Muntkades in Lombok nog minimaal twee jaar afgezet - De Utrechtse Internet Courant Muntkades in Lombok nog minimaal twee jaar afgezet - De Utrechtse Internet Courant

Muntkades in Lombok nog minimaal twee jaar afgezet

Muntkades in Lombok nog minimaal twee jaar afgezet
De hekken bij de Muntkade
Rijkswaterstaat gaat binnenkort beginnen met de voorbereidende werkzaamheden om de kades aan de Muntkade, Kanaalweg en een deel van de kade aan de Leidseweg te herstellen. Door de herstelwerkzaamheden blijven de kades nog minimaal twee jaar afgezet.

Rijkswaterstaat gaat binnenkort beginnen met de voorbereidende werkzaamheden om de kades aan de Muntkade, Kanaalweg en een deel van de kade aan de Leidseweg te herstellen. Door de herstelwerkzaamheden blijven de kades nog minimaal twee jaar afgezet.

De 125 jaar oude oevers zijn in het bezit van Rijkswaterstaat. Sinds 2014 staan er hekken langs de Muntkade en het Merwedekanaal doordat er scheuren in de oevers zijn ontdekt. De Muntkade is eind 19de eeuw gebouwd en gefundeerd op houten palen. Doordat die fundering nu deels is vergaan, kunnen verzakking ontstaan. Rijkswaterstaat heeft de kades daarom afgesloten om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Uit eerdere studies blijkt nu dat er aanvullend (bodem)onderzoek nodig is. Ook moet Rijkswaterstaat – door de hoge kosten van de herstelwerkzaamheden – een Europese aanbesteding organiseren. Dat betekent dat Rijkswaterstaat bepaalde richtlijnen van de Europese Unie moet volgen. Dit kost extra tijd.

Inloopbijeenkomst voor omwonenden

Rijkswaterstaat organiseert op donderdag 19 april een inloopbijeenkomst in Het Muntgebouw aan de Leidseweg. Tussen 17.00 en 20.00 uur wordt er informatie gegevens over de huidige stand van zaken, de verwachte werkzaamheden en de globale planning van het project.

7 Reacties

Reageren
 1. Thijs

  Dus vanaf 2014 kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan en ook de komende 2 jaar blijft het gevaarlijk omdat er europees aanbesteed moet worden. Dan hebben we het over een bedrag van 5,5 miljoen om 150 meter kade op te knappen !!!

 2. Henk

  Misschien erg naïef van me, maar waarom moet dit zo duur zijn en zo lang duren? Als je ziet wat ze uit de grond kunnen stampen voor enkele tonnen in een paar maanden. En dit kost dan miljoenen over een aantal jaar?

 3. Jasper

  Anders pak jij het ff op Thijs voor 40k, dan zitten we mooi onder de aanbestedingsgrens. Wel graag dit jaar af dus even aanpoten daar..

 4. rob

  Wat een waardeloos bestuur hier weer. Een van de mooiste plekken van Utrecht waar je aan het water kunt zitten zo laten versloffen. En het alleen op de duur van de aanbesteding gooien is ook kul. Het naastliggende gedeelte van de Munt was al jaren afgesloten voor de muntkade in het geheel met hekken werd omringd.

 5. Lombokker

  R i j k s – w a t e r – s t a a t . (diepe zucht)

 6. Jan

  Dit is echt belachelijk

  Sinds oktober 2014 staan er hekken. En dan nog 2 jaar? 6 jaar lang dus afgesloten met hekken om verzakkingen op te pakken. Terwijl het gewoon de verantwoordelijkheid wss van rijkswaterstaat om dit te onderhouden en voorkomen

  En dan heb je ook nog van die grapjassen als @jasper die bij rijkswaterstaat werken en dit proberen te bagataliseren.

  Dit is echt falen van de overheid van de hoogste orde

 7. WP

  Onvoorstelbaar dit…. Rijkswaterstaat geeft er niet om… Geen prioriteit, want geen hoofdvaarweg 🙁
  De Merwede graag als de wiedeweerga naar de gemeente. RWS geef alsjeblieft gewoon een zak geld mee voor al het achterstallig onderhoud wat jullie al jaren geleden hadden moeten uitvoeren en dan kan de gemeente het aanpakken! Rijkswaterstaat maakt het veel te gecompliceerd…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).