Nieuw Belgisch bierfestival in de Janskerk | De Utrechtse Internet Courant Nieuw Belgisch bierfestival in de Janskerk | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw Belgisch bierfestival in de Janskerk

Nieuw Belgisch bierfestival in de Janskerk
Foto: Wikipedia CC / Mauritsvink
Utrecht is weer een bierfestival rijker. In januari zal de Janskerk de locatie zijn voor Belgisch bierfestival Utrecht (BBF). Anja Netto, de organisator van het festival, is ook de oprichter van het bekende Streekbierfestival.

Utrecht is weer een bierfestival rijker. In januari zal de Janskerk de locatie zijn voor Belgisch bierfestival Utrecht (BBF). Anja Netto, de organisator van het festival, is ook de oprichter van het bekende Streekbierfestival.

Netto zegt de locatie van het BBF erg leuk te vinden. Eerder probeerde ze de kerk ook in de route van het Streekbierfestival te krijgen, maar toen liepen de concepten te ver uiteen. “Ik vond het een erg leuke locatie, dus bedacht om dan iets anders te organiseren.”

Netto organiseerde vaker festivals, maar richt zich de laatste tijd alleen nog maar op bierproeverijen en festivals. “Dat wordt steeds groter. Zelf ben ik ook bezig om een biertje te brouwen dat Bull and Bird Beer moet gaan heten. Een samenwerking met onder meer tattooshop The Ink Society uit Utrecht.”

Naast het nieuwe festival ontwikkelt Netto ook door aan het Streekbierfestival dat in november weer staat gepland. “Daar komen drie Utrechtse brouwerijen en een café bij.” Het Streekbierfestival is jaarlijks, meerdaags bierfestival met een lente en herfsteditie.

5 Reacties

Reageren
 1. Niels Bokhove

  “Netto zegt de locatie van het BBF erg leuk te vinden”: onnozeler kunnen we het niet maken! En dan de volgende zin: “Eerder probeerde ze de kerk ook in de route van het Streekbierfestival te krijgen, maar toen liepen de concepten te ver uiteen.” Welke concepten? Die van de kerk en van het festival? Zo ja, haal je de koekoek: een kerk is immers een kerk en geen kroeg.
  Alweer een festival! En ze blijken nog te groeien ook! Over een paar jaar wonen er 300.000 Utrechters in één groot en permanent festival. Laten we Utrecht dan maar gewoon omdopen in Festival (verschilt niet veel van “Vestingwal”, waarvan we nog wat resten hebben). “Waar woon je?” “In Festival.” En van de Domtoren maken we een tapzuil.

 2. Kok

  @Niels, hulde!
  ……en daar sluit ik me volmondig bij.
  Het gaat erop lijken dat de Utrechter zichzelf niet meer kan vermaken, althans dat willen alle zgn. “festivalmakers” ons doen geloven en men trapt er nog in ook. Wat een algemene, totaal niet- creatieve mentaliteit.

 3. Utrechtster

  Niels B. slaat de spijker op z’n kop, zijn stuk behoeft geen aanvulling!
  Alleen wel de hoop dat het B.B.F op tijd geregeld is voor de nieuwe studenten de stad betreden!
  Want zij moeten gelijk kennismaken met wat deze oude stad te bieden heeft: Bier(festivals) Eet(festivals)en “muziek”-podia, waardoor meerdere (historische)
  huizen staan te trillen dan wel scheuren; en dan bedoelen we niet Janine Jansen
  die haar muziekorganisatie heeft beeindigd.
  Maar waarom de nwe studentenlichting daarmee vervelen? Nee, het wachten is nu op het eerste Bull-en Birdfestival, dat hopelijk zorgt dat Utrecht “op de kaart” blijft. Iets voor de in de Hardebollenstraat?

 4. kilgoretrout

  Wat heerlijk om te zien dat de oud Utrechtse traditie om te doen alsof Utrecht een dorp is en zo snel mogelijk azijn te willen pissen over elk nieuw initiatief nog zo levend is.

 5. utrechtster

  Misschien een “nieuw” initiatief, maar zo bijzonder weinig origineel en zoooo van allemaal hetzelfde!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).