Muziek Staffhorst weer terug in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Muziek Staffhorst weer terug in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Muziek Staffhorst weer terug in Utrecht

Muziek Staffhorst weer terug in Utrecht
Muziek Staffhorst in 1990 (Het Utrechts Archief)
Muziek Staffhorst keert na vier jaar terug in Utrecht, dit meldt RTV Utrecht. Het bedrijf ging in 2013 failliet. Op het Willem van Noortplein zal 19 november de winkel ‘Muziek Staffhorst Vinyl’ de deuren openen. 

Muziek Staffhorst keert na vier jaar terug in Utrecht, dit meldt RTV Utrecht. Het bedrijf ging in 2013 failliet. Op het Willem van Noortplein zal 19 november de winkel ‘Muziek Staffhorst Vinyl’ de deuren openen. 

Eigenaar Martin Staffhorst is de kleinzoon van de oprichter van Muziek Staffhorst. Vanaf 1937 groeide de winkel uit tot een begrip in Utrecht en omgeving. Staffhorst had drie panden in bezit op de Catharijnekade, Drieharingenstraat en op de hoek van Vredenburg, waar tegenwoordig Stadsbrasserie de Utrechter in zit.

In de muziekwinkel zal ook een wijnhandel en slijterij komen, in samenwerking met een bedrijf uit de Bilt. “Naast het feit dat het een commercieel verhaal moet zijn, zit er wel een stukje emotie in”, vertelt Staffhorst aan RTV Utrecht. “Het is precies tachtig jaar geleden dat grootvader begon. Ik heb met mijn ouders boven die winkels gewoond en dan krijg je muziek wel redelijk in je DNA.”

In de winkel kunnen klanten zelf vinylplaten beluisteren, vandaar de uitbreiding van de naam ‘Muziek Staffhorst Vinyl’. “Vroeger was het zo dat je de grammafoonplaten dan aan de winkelbediende gaf en die zette hem voor je op. Wij vertrouwen onze gasten en we moeten allemaal van dat stukje muziek genieten, dus de platenspeler staat omgedraaid.”

 

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Edwin

  Wat een geweldig idee! Het sluit aan bij het eerder getoonde zakelijk inzicht en Staffhorst’s vernieuwingsdrang! Dit moet wel een succes worden! Begrijp niet dat niemand eerder op dit lumineuze idee gekomen is!

 2. wimutrecht

  Van 1934 tot einde jaren 90 van de vorige eeuw was er een slijterij “Staffhorst” aan de Burgemeester Reigerstraat 41. In die zin een voortzetting van wat er al eens was. Jan Zeij was de gedreven winkelier aan het einde van de oorlog.

 3. JaJaZo

  Dit klopt niet Wim.

 4. Charley

  Muziek Staffhorst electronica in het Vinkepand en de platenzaken zijn destijds verkocht aan RAF Amsterdam; dus hier geen sprake van faissement.

 5. Rob

  Dicht in de buurt waar Staffhorst weer opnieuw gaat beginnen, was vroeger ook een vestiging van Staffhorst, aan de Anth. Matthaeuslaan.

 6. Mia

  Het bericht van Wim klopt niet want Jan Zeij heeft tot 1978 meer dan 40 jaar de Staffhorst zaak aan de Burg. Reigerstraat geleid.

 7. Mia

  Dat klopt niet Wim want Jan Zeij (mijn vader) is in het jaar 1978 met pensioen gegaan nadat hij meer dan veertig jaar de slijterij -wijnhandel op de Burgermeester Reigerstraat geleid heeft. Het doet me plezier om dit te lezen. We hebben er vele jaren met het gezin gewoond.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).