietspad, terwijl het op dat moment volgens de agenten behoorlijk druk was. Na een korte achtervolging ging de bestuurder onderuit. De man raakte hierdoor niet gewond.

De bestuurder van de motorscooter is staande gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en daarnaast kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder helm, het negeren van een stopteken en het rijden op een fietspad.

14 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Graag de motorscooter ook meteen in de shredder!
  Je ziet die dingen helaas steeds vaker, en ik heb er nog nooit één ‘normaal’ zien rijden.
  Om nog maar te zwijgen over de herrie die ze vrijwel allemaal produceren.

 2. Kees Truijens

  Mij lijkt verbeurd verklaren van de scooter en een celstraf adequater. 110 Km/uur op een fietspad, brengt levens in gevaar.

 3. Paul

  Jan-Willem in de achtervolging ?

 4. mees kees

  Druppel op een gloeiende plaat, dan wel toeval dat politie en verkeerscrimineel gelijktijdig voor het rode licht stonden. Pakkans is nog steeds nul komma niks. Rijbewijs invorderen en bekeuring maakt geen indruk. Meneer moet zijn scooter verkopen en een dikke banden e-bike kopen, dan hoeft hij geen helm op en met een beetje geknutsel gaat hij dan net zo hard.https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/fiets/vraag-en-antwoord/welke-regels-gelden-voor-mijn-elektrische-fiets-e-bike#:~:text=Regels%20voor%20een%20elektrische%20fiets&text=U%20heeft%20geen%20rijbewijs%20nodig,verzekering)%20nodig%20voor%20de%20fiets.

 5. Mathijs

  Mij valt sowieso op dat deze “scooters” heel vaak ontzettend hard rijden. En ze produceren echt een rotlawaai. Kan hier niet meer op gecontroleerd worden?
  Stuk voor stuks asociaal rijdgedrag inclusief voordringen bij stoplichten door tussen auto’s door te slalommen.

 6. JdV

  @Kees: Meer dan 50 kilometer te hard op een snelweg is ook geen kattenpis. De auto van de betreffende overtreder in de shredder en een celstraf? O nee, het is een politieagent.

 7. PD

  @Lombokker: ja ik ben ook benieuwd, wat is dat toch met motorscooters? In Utrecht lijken ze alleen populair bij een erg select publiek, ze zijn niet om aan te zien en hebben doorgaans de db-killer uit de uitlaat verwijderd… Sinds Hakim Ziyech en Quincy Promes op zo’n ding werden gespot heeft Piaggo in ieder geval een nieuwe doelgroep aangeboord.

 8. piet Ergernis

  goed werk heren aanpakken dat pauper tuig ,deze gasten rijden ALTIJD te hard en over fietspaden als het maar even niet opschiet.
  gelukkig ging de scooter rijder op zn bek anders had hij er gewoon lachend vandoor gegaan.

 9. woutvr

  Hoop dat dit slachtoffer een goede heropvoeding krijgt.

 10. Binnenstadbewoner

  Met 110 km per uur over een druk fietspad scheuren, is poging tot doodslag. Dit zijn geen verkeersovertredingen meer.

 11. Pee

  @PD 19/7/2023 – 15:22
  Klopt helemaal.

 12. Koel Hoofd

  Met 110km/u op een motor over een druk fietspad??
  Stond er file of zo?
  Wat een ongelooflijke eikel,
  De rechter zal niet mals oordelen.

 13. Swiebertje

  De politie mag ook weleens op de geluidsnorm gaan handhaven. Die dingen maken een ontzettende takkeherrie.

 14. Michiel

  Zal nooit begrijpen waarom het feit dat hij 110 reed op een “best wel druk” fietspad blijkbaar geen enkele rol speelt in de strafmaat.
  Alleen het “rijden op een fietspad”, maar de snelheid maakt dus niets uit.
  Poging tot doodslag lijkt me toch passender. Ga maar lekker 10 jaar de bak in of zo.
  Nee in plaats daarvan krijgt meneer een “bekeuring”. Nou nou, dat zal hem leren.
  Met dit soort soft beleid lok je het ook gewoon uit bij dit soort psychopatische types.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).