Ook St. Antonius Ziekenhuis schaalt reguliere zorg met 15 procent af Ook St. Antonius Ziekenhuis schaalt reguliere zorg met 15 procent af

Naast UMC en Diakonessenhuis schaalt ook St. Antonius Ziekenhuis reguliere zorg af

Naast UMC en Diakonessenhuis schaalt ook St. Antonius Ziekenhuis reguliere zorg af
Vanwege de snelle en grote toename in het aantal coronapatiënten voelt nu ook het St. Antonius Ziekenhuis zich genoodzaakt om de reguliere zorg met 15 procent af te schalen. Niet-acute operaties verplaatsen ze naar een later moment. Spoedoperaties gaan wel door.

Vanwege de snelle en grote toename in het aantal coronapatiënten voelt nu ook het St. Antonius Ziekenhuis zich genoodzaakt om de reguliere zorg met 15 procent af te schalen. Niet-acute operaties verplaatsen ze naar een later moment. Spoedoperaties gaan wel door.

“Een vervelende maar noodgedwongen maatregel die we moeten nemen”, zegt Luc Demoulin van het St. Antonius Ziekenhuis. “We hebben zo lang mogelijk geprobeerd om alle reguliere zorg gewoon te blijven verlenen, ondanks de toename van coronazorg. Niets is immers vervelender voor een patiënt dan te horen dat je operatie moet worden uitgesteld. Helaas zitten we nu aan de grens van ons kunnen en nemen we deze maatregel om de zorg die we wél leveren goed en veilig te kunnen leveren.”

Het ziekenhuis gaat met deze maatregelen mee in het beleid van het UMC Utrecht en het Diakonessenhuis. Deze ziekenhuizen lieten eerder al weten de reguliere zorg af te schalen.

Medisch verantwoord

De ziekenhuizen beloven per patiënt zorgvuldig te kijken naar wat de opties zijn. Afschalen en uitstellen gebeurt dus alleen wanneer dit medisch verantwoord is. Patiënten die niet worden gebeld, kunnen er in principe vanuit gaan dat hun operatie of afspraak gewoon op de geplande datum doorgaat.

Spoedeisende zorg gaat altijd en voor iedereen door, zo willen de ziekenhuizen benadrukken. Ook proberen ze zo veel mogelijk zorg op afstand te verlenen.

Dringende oproep

“Wij kunnen dit als ziekenhuis niet alleen en doen daarom een dringende oproep aan iedereen: houd die 1,5 meter afstand en blijf thuis bij klachten”, voegt Demoulin toe. “Alleen dan kunnen we de toestroom van coronapatiënten in het ziekenhuis aan en ook nog zoveel mogelijk andere zorg blijven bieden die zo hard nodig is. Alleen met elkaar kunnen we voorkomen dat de coronazorg weer de overhand krijgt in ziekenhuizen.”

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
  1. Lombokker

    Fijn hoor, al die mensen die het beter denken te weten. Zouden die nu ook allemaal heel principieel weigeren om te worden behandeld, als er bij hen corona wordt geconstateerd?

  2. Theo

    Wat een akelige opmerking, Lombokker.
    Denk jij te kunnen bepalen wie wel en wie niet voor zorg in aanmerking komt?
    Afhankelijk van politieke voorkeur, misschien?

  3. Nicolette30

    Het is zo, dat een bepaalde groep, maling aan alle Corona regels heeft. Ik vraag mij ook af, hoe hun zouden reageren, als hun zelf, of directe dierbare, deze virus zouden krijgen. Zouden ze zich dan wel aan de regels gaan houden?

  4. Lombokker

    @Theo

    Hoezo akelige opmerking? Ik stel hier alleen een retorische vraag aan mensen die zich naar mijn mening egoïstisch en asociaal opstellen.

    Ik pleit er ook helemaal niet voor om hen zorg te onthouden. Ik vraag mij alleen af of zij zo consequent zouden zijn om daar van af te zien als er bij hen corona wordt geconstateerd.

    Wat dat met politieke voorkeur te maken heeft begrijp ik overigens niet.

  5. Koel Hoofd

    @Theo, door het afschalen reguliere zorg krijgen corona patienten voorrang.
    En dat gaat uiteindelijk ten kosten van patienten in de reguliere zorg.
    Deze tweede corona 2 golf had echt voorkomen kunnen worden….

    on topic
    Heel veel sterkte zorg medewerkers!
    Zij kunnen nu de puinzooi van het hedonisme weer gaan opruimen.
    Stank voor door dank voor hun harde werken tijdens de eerste golf.

  6. drexciya

    Fijne opmerkingen weer hier. De schuld ligt echter, in de eerste plaats, bij Rutte, die het aantal bedden in de zorg heeft weten te reduceren, ondanks de steeds toenemende kosten (en premies). In het recente verleden zaten we al, af en toe, met vergelijkbare situaties, maar dat wordt voor het gemak even genegeerd.

    Het verdeel en heers beleid van Rutte heeft, wat dat betreft, zijn vruchten afgeworpen. Lekker de schuld afschuiven, en niet de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen foute beleid.

  7. Uuutje

    @ drexciya

    De schuld ligt in de eerste plaats bij mensen, die hun handen niet wassen, veel te veel sociale contacten er op na houden, die ziek/ besmet de deur uit gaan en zich mengen onder niet zieke mensen, mensen die zieke/ besmette familieleden hebben en alsnog niet in quarantaine gaan EN GEEN AFSTAND HOUDEN. Daar ligt het eigenlijke probleem.

    Het is toch allemaal vrij helder en duidelijk. Daar kan je de overheid niet verantwoordelijk voor maken. Jij bent zelf de oplossing. De overheid treed op als mensen dat zelf niet doen. In het algemeen belang.

    We hebben sinds 1945 bij lange na niet in een dergelijke situatie gezeten.

    Nog een keer: COVID = GEEN GRIEP.

  8. wollie

    ik kan me geen maatregel mbt zorguitgaven herinneren waarvan de oorsprong bij mark rutte lag. hij is projectmanager, geen visionair.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).