Nieuw deel Forum bij station Utrecht Centraal in gebruik genomen Nieuw deel Forum bij station Utrecht Centraal in gebruik genomen

Nieuw deel Forum bij station Utrecht Centraal in gebruik genomen

Nieuw deel Forum bij station Utrecht Centraal in gebruik genomen
Foto: CU2030
Mensen die over het Forum naar de tramhalte willen lopen kunnen nu gebruikmaken van de nieuwe doorgang tussen het Stadskantoor en het WTC. Dat meldt projectorganisatie CU2030.

Mensen die over het Forum naar de tramhalte willen lopen kunnen nu gebruikmaken van de nieuwe doorgang tussen het Stadskantoor en het WTC. Dat meldt projectorganisatie CU2030.

Het Forum is het langgerekte plein dat op 7,5 meter hoogte ligt tussen de Moreelsebrug, het Beatrixgebouw, station Utrecht Centraal en de Van Sijpesteijnkade. In februari van dit jaar begonnen de werkzaamheden aan het deel tussen het Stadskantoor en het WTC, en die zijn nu grotendeels afgerond.

Hierdoor is het Forum doorgetrokken tussen beide gebouwen naar de Van Sijpesteijnkade. Daarnaast zijn er op het nieuwe deel grote plantenbakken gemaakt en op de randen daarvan kunnen mensen zitten. Hierdoor heeft het nieuwe deel dezelfde uitstraling als het deel dat eerder al was opgeleverd.

Volgens CU2030 zijn bijna alle bouwhekken verwijderd, ook de hekken die voor de trap nabij de tramhalte stonden. In het nieuwe jaar worden de werkzaamheden afgerond.

29 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Ziet er gezellig uit hoor…Erg uitnodigend. LOL.

 2. Herman

  Daar wordt je niet vrolijker van, en daaronder is het nog erger

 3. Erwin

  Waarom zou ik daar willen zitten op de rand van een plantenbak..?!?!

 4. Koel Hoofd

  Goelag030
  Zielloos, zinloos, hopeloos…

 5. JdV

  Schitterend. Heel sfeervol. Helemaal niet een plem waar je als het donker is je onveilig voelt. Kun je prima lopen als vrouw alleen. Proest.

 6. Rik

  @Scherpschutter: ga toch verhuizen man met je azijn en enge wereldbeeld.

 7. Bernhard

  Heel erg mooi! Veel groen en warme tinten.

 8. Herman

  @Rik, los van vele andere posten vol met flauwekul, heeft hij in deze reactie toch gewoon gelijk?
  Als je die foto ziet dan zie je toch iets ongezelligs waar je niet voor je plezier heen wil?

 9. Erwin

  @rik: ss ís al verhuisd…

 10. Martijn

  Ik denk dat deze foto een vertekenend beeld geeft. Als je richting de Rabobank loopt is het al een stuk groener omdat daar de planten al een paar jaar staan en dus aardig gegroeid zijn.

 11. Dorine

  @Rik hij woont al niet meer in Utrecht. Waarschijnlijk wel in een heel suf dorp en heeft hij daar spijt van, want anders blijf je hier toch niet trollen? 🙂

 12. Theo

  @ Rik

  Onze scherpschutter heeft het Utrechtse al geruild voor Delfzijl. En nu is hij erachter gekomen dat het in Utrecht zo beroerd nog niet was.

 13. Alex

  Het is nog niet klaar met wat groen ziet het er misschien iets beter uit.
  Anders een paar terrassen uit de binnenstad hier naar toe verhuizen. Dan word het hier wat gezelliger, binnenstad bewoners krijgen meer nachtrust en politici kunnen zo uit hun kantoor de kroeg in duiken.

 14. Wim

  Kunnen al HC haters lekker in de regen naar het busstation dat wilde ze toch en nu ophouden met met zeuren.
  De fotograaf moet ook beter zijn best doen.

 15. Scherpschutter

  @Dorine

  Eerlijk gezegd; het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet 10 jaar eerder ben verhuisd naar het prachtige feëerieke boerendorpje waar ik nu heerlijk ruimtelijk en gevrijwaard van linkse-waan in alle rust woon.

  Vanaf volgend jaar ga ik bovendien 6 maanden in een zonnig en vrolijk oordje in het buitenland verblijven, maar maakt u zich geen zorgen hoor! Ook vanuit daar zal ik u blijven fungeren als het granieten episch centrum der rationeel gezond verstand, waar u zich aan vast kunt klampen als het u even begint te tollen in de gefantaseerde realiteit.

 16. Moniek

  En nu graag binnenkort nog trappen naar de perrons aan de Moreelsebrug…

 17. BdV

  De foto zal niet zijn bedoeld als sfeerbeeld, maar om aan te geven dat de werkzaamheden een heel eind zijn afgerond.

 18. Katja

  Nu nog wat bomen. Kon ook op de Moreelsebrug.

 19. Ted Danson

  @Scherpschutter: episch centrum? Episch slechte beheersing van je moedertaal. https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/epicentrum

  Verder is de situatie dat jij hier zeurt over een gebrek aan ‘gezelligheid’ vooral episch qua bespottelijkheid. Als er één plek in Utrecht past bij het wereldbeeld wat jij hier elke dag tentoonspreidt, is het deze barre, kale en efficiënte vlakte.

  Gelukkige kerst!

 20. Toine Goossens

  Heerlijk in zijn fijn boerendorpje @SS, een dorpje waar je afhankelijk bent van je buren als je het zelf niet red. Daar loont het om je iets aan te trekken van de tegenspraak die je krijgt.
  Dat zal in dat zonnige vakantieoordje net zo zijn. In je eentje ben je daar in no time verloren. Na een mand is nette kleding niet zo belangrijk meer en na zes maanden is de pyjama ook gewoon, al ziet het er voor buitenstaanders niet uit.

  Zonder medemensen waar je je niets van aantrekt geen mededogen, geen wederkerigheid. Dan blijkt de warde van Inclusief Denken en handelen. Ik vertrouw er op dat u gelouterd en behulpzaam terug komt.

  Laat ons dat dan wel weten. Er zijn hier namelijk voldoende zich links noemende, de wereld aan hun exclusieve wensen onderwerpende, mede scribenten die Inclusief Denken volledig uit hun vocabulaire en hún bubbel geschrapt hebben. Kunt u samen optrekken met het uitdragen van de kerstgedachte.

 21. Scherpschutter

  @Ted Danson

  Wat is er mis met ‘episch centrum’?

  Waar overigens wel wat mis mee is;

  “Als er één plek in Utrecht past bij het wereldbeeld wat jij hier elke”

  U bedoelde daar vast een ‘DAT’ in plaats van een WAT…Ga u schamen. LOL.

 22. Koel Hoofd

  Heel vermakelijk weer.
  Die foto is zo hopeloos troosteloos dat Scherpschuttertje bashen topprioriteit krijgt bij reaguurders die er eigenlijk net zo over denken: dat Forum is heel sfeervol mislukt.

  Een hele fijne kerst iedereen!
  Ik ga in er in iedergeval met een lach op mijn gezicht aan beginnen.

 23. Homeros

  @SS
  ‘…het granieten episch centrum der rationeel gezond verstand…’ Een episch gebrekkige zinsnede voor iemand die zich afficheert als boegbeeld van verstand. Graniet is dan wel weer een mooi gevonden metafoor voor uw vastgeroeste binaire wereldbeeld. Mijn complimenten!

  Overigens, gezelligheid is voor slappe mensen die zich laten leiden door hun emoties. Dus dit ongezellige beeld zou u juist moeten aanspreken.

 24. WV

  @ Scherpschutter

  Je leeft in een grijs verleden, zoals bekend.
  Wat/dat is in dit geval beide toegestaan.
  Ken uw taal, mijn beste.

 25. Ted Danson

  Dank WV.

  @Scherpschutter: weer een dappere poging om onze mooie taal correct toe te passen, weer gefaald. Ach, als het maar gezellig is toch!

 26. Scherpschutter

  @Homeros

  “Overigens, gezelligheid is voor slappe mensen die zich laten leiden door hun emoties.”

  U bent vast een geliefde gast op feestjes…LOL

  @WV

  Toegestaan….door wie?

 27. Marijn

  Drs. E.I. Kippimg legt het nog één keer uit:
  https://youtu.be/GL_RGoJ7PSw

 28. Koot

  Heer Koot heeft zich er blijkens een interview ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag bij neergelegd dat taal verandert en dat beide alternatieven tot correct Nederlands gerekend kunnen worden.

 29. Toine Goossens

  Ik stuurde, n.a.v. een comment van scherpie een reactie in over het effect van tegenspraak en je aanpassen aan andere mensen. Waarom is dat niet geplaatst?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).