Nelson Mandelabrug in Utrecht 10 dagen afgesloten Nelson Mandelabrug in Utrecht 10 dagen afgesloten

Nelson Mandelabrug in Utrecht 10 dagen afgesloten voor al het verkeer

Nelson Mandelabrug in Utrecht 10 dagen afgesloten voor al het verkeer
Kruispunt bij de Nelson Mandelabrug
De Nelson Mandelabrug in Utrecht is vanaf 12 juni afgesloten voor al het verkeer. Pas op 22 juni kunnen automobilisten, fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer weer gebruik maken van de verbinding.

De Nelson Mandelabrug in Utrecht is vanaf 12 juni afgesloten voor al het verkeer. Pas op 22 juni kunnen automobilisten, fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer weer gebruik maken van de verbinding.

De afsluiting is nodig vanwege de werkzaamheden aan de nieuwe busbaan en fietstunnel die op deze plek komen. Vanwege deze werkzaamheden is de Kanaalweg, een van de hoofdfietsroutes van de stad, ook voor een jaar afgesloten.

De afsluiting van de Nelson Mandelabrug is van vrijdag 12 juni van 13.00 uur tot maandagochtend 22 juni 06.30 uur. De brug is in deze periode helemaal afgesloten en dus voor geen enkele weggebruiker toegankelijk. De verbinding wordt normaal veel gebruikt. Tijdens deze afsluiting is in de weekenden varen op het Merwedekanaal rondom en onder de brug ook niet mogelijk.

Tekst gat verder onder afbeelding

Artist impression. Bron gemeente Utrecht

Omleiding fietsers

Tijdens de afsluiting van de brug worden fietsers omgeleid via de Croeselaan. De Van Zijstweg en de Dr. M. A. Tellegenlaan zijn door de geplande werkzaamheden beperkt toegankelijk voor fietsers.

Omleiding auto en OV

Tijdens de afsluiting van de brug is de Dr. M.A. Tellegenlaan afgesloten en de Van Zijstweg beperkt bereikbaar. De Dichterswijk is via de Croeselaan bereikbaar. Het autoverkeer wordt omgeleid langs de werkzaamheden op het kruispunt Croeselaan. De bussen rijden via de Dichtersbaan, Vondellaan, Balijelaan.

Omleiding voetgangers

Tijdens de afsluiting van de brug worden voetgangers omgeleid via de Graadt van Roggenweg of anders via de Croeselaan of Veilinghavenkade richting Balijebrug.

Bekijk de omleidingsroutes hier op een kaart.

10 Reacties

Reageren
 1. Jeroen

  De Kanaalweg, “een van de hoofdfietsroutes van de stad”, was eerst al een half jaar afgesloten vanwege de warmteleidingen, nu voor een jaar afgesloten vanwege de tunnel en straks hoogstwaarschijnlijk weer een half jaar afgesloten voor het graven van de binnenhaven bij Wilhelminawerf, Ik ben benieuwd of iemand de gemeente ooit heeft verteld dat de Kanaalweg een van de hoofdfietsroutes van de stad is.

 2. Ed

  Daar liep ik dus net na de opening van de oorspronkelijke brug al rond 😉
  https://www.youtube.com/watch?v=A9eJ9TPVWd8

 3. Herman

  @Ed leuk filmpje, nog heel wat ruimte beschikbaar!
  Maar is de brug die jij bedoeld niet voorheen de Paul Krugerbrug, nu Sowetobrug, waar ook de tram over gaat?
  De brug die nu dicht gaat voor aanpassing is de Mandelabrug en die ligt tussen de van Zijstweg/Tellegenlaan, deze verbinden de Croeselaan met Overste Den Oudenlaan.. Dat is meer richting Nieuwegein.

 4. Koel Hoofd

  @Jeroen
  Ook aan hoofdfietsroutes moet wel eens gewerkt worden.

 5. Mark Dreef

  Gaat mooi worden!

 6. Jeroen

  @Koel Hoofd, zeker. Maar anderhalf jaar dicht in krap twee jaar? En dan verwacht ik dat de graafwerkzaamheden voor de Wilhelminawerf ook weer op een ander moment zullen plaats vinden waardoor het fietspad weer wordt afgesloten.

 7. WvR

  @Jeroen:
  En daar krijg je dan uiteindelijk iets voor terug: Een verbeterde hoofdfietsroute.

  De croeselaan was ook voor zeker 9 maanden (niet een half jaar) afgesloten vanwege diezelfde warmteleidingen. Ik woon op de croeselaan. 9 maanden geen bus, 9 maanden geen auto kunnen parkeren, 9 maanden overlast. Nooit iets voor terug gekregen, maar ik ga er van uit dat een hoop mensen in Utrecht er wel iets voor terug hebben gekregen.

  Als je iets wilt, moet jij of iemand tijdelijk een offer brengen. Dit is er een van. Dus ophouden met zeuren, en even die halve kilometer of 2 minuten extra fietsen opvreten, en niet zeuren.

 8. Herman

  @Koelhoofd, zie je het al voor je hoofdverkeersweg A2 Amsterdam – Utrecht 1,5 jaar dicht voor werkzaamheden?

 9. Erik

  @Herman:
  Inderdaad, de Nelson Mandelabrug is in 1990 geopend.

 10. Koel Hoofd

  @Herman
  Je gaat toch niet de nationale verkeersader A2 vergelijken met een in verhouding amper gebruikte lokale fietsroute? Dat slaat als een tang op een varken.
  Daarnaast, het verkeer op de A2 heeft jaren lang overlast gehad door de verbouwing van 2/3 naar 5. En waar men voor die verbouwing met 30 minuten van Utrecht op schiphol was, kost dat nu een uur.
  Automobilisten klagen nooit, die fietsende prinsesjes op erwtjes wel. Hoe zou dat nou komen?

  @Jeroen
  Je hoeft amper om te fietsen, waar heb je het over?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).