Nieuw pand voor International School Utrecht op de Uithof | De Utrechtse Internet Courant Nieuw pand voor International School Utrecht op de Uithof | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw pand voor International School Utrecht op de Uithof

Nieuw pand voor International School Utrecht op de Uithof
Utrecht Science Park. Foto: Robert Oosterbroek
De nieuwbouw van de International School Utrecht (ISU) aan de Cambridgelaan op het Utrechts Science Park is een stap dichterbij. De gemeente heeft ingestemd met de zogeheten bouwenvelop waarin de voorwaarden staan die gelden voor de bouw.

De nieuwbouw van de International School Utrecht (ISU) aan de Cambridgelaan op het Utrechts Science Park is een stap dichterbij. De gemeente heeft ingestemd met de zogeheten bouwenvelop waarin de voorwaarden staan die gelden voor de bouw.

De ISU is momenteel gehuisvest in meerdere tijdelijke panden aan de Van Bijnkershoeklaan in Kanaleneiland. “Ik ben blij met deze stap, omdat we één schoolgebouw willen realiseren voor honderden leerlingen die nu nog verspreid zijn over verschillende panden. Tegelijkertijd past een internationale school uitstekend in het Utrecht Science Park, waar nu ook al veel mensen van over de hele wereld werkzaam zijn”, zegt wethouder Klaas Verschuure.

Het nieuwe schoolgebouw moet ruimte gaan bieden aan ongeveer 1200 leerlingen. Ook komen er sportvoorzieningen in het pand. Op dinsdag 2 juli is er een inloopavond. In de tweede helft van dit jaar wordt het ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Na vaststelling van het bestemmingsplan zal naar verwachting de bouw van de school in het eerste kwartaal van 2021 starten. De planning is dat het nieuwe schoolgebouw in 2022 wordt opgeleverd.

ISU

De ISU is voor kinderen van internationaal werkende ouders. Wereldwijd volgen de leerlingen eenzelfde curriculum in het Engels zodat zij van land en school kunnen wisselen zonder dat ze hierdoor een achterstand oplopen.

4 Reacties

Reageren
 1. Hadjememaar

  ??? een lagere/middelbare school met 1200 leerlingen op de Uithof? Worden die ook door hun ouders met de auto gebracht? Dat zal de bereikbaarheid van de Uithof (aka Science Park) goed doen 🙁

 2. Theo

  Goede zaak. De Van Bijnkershoeklaan is op doordeweekse ochtenden vrijwel onbegaanbaar door alle expats die hun kroost met de auto naar school willen brengen. Kleine kinderen moeten oversteken tussen de grote SUV’s door en de leerlingen van de naastgelegen middelbare school (het UNIC) laveren daar nog met hun fietsen tussendoor. Het is bepaald onveilig.

  De huidige locatie van de ISU leent zich uitstekend voor woningbouw. Ik hoop dat de gemeente Utrecht daarop gaat inzetten.

 3. Massegast

  Dit is nou typisch een project waar de NL belastingbetaler niets mee te maken hoeft te hebben. De ouders van deze kinderen komen van over de hele wereld werken in bedrijven die daarvan profiteren. Zij dienen dan ook al deze extra onderwijskosten op tafel te leggen. En sinds kort heeft premier Rutte dit standpunt geloof ik ook….. Toch?

 4. Marko

  Waarom deze school op de Uithof. Het zijn toch scholieren? De Uithof is al zo slecht bereikbaar en dan wordt er een totaal overbodige school neergezet die de ruimte in neemt van iets dat wel wetenschappelijk had kunnen zijn. Kortetermijndenken zonder visie is dit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).