Nachtclubs blijven voorlopig gesloten: ‘Dit leidt tot veel onzekerheid’ Nachtclubs blijven voorlopig gesloten: ‘Dit leidt tot veel onzekerheid’

Nachtclubs blijven voorlopig gesloten: ‘Dit leidt tot veel onzekerheid’

Nachtclubs blijven voorlopig gesloten: ‘Dit leidt tot veel onzekerheid’
Stockfoto
Discotheken en nachtclubs blijven voor onbepaalde tijd gesloten. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de veertiende coronapersconferentie van het kabinet. Dit gebrek aan perspectief leidt tot veel onzekerheid in de branche. Dat zegt Jorn Lukaszczyk, mede-eigenaar van de Utrechtse club BASIS en voorzitter van belangenvereniging Nachtbelang.

Discotheken en nachtclubs blijven voor onbepaalde tijd gesloten. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de veertiende coronapersconferentie van het kabinet. Dit gebrek aan perspectief leidt tot veel onzekerheid in de branche. Dat zegt Jorn Lukaszczyk, mede-eigenaar van de Utrechtse club BASIS en voorzitter van belangenvereniging Nachtbelang.

Het nieuws kwam voor Lukaszczyk overigens niet als een verrassing. “Maandag ben ik voor het eerst sinds het begin van de coronamaatregelen om tafel gaan zitten met de verantwoordelijke ministeries. Uit dat gesprek kwam al naar voren dat we de deuren nog langer gesloten moeten houden.”

Lukaszczyk noemt het wel een belediging dat het onderwerp tijdens de persconferentie weinig aandacht kreeg. “Het is voor de ondernemers en veel jongeren een groot onderdeel van het leven. Om dat dan in zo weinig zinnen te benoemen vind ik echt een belediging.” Hij krijgt hierdoor het idee dat het heropenen van discotheken en nachtclubs niet urgent genoeg is. “Er wordt niet onderzocht hoe we wel de deuren weer kunnen openen.”

Lukaszczyk vindt ook dat nu het idee wordt gewekt dat de horeca de grote boosdoener is, terwijl de meeste besmettingen in de privésfeer plaatsvinden.

Grote zorg

Dansen op een stoel is overigens geen optie voor Lukaszczyk. “Onze core business is dat mensen kunnen dansen op harde muziek. Zolang dat niet kan heeft het voor ons geen zin om de deuren te openen.”

Voor BASIS betekent het uitstel tot dusver nog weinig. “Wij houden het nog wel even vol.” Maar het gebrek aan perspectief is voor collega-ondernemers wel een reden tot grote zorg.

Lukaszczyk is als voorzitter van Nachtbelang maandag dus voor het eerst om tafel gaan zitten met de verantwoordelijke ministeries. Deze gesprekken gaan in de toekomst vaker plaatsvinden. “Ik ben blij dat we nu in gesprek zijn. Ons doel tijdens die gesprekken is om de clubs zo snel mogelijk weer open te krijgen.”

7 Reacties

Reageren
 1. Jeroen

  Ziekenhuis- en IC opnamen blijven laag. Dat waren toch de factoren op basis waarvan verdere versoepeling zou worden doorgevoerd? Nu is plots alleen het aantal besmettingen leidend. Ik snap het eerlijk gezegd niet zo goed meer. Als iedereen die naar een club wil eerst even moet reserveren dan kunnen uitbraken (onder jonge mensen) goed worden gecontroleerd lijkt me. Waarom nog langer gesloten houden?

 2. Perez

  Wat moeten mensen eigelijk in nachtclubs,,kabaal herrie
  In de nacht moet je slapen

 3. Rob

  Clubs en discotheken zijn echt niet de plek waar je wezen moet.
  Besmettings gevaar is zeer groot in afgesloten ruimtes ( denk nog even aan de apres skie clubs waar het begonnen is .maar dat zijn we kennerlijk vergeten,, geniet van de buitenlucht neem een kleedje en drankje en spreek af op een plek waar het gevaar kleiner is..echt! Eens kunnen we weer dansen zonder bang te zijn op besmetting.

 4. Bart

  Acht het is niet alsof de Utrechtse nachtclubs zich momenteel zo goed aan de maatregelen houden.
  Club Poema moest voor een maand dicht wegens overtreding van de corona maatregelen, de Back&Fourth geeft ‘s nachts achter gesloten deuren feestjes waar niet tegen wordt opgetreden. Is Club BASIS het enige nette jongetje van de klas?

 5. SamR

  “Lukaszczyk vindt ook dat nu het idee wordt gewekt dat de horeca de grote boosdoener is, terwijl de meeste besmettingen in de privésfeer plaatsvinden.”

  Ja, dat haalt je de koekoek als de clubs gesloten zijn en mensen (tot nu toe) vooral op het terras zaten ipv. binnen. Dan heb je in de horeca niet zoveel besmettingen nee.

 6. S.aai

  @Perez
  Mensen doen dat om plezier te hebben, ken je dat woord….plezier?
  Ga jij maar gewoon om 7 uur naar bedje toe, en laat het stappen/uitgaan maar aan normale mensen over.

 7. Thijs

  Ik ben benieuwd wanneer de eerste illegale Grapperhouse Parties de kop opsteken.

  En zal de overheid dan ook met mildheid en genade optreden als men wel de intentie heeft om afstand te houden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).