Nieuw asfalt voor Amsterdamsestraatweg en Vleutenseweg | De Utrechtse Internet Courant Nieuw asfalt voor Amsterdamsestraatweg en Vleutenseweg | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw asfalt voor Amsterdamsestraatweg en Vleutenseweg

Nieuw asfalt voor Amsterdamsestraatweg en Vleutenseweg
Archieffoto Amsterdamsestraatweg.
De gemeente Utrecht gaat nieuw asfalt aanbrengen op stukken van de Amsterdamsestraatweg en de Vleutenseweg. Dit gebeurt eerder dan gepland omdat er nu veel minder verkeer is door de coronamaatregelen. Zo veroorzaken de werkzaamheden minder hinder.

De gemeente Utrecht gaat nieuw asfalt aanbrengen op stukken van de Amsterdamsestraatweg en de Vleutenseweg. Dit gebeurt eerder dan gepland omdat er nu veel minder verkeer is door de coronamaatregelen. Zo veroorzaken de werkzaamheden minder hinder.

Het asfalteren van de Vleutenseweg is vandaag begonnen. De werkzaamheden moeten zaterdag klaar zijn. Volgende week is de Amsterdamsestraatweg aan de beurt. Die laatste straat is erg lang, de werkzaamheden vinden plaats tussen de Julianaparklaan en de Daalstraat. Het gaat daarbij om stukken waar het asfalt nu kapot is, dus er komt niet een volledige nieuwe laag op.

De huidige maatregelen rondom corona zorgen voor veel minder verkeer op deze drukke wegen. Daarom wordt er nu eerder gestart met de werkzaamheden zodat er minder overlast is.

10 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Leg gelijk extra verkeersdrempels aan !

 2. jan

  Ze zouden de boel toch herinrichten bij de ams?

 3. Wim

  Waarom herinrichten de straat heeft al gescheiden fietspaden ,voetpaden en midden overgangen, en psrkeerhavens
  Dit 200% veiliger dan het vroeger was toen het een weg was met niets gescheiden.
  Het probleem is de aso,s die zich niet behoorlijk gedragen.
  Camera ophangen en meteen de aso vastzetten ,HANDHAVEN.

 4. Coby

  Ik woon op de a,damstrweg zelf…. heeeeerlijk!! Maar allang èn hoogtijd voor wat KLEINE eenvoudige veranderig…..ZoWieZo… naar de 30 km p u !!!!! Los je bijna alle problemen mee op….incl. (betere) drempels …Fietspad alleen voor de fietsers!!! ….de rest op de weg….zal heel snel wennen en heel goed werken…de racers zullen wegblijven….werkt niet meer voor ze ,opgelost.! Fietser en scootmobielers zullen zo veel veiliger kunnen heen en weren…….. waarom is dit niet mogelijk?? 30km lost echt 99%van alle problemen op aldaar……..

 5. Hans

  Dat het asfalt van twee straten hersteld wordt, is nieuws?

 6. jan

  Beste Wim als je even zoekt op google ‘de gevaarlijkste straat van nederland’ dan zal je al snel zien dat de ams te boek staat als de meest onveilige straat van heel Nederland. Het is daarom belangrijk de openbare ruimte zo in te richten dat het verkeer zich wel moet aanpassen. Handhaven werkt beperkt en appelleert op een soort ‘heropvoeding’ methodiek die niet tot zelden werkt. Het is wel fijn dat de straat al verbeterd is, maar dit blijkt niet genoeg. Er kan nog steeds heel hard gereden worden en het overzicht is heel beperkt.

 7. JdV

  Beste jan. Als de amsterdamsestraatweg gevaarlijk is dan komt dat vooral doordat verkeersdeelnemers (snorscooters, fietsers, voetgangers) zich niet aan de regels houden. Een wegaanpassing is geen oplossing voor de domheid van verkeersdeelnemers die zonder te kijken al append tegen de rijrichting door het rood rijdend op fiets of scooter de straat onveilig maken.

 8. jan

  Hoe kan het dan dat het elders in de stad veiliger is? Denken jullie dat de betreffende personen zich alleen ophouden op de AMS? Maar goed we kunnen erover discussiëren. Zoek zelf even op de website van gemeente Utrecht naar het verkeersonderzoek wat ze recentelijk uitgevoerd hebben en lees de conclusies.

 9. Willem

  De amsterdamsestraatweg is verschrikkelijk om langs te lopen door al die racende driewieler scootertjes.

 10. Daan

  I hear noises right now from 10pm.. so I searched what the hell is going on. I guess this is it. And they are working during midnight… how can I sleep..?! can’t they work from early morning?!?!??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).