Muntsluis vijf weken afgesloten vanwege werkzaamheden | De Utrechtse Internet Courant Muntsluis vijf weken afgesloten vanwege werkzaamheden | De Utrechtse Internet Courant

Muntsluis vijf weken afgesloten vanwege werkzaamheden

Muntsluis vijf weken afgesloten vanwege werkzaamheden
De gemeente start 18 april met onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek van de Muntsluis. De doorgaande fietsroute over de sluizen wordt daarom ongeveer vijf weken afgesloten. Zowel fietsers als voetgangers worden in deze periode omgeleid.

De gemeente start 18 april met onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek van de Muntsluis. De doorgaande fietsroute over de sluizen wordt daarom ongeveer vijf weken afgesloten. Zowel fietsers als voetgangers worden in deze periode omgeleid.

De omleidingsroutes gaan over de Muntbrug en de Spinozabrug. De aangrenzende delen van de fietsroute, zoals de Keulsekade en de Kanaalweg zijn afgelopen tijd al aangepakt. Met het doortrekken van deze fietsroute over de Muntsluis, worden deze delen met elkaar verbonden.

In tegenstelling tot het rode asfalt, wat meestal gebruikt wordt, is op deze plek gekozen voor gebakken klinkers, passend bij het historische karakter van de sluizen.

8 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Raar dat ze geen route openlaten voor voetgangers. Als je van Kanaalzicht naar Buurten wil (normaal 2 minuten), moet je nu minimaal 15 minuten oplopen. Dat is vrij gortig.

 2. Marcus

  De ervaring leert dat werkzaamheden aan de sluizen en bruggen aldaar altijd veel langer duren als gepland. Dus ik gok op half mei ergens. Of zelfs na de vakantie.

 3. Ronald

  Oh jammer, juist die oncomfortabele hobbelklinkertjes hadden wel vervangen mogen worden.

 4. Peter Tol

  We bestraten een brug zonder direct aanwonenden vanwege het monumentale karakter, en we asfalteren iets verderop een straat met een monumentaal karakter waar de overgrote meerderheid van aanwonenden tegen asfalteren is. Utrecht maken we samen (we als in ambtenaars, aannemers en projectontwikkelaars).

 5. Marco Tensen

  “In tegenstelling tot het rode asfalt, wat meestal gebruikt wordt, is op deze plek gekozen voor gebakken klinkers, passend bij het historische karakter van de sluizen.”

  Bijzonder dat deze keuze is gemaakt. Veel bewoners van de Leidseweg hebben duidelijk gekozen voor klinkers ipv asfalt, om het historische karakter van deze straat te bewaren…. Inmiddels zijn de oude klinkers weggehaald (oktober 2015). We zijn maanden verder en er ligt nog steeds geen rood asfalt. Eigenlijk is het een onduidelijk zooitje (sorry voor mijn taalgebruik) geworden. Fietsers en automibilisten kunnen de verkeerssituatie niet goed inschatten waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan.

  Toch maar klinkers dan…. 🙂

 6. Bram de Goede

  ben benieuwd of ook de ophaalbrug gerestaureerd wordt en weer open kan, zoals nu gebeurd met de Muntbrug. Als de spuisluis onder de ophaalbrug wat opgeschoven zou worden aan de andere kant van de brug ontstaat een mooie haventje voor kleine boten. Op de dam kan dan een fietspad aangelegd worden.

 7. Klaas Rusche

  Wordt er ook iets aan de doorgeroeste hekken gedaan?

 8. Jelle

  Mooi die klinkertjes. En logisch dat er bij de Leidscheweg voor asfalt is gekozen: dat is een fietssnelweg, i.t.t. deze sluis.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).