Nationaal Hitteplan en code geel in regio Utrecht vanwege tropische warmte Nationaal Hitteplan en code geel in regio Utrecht vanwege tropische warmte

Nationaal Hitteplan en code geel in regio Utrecht vanwege tropische warmte

Nationaal Hitteplan en code geel in regio Utrecht vanwege tropische warmte
Archieffoto. Foto: Robert Oosterbroek
Het KNMI heeft voor woensdag in onder meer de regio Utrecht code geel afgekondigd, omdat het waarschijnlijk tropisch warm wordt. Het RIVM heeft op zijn beurt besloten vanaf 10 augustus het Nationaal Hitteplan in werking te laten treden.

Het KNMI heeft voor woensdag in onder meer de regio Utrecht code geel afgekondigd, omdat het waarschijnlijk tropisch warm wordt. Het RIVM heeft op zijn beurt besloten vanaf 10 augustus het Nationaal Hitteplan in werking te laten treden.

Volgens de website Weeronline wordt het woensdag in Utrecht zo’n 30 graden Celsius. De dagen daarna wordt het mogelijk zelfs nog iets warmer. Volgens de voorspelling daalt het kwik pas op maandag weer onder de 30 graden Celsius.

Het RIVM heeft na overleg met het KNMI besloten om vanaf woensdag het Nationaal Hitteplan te activeren. Dit blijft waarschijnlijk tot na het weekend actief. Het RIVM zegt hiermee organisaties, professionals en mantelzorgers te informeren over de verwachte hitte.

Kwetsbare groepen

“Zij kunnen daar rekening mee houden in de ondersteuning van en omgang met kwetsbare groepen, zoals ouderen en kleine kinderen. Zo helpen zij ongemakken en gezondheidsproblemen verminderen en waar mogelijk voorkomen”, is te lezen op de website van het instituut.

Tot slot adviseert het RIVM om de komende dagen voldoende te drinken, lichamelijke inspanning tijdens de warmste momenten van de dag te beperken en het huis én hoofd koel te houden.

13 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Wie zijn toch die mensen…
  Die geen airco in hun huizen hebben. Geen vloerkoeling. Geen goede isolatie.
  De warmte gaat alleen maar toenemen de komende jaren. Investeer in koeling, energiebesparing. In plaats van andere uitgaven.

 2. passalacqua

  @JdV
  wie zijn toch die mensen…
  dat zijn mensen die niet zo briljant en succesvol (en wereldvreemd) zijn als u!

 3. Wendy

  @JdV…Wanneer je eens die grijze massa van je i werking zet vindt je vast her antwoord op je vraag

 4. Utrechtvoorutrecht

  @JdV Genant weer. Bedoelt u de mensen die er geen geld voor hebben (installeren en stroom voor koeken), het niet mogen (VVE, monument) of verhuurders? Wat een stumpers, he!

  Mooi ook dat u airco’s in één zin noemt met energiebesparing. Lekker los van de realiteit!

 5. Massegast

  Code dit, code dat. Overdrijven is ook een kunst. Inderdaad, vooral het hoofd koel houden.

 6. Hans

  @ JdV
  Zelden zoveel arrogantie ontmoet als in jouw bijdrage.

 7. W.

  @Massegast: waar is Koel Hoofd als je hem (of haar) nodig hebt?

 8. Geenstijl@Utrecht

  Als we nou allemaal eens gewoon goed op elkaar letten,net als vroeger,toen geluk nog heel gewoon was,dan komt het allemaal wel goed.

 9. Alex

  Ik ken ze ook niet JVD. Verkeerde zuinigheid noemen ze dat!

 10. Massegast

  @W. — Koel Hoofd heeft echt recht op vakantie hoor. Na zoveel reacties en nog wel onbezoldigd. Intussen spring ik als ‘vakantiewerker’ in. De good old days zullen we maar zeggen.

 11. Hetty

  Dit artikel over Code Geel en over het hoofd koel houden, veroorzaakt alleen maar meer hitte, zoals te lezen is in alle commentaren. Mensen, houd ook in de commentaren graag de hoofden koel. En niet alleen tijdens Code Geel…

 12. Koel Hoofd

  @W@Massegast
  Koel Hoofd heeft het hoofd zo koel dat een ijskoude stilte richting JdV passend is.

 13. buurtbewoner

  @JdV
  indirect pochen met je spulletjes, toppunt van sneu

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).