Nieuw Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging bij Trimbos-instituut | De Utrechtse Internet Courant Nieuw Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging bij Trimbos-instituut | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging bij Trimbos-instituut

Nieuw Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging bij Trimbos-instituut

In aanvulling op de bestaande nationale expertisecentra voor alcohol en drugs van het Trimbos-instituut in Utrecht zal een nieuw expertisecentrum op het gebied van tabak worden ontwikkeld, zo meldt het kennisinstituut. Samen met de twee andere expertisecentra zal met het toekomstige zogeheten Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging (NET) binnen één instituut een krachtig kenniscentrum omtrent middelengebruik ontstaan.

Het Trimbos-instituut aan de Da Costakade meent dat hiermee de overheid, scholen, bedrijven en gemeentes geholpen kunnen worden in hun beleidsvoering en preventieactiviteiten. Het NET wil in eerste instantie de inmiddels opgebouwde kennis op het gebied van tabakspreventie binnen het expertisecentrum verankeren en waarborgen. Vervolgens wil het intensiever gaan samenwerken met het astmafonds, KWF kankerbestrijding, de Hartstichting, de Alliantie Nederland Rookvrij! en het Partnership Stop met roken. Ook op internationaal niveau zal op het gebied van tabaksontmoediging worden samengewerkt, bijvoorbeeld met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Het verzoek een nieuw expertisecentrum op te richten kwam van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Lees hier meer over de plannen en inrichting van het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).