‘Negentien geradicaliseerde moslims uit Utrecht actief gevolgd’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Negentien geradicaliseerde moslims uit Utrecht actief gevolgd’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Negentien geradicaliseerde moslims uit Utrecht actief gevolgd’

‘Negentien geradicaliseerde moslims uit Utrecht actief gevolgd’
Archieffoto politie station Utrecht Centraal
Er worden 19 geradicaliseerde moslims gevolgd in Utrecht, dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. De personen vallen onder de Persoonsgerichte aanpak voorkoming radicalisering en extremisme (PGA).

Er worden 19 geradicaliseerde moslims gevolgd in Utrecht, dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. De personen vallen onder de Persoonsgerichte aanpak voorkoming radicalisering en extremisme (PGA).

Het is de eerste keer dat in kaart wordt gebracht hoeveel mensen onder deze PGA vallen. Utrecht is één van de gemeenten waar extra geld beschikbaar is voor het in de gaten houden van deze personen door verschillende instanties.

De krant schrijft dat in Amsterdam (59), Rotterdam (38) en Den Haag (‘enkele tientallen’) meer personen worden gevolgd door gemeente en politie- en veiligheidsdiensten. Ook in Arnhem (20) worden meer mensen gevolgd. Niet alle gemeenten gaven de precieze cijfers over het aantal personen met een PGA.

6 Reacties

Reageren
 1. Theo

  Hebben we er hier maar negentien? vraag ik me dan af.

 2. Scherpschutter

  @Theo 11/10/2018 – 9:35

  Natuurlijk niet. Dat staat er ook niet. Er staat dat er 19 een PGA aan de broek hebben. Niet dat er maar 19 geradicaliseerde moslims zijn. Dat zijn twee verschillende zaken.

  Er zullen in werkelijkheid veel en veel meer geradicaliseerde moslims zijn en ongetwijfeld dat de veiligheidsdiensten deze individuen (vermoedelijk honderden op de populatie van 30.000 in Utrecht) nauwlettend in de gaten houden.

 3. JdV

  100.000 geradicaliseerde moslims in NL. 380 gemeenten. 263 gemiddeld per gemeente. 19 daarvan worden gevolgd in Utrecht. Een indrukwekkende 7%. De andere 93% gaat lekker naar de El-Fitrah en loopt vogelvrij rond.

 4. B. Prik

  Grappig dat onderbuik rechts hier weer van alles roept, allemaal cijfers verzint, die weer eens nergens op gebaseerd zijn. Lekker weer mensjes bang maken, De inmiddels geijkte tactiek van online trollen die er een dagtaak van gemaakt hebben om op zo’n beetje alle nieuwsites de hele dag door onder zo’n beetje ieder nieuwsbericht hun rechtse gal te spuwen.

  Jullie denken dat niemand het opvalt dat jullie met een paar mensjes de publieke opinie aan het beïnvloeden zijn?

  Is het jullie ook niet opgevallen dat jullie zo’n beetje nog de enige reaguurders over zijn? De rest, die beschikken over gezond verstand, zijn inmiddels al lang en breed afgehaakt. Niet alleen hier, maar ook bij andere nieuwsmedia. Misschien hadden jullie het nog niet door, maar mensen zijn weer massaal de artikelen zelf aan het lezen en niet jullie stupide reacties.

  Ballonnetjes is doorgeprikt.

 5. JdV

  @B.Prik: Goed om te zien dat u hier nog reageert en dus niet beschikt over gezond verstand.

 6. bee

  @B.Prik
  bij andere nieuwsmedia word de groep mensen die het zat zijn met die radicalen steeds groter.
  bij meer mensen gaan de ogen open .
  omdat jij het niet mee krijgt wil nog niet zeggen dat het niet zo is.
  meestal hebben mensen als jij al helemaal geen toekomstvisie over waar dit allemaal moet eindigen,hoe dit probleem blijft groeien zolang er niet tegen opgetreden word

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).