Negen aanhoudingen bij verkeerscontrole in en rond centrum | De Utrechtse Internet Courant Negen aanhoudingen bij verkeerscontrole in en rond centrum | De Utrechtse Internet Courant

Negen aanhoudingen bij verkeerscontrole in en rond centrum

Negen aanhoudingen bij verkeerscontrole in en rond centrum
Bij een verkeerscontrole in en rond het centrum van Utrecht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag negen mensen aangehouden voor het rijden onder invloed. Dat meldt wijkagent Emile Vermeulen via Twitter.

Bij een verkeerscontrole in en rond het centrum van Utrecht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag negen mensen aangehouden voor het rijden onder invloed. Dat meldt wijkagent Emile Vermeulen via Twitter.

In totaal moesten 1309 mensen een test ondergaan. Negen daarvan zijn dus aangehouden omdat ze onder invloed waren van drank, drugs of een combinatie van beide. Twee bestuurders moesten het rijbewijs inleveren.

7 Reacties

Reageren
  1. Robert

    De politie is de noodzakelijke hoeder van de burgerlijke moraal; het hoge percentage te hoge promillages bij (deze) grootscheepse controle is symptomatisch voor het lage burgerbesef dat er de afgelopen jaren is ingeslopen tengevolge van te weinig toezicht. Ik ben zo verschrikkelijk blij dat de politie meer, en meer daadkrachtig in beeld komt, nadat de organisatie zich – in mijn beleving – vooral had beziggehouden met blauw achter het bureau. (Blauw slaat hier op het uniform, niet op een kennelijk staat)

  2. Toine Goossens

    Veel politici denken dat het wel goed gaat met de veiligheid in Nederland. Mensen vertrouwen elkaar, je ziet het overal gebeuren.

    Ik een samenleving echter, waar iedereen, iedereen vertrouwt, schuiven de verrader, de oplichter en de overtreder al het voordeel naar zich toe.

    Strikte handhaving is een essentieel onderdeel van de vertrouwenssamenleving. Dat betekent toezicht, dat betekent gezien worden, dat betekent herkend worden, dat betekent niet anoniem zijn.
    Zolang privacy adepten en – goeroes de besluitvorming rondom het bescherming van die privacy domineren, is handhaving dweilen met de kraan open. Dat zal veranderen.

    Over 10 á 20 jaar loopt iedereen met een chipje in het lijf rond en is er overal gezichtsherkenning. Dan is het niet meer mogelijk om de kluit te belazeren.

  3. Frits

    Als binnenstadsbewoner,,,ganzenmarkt eo zie ik regelmatig mensen dronken in hun auto stappen

  4. JdV

    @robert: 99.3% van de gecontroleerden was prima in orde. Welk hoog percentage? Je klinkt wat verwart. Wel veel meer verwarde personen op straat tegenwoordig.

  5. trebor

    Goed werk heren !
    Dit moet veel vaker gebeuren
    En een dergelijke aktie zoals die in Rotterdam afgelopen week ,het in beslag nemen van auto,s verkregen uit criminele activiteiten in samenwerking met de belastingdienst en het fiod zal ook hier in utrecht niet misstaan .
    Wand dit is een doorn in het oog van alle utrechters die zich wel ordelijk gedragen .

  6. Wouter

    @Toine Goossens: Het uitgangspunt van (strikt) handhaven lijkt mij wantrouwen, in plaats van vertrouwen, anders zou je het niet nodig achten. Strikte handhaving is eerder een essentieel onderdeel van een controlesamenleving gebaseerd op wantrouwen, niet van een vertrouwenssamenleving. Zeker als dat betekent dat iedereen te allen tijde herkenbaar, controleerbaar en bestrafbaar is, iets wat je als samenleving volgens mij nooit moet willen, maar dat terzijde.

  7. Toine Goossens

    @Wouter,

    Het lijkt tegenstrijdig, maar is het niet. In een samenleving die misbruik maken van die samenleving gedoogd, gaan steeds meer mensen misbruik maken. Het is namelijk een aantrekkelijke strategie.
    De vertrouwenssamenleving kan en mag niet gedogen. Zij dient een duidelijke streep te trekken. Die streep heeft als doel dat iedereen zich gedraagt op basis van vertrouwen.
    Strikte handhaving is niet veel handhaving, maar handhaving op basis van het schenden van vertrouwen.

    In dorpen van 70 80 jaar geleden was dat een automatisme. Iedereen was gekend, en de kans dat je werd gezien was hoog. De openbare ruimte was redelijk veilig. Alles wat niet geoorloofd was gebeurde achter de voordeur. In de huidige tijd is de openbare ruimte lang niet meer veilig. Kijk naar de hekken en barrières die de huidige samenleving domineren. Kijk ook naar toezicht en bescherming bij grote festiviteiten. Denk b.v. naar het betasten van vrouwen tijdens drukte. Als je je niet gezien voelt, durf je alles.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).