Muziekplein Utrecht krijgt na de zomer nieuwe inrichting | De Utrechtse Internet Courant Muziekplein Utrecht krijgt na de zomer nieuwe inrichting | De Utrechtse Internet Courant

Muziekplein Utrecht krijgt na de zomer nieuwe inrichting

Muziekplein Utrecht krijgt na de zomer nieuwe inrichting
Beeld: Google Maps
Het Muziekplein in Terwijde wordt na de zomer opnieuw ingericht. Op het plein komt meer ruimte voor groen, worden sporttoestellen geplaatst en er komt een jongerenplek. Ook kunnen buurtbewoners stemmen over welke speeltoestellen er worden geplaatst.

Het Muziekplein in Terwijde wordt na de zomer opnieuw ingericht. Op het plein komt meer ruimte voor groen, worden sporttoestellen geplaatst en er komt een jongerenplek. Ook kunnen buurtbewoners stemmen over welke speeltoestellen er worden geplaatst.

Eerst was er sprake dat het plein bebouwd zou worden. Echter bleek dit niet haalbaar. De gemeente heeft daarom besloten het plein opnieuw in te richten. Over tien jaar zal er nog een keer gekeken worden of er alsnog gebouwd gaat worden op het plein.

Bij de herinrichting komt er meer ruimte voor groen op het plein. Door de plaatsing van gras en bomen komt er ruimte voor spelen en recreatie. Ook het Tiny Forest, dat in 2017 werd geplaatst voor de schoolkinderen zal blijven.

Evenementen en speeltoestellen

Op de plek waar eerst gebouwd zou gaan worden komt nu een activiteiten- en evenemententerrein. Er komen voetbaldoelen, baskets, speelelementen en tribunes van het buurtinitiatief The Outsiders. Op deze plek kunnen ook evenementen als kermissen of circussen plaatsvinden.

Naast het activiteitenterrein komt er een sportplek met toestellen, een jongerenplek met een huisje naar ontwerp van The Outsiders, en een speeltuin. Buurtbewoners kunnen stemmen op welke speeltoestellen er komen. De herinrichting betekent wel dat de auto’s die nu op het plein parkeren straks ergens anders heen moeten. Volgens de planning wordt de herinrichting dit najaar uitgevoerd.

5 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Onbegrijpelijk dat vlak naast het station geen appartementen worden gebouwd.Als je echt ov wil stimuleren moet je juist daar hoogbouw doen…

 2. JdV

  Ik wist niet dat we een Muziekplein hebben in Utrecht, maar toen las ik dat het in Leidse Rijn was.

 3. Biek Rakker

  Dus het bestaande Tiny Forest bij de Amsterdamsestraatweg (Daalsepark), dat door bewoners wordt onderhouden, moet per sé worden bebouwd, terwijl aan de Croeselaan woningen worden gesloopt ten behoeve van een parkje, en het is niet haalbaar om een braakliggend stuk grond in Leidsche Rijn te bebouwen, dus maken ze er maar een Tiny Forest van? Wat een achtelijk gepruts van de gemeente weer.

 4. Bill

  Inderdaad bizar dat hier geen hoogbouw wordt gepleegd, verdichting rond de stations is een must om de groei van de bevolking op te vangen. Juist in Leidsche Rijn kan die verdichtingsslag nog worden gemaakt!

 5. Koel Hoofd

  De gemeente heeft de bek vol over duurzaamheid en milieu, maar snapt geen moer van wat duurzame ontwikkeling nou eigenlijk is. Ze weten wel alles van kapitaalvernietiging, geldverspilling en hyper politieke correctheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).