Het Utrecht Science Park krijgt een nieuw gebouw: The Accelerator | De Utrechtse Internet Courant Het Utrecht Science Park krijgt een nieuw gebouw: The Accelerator | De Utrechtse Internet Courant

Het Utrecht Science Park krijgt een nieuw gebouw: The Accelerator

Het Utrecht Science Park krijgt een nieuw gebouw: The Accelerator
Ontwerp The Accelerator. Foto: Stichting Utrecht Science Park
Het Utrecht Science Park (USP) krijgt er een nieuw gebouw bij. ‘The Accelerator’ moet ruimte gaan bieden aan meerdere bedrijven, en is specifiek gericht op bedrijven werkzaam in de levenswetenschappen.

Het Utrecht Science Park (USP) krijgt er een nieuw gebouw bij. ‘The Accelerator’ moet ruimte gaan bieden aan meerdere bedrijven, en is specifiek gericht op bedrijven werkzaam in de levenswetenschappen.

The Accelerator moet een ‘multi-tenant Life Sciences’-gebouw gaan worden. Binnen moet ruimte komen voor het ontwikkelen van onder andere nieuwe therapieën voor kankerpatiënten. Om dat mogelijk te maken komt er een auditorium voor 250 personen, faciliteiten om elkaar te ontmoeten, vergaderruimtes en een uitgebreid restaurant.

De biotechnologiebedrijven Genmab B.V. en Merus N.V. zijn de initiatiefnemers en voornaamste gebruikers van het gebouw. De ontwikkelaar Kadans Science Partner verzorgt de bouw. Naast Genmab en Merus gaat The Accelerator plaats bieden aan verschillende bedrijven die ruimte nodig hebben voor uitbreiding.

Universiteit blij met uitbreiding Utrecht Science Park

De Universiteit is blij met de uitbreiding van USP. Collegevoorzitter Anton Pijpers: “Life Sciences is een van de strategische thema’s van de universiteit. Er is vrijwel geen plek ter wereld waar zoveel toonaangevende instellingen en bedrijven op het gebied van Life Sciences op loopafstand bij elkaar zitten. The Accelerator is een prachtige aanvulling.” Het gebouw moet begin 2022 worden opgeleverd.

9 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  Why is the name of the building in English? To make it sound more interesting..? Do we live in the UK?

 2. Bertje 030

  Kan dit bericht even in het Nederlands vertaald worden?

 3. Ton

  O wacht, ze bedoelen De Uithof ?
  En ze bouwen een Versneller ?
  Maar wat zijn Levenswetenschappen ?
  Theologie ? Cusus biografie schrijven ? Basis cursus moestuinieren ? Cursus reanimatie ?

 4. Y

  Pff wat een reacties weer, het is anno 2019 en men vraagt zich nog steeds af waarom het in Nederland af en toe in het Engels moet.
  Mooie gebouw trouwens!

 5. Ramon

  Op het USP werken en studeren mensen uit de hele wereld op die plek is het Engels prima te verdedigen. Engelse namen voor gebouwen in het centrum van de stad vind ik wel irritant.

  Mooie aanwinst weer voor het Utrecht Sience Park

 6. Meer Germanisme dus

  Begin de dag en tik een Y-tje.

  Graag wat meer Rheinische invloeden. Daar zijn tenslotte ook de beste wetenschappers te vinden.
  Ein neues Gebäude auf den Wissenshaftspark ’Die Aushoff’.

  En als dit raar in de oren klinkt hebben andere dat met engels.

 7. Piet

  Ziet er mooi uit ben benieuwd waar het op de Uithof komt te staan. Maar goed voor de bedrijvigheid in Utrecht en omstreken.
  Hopelijk gaan ze ook een keer aan de fietsers denken op de Uithof want de fietspaden worden nu echt te krap met de hoeveelheid fietsers. Het wordt mooier weer en iedereen springt op zijn electrische fiets.

 8. Ton

  Beste Y en Ramon, het is zeker niet uit chauvinisme. Soms is een vreemde taal gebruiken wel zo praktisch. Maar vaker ruikt het meer naar interessant-doenerij.
  Hoogopgeleide buitenlanders snappen toch ook wat ‘Utrecht’ is, of ‘Amsterdam’ ?
  Maar oke, nog niet zo heel lang geleden bouwden we nog een Aula, Mensa, Educatorium, Transitorium, enz. Ergo, Engels is het nieuwe Latijn ?

 9. Katja

  Mooi gebouw ? Nou……………

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).