Nieuw openbaar toiletgebouw in Park Lepelenburg wordt eind mei geplaatst Nieuw openbaar toiletgebouw in Park Lepelenburg wordt eind mei geplaatst

Nieuw openbaar toiletgebouw in Park Lepelenburg wordt eind mei geplaatst

Nieuw openbaar toiletgebouw in Park Lepelenburg wordt eind mei geplaatst
Foto: Chantal Spaan
In Park Lepelenburg wordt op 25 mei een gratis toegankelijk openbaar toiletgebouw geplaatst. Het toilet is vanaf begin juni dagelijks tussen 7.00 en 22.00 uur te gebruiken, meldt de gemeente Utrecht. Daarna sluit het gebouwtje automatisch met een tijdslot.

In Park Lepelenburg wordt op 25 mei een gratis toegankelijk openbaar toiletgebouw geplaatst. Het toilet is vanaf begin juni dagelijks tussen 7.00 en 22.00 uur te gebruiken, meldt de gemeente Utrecht. Daarna sluit het gebouwtje automatisch met een tijdslot.

Vorig jaar april werd al bekend dat er een nieuw toiletgebouw zou komen in het park, maar nu wordt het dus daadwerkelijk geplaatst. Het gebouw heeft twee urinoirs en twee toiletten, waarvan er één geschikt is voor bezoekers met een beperking. De toiletten zijn zelfreinigend.

De voorkant van het gebouwtje is bekleed met hout en op de andere wanden komt klimop, namelijk jasmijn en herdera. De haag die er nu al staat wordt om het gebouw heen uitgebreid en het dak wordt bedekt met sedumplanten.

Tekst loopt door onder afbeelding

Beeld: Gemeente Utrecht

Locatie

Het gebouw wordt geplaatst op het parkeerterrein aan de noordwestzijde van het park, naast het pad waar de ligweide begint. De gemeente heeft die locatie gekozen omdat die goed bereikbaar is voor parkbezoekers en er weinig groen moet worden verwijderd. Ook de inpassing van het gebouw in het monumentale park speelde mee bij de keuze van de locatie.

De aannemer die het toilet plaatst, gaat op 25 mei ook gelijk de aansluiting op de riolering, het water en de elektriciteit regelen. Het parkeerterrein ten noordwesten van Park Lepelenburg kan daardoor van 25 tot en met 28 mei niet gebruikt worden. Parkeervergunninghouders voor rayon Nieuwegracht kunnen die dagen parkeren in rayon Buiten Wittevrouwen, aan de overkant van de singel.

8 Reacties

Reageren
 1. Joris

  Mooi plekje voor de plaatselijke dealers/gebruikers

 2. Len

  Het is sowieso een betere plek dan waar die 2 Dixi’s staan. Maar ik vind Lepelenburg sowieso het meest shady park van de stad.

 3. Erwin

  Misschien ook een gebruikersruimte neerzetten? En een opvangplek voor daklozen. Wat een ellende dat park!

 4. BW

  @Len
  Lepelenburg shady? Er hangen wat verslaafden rond, maar daar heb je volgens mij geen last van en als het park volloopt op een zonnige dag, dan kun je daar toch prima zitten?

 5. Kees

  Prima voorziening, als het maar een beetje netjes blijft.

 6. Len

  @BW, ik weet niet, het mist alle allure, iets intiems. Het is gewoon een grasveld. De daklozen en verslaafden neem ik op de koop toe.

 7. Josje

  Lekker zo’n junkenhok in een junkenpark of een toekomstige afwerkplek.

  Lekker fris ook gelet op een pandemie en wetende dat mensen niet zo van de hygiéne zijn.

  Er is een reden dat openbare toiletgebouwen verdwenen zijn sinds de jaren tachtig.

  Wat voor mensen gaan daar eigenlijk naar de WC? Ik ga wel gewoon in een kroeg of restaurant, waar ik zelfs graag voor betaal (ik vraag altijd of ik van de wc gebruik mag maken en betaal dan ook).

 8. Carmen

  Prachtig hoe sociaal en dapper het Utrechtse reaguurdersvolk zich toont. ‘Junken’ (waarschijnlijk worden daklozen bedoeld) moeten het niet wagen zich in een park te laten zien, en overige gebruikers van het park moeten maar naar het dichtstbijzijnde café (zal de betreffende cafébaas in de buurt blij mee zijn).

  De deur naar Houten staat wagenwijd open, angstig dorpsvolk!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).